Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Ко ти се љуља фотеља - нема срам! Кога ти се смее затвор - уште помалку.

Иво и Брко have to go! Све друго е мачкање очи.
Абе има еден виц, некој чоек физичар (ваљда беше) бил по голема нужда и (извинете на израз) гомното не сакало да оди, 5 пати пуштил вода, ама никако. И фатил испитувал, со формули ова она, и на крај дошол до заклучок:
Кога гомно ќе зафати добра позиција, никој не може да го тргне.

Така да Dback, тешко овие двајца да си одат, баш убава позиција имаат фатено :icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
“Ако сакате обвинет тука сум и стојам пред вас ама ако ја сакате вистината не гледајте во мене”, ова беа завршните зборови на тигарот Игор Спасов.
Тврди дека друг а не тој го удрил Мартин во пределот на носот, удар кој бил причина за смртта, за ова не смее да говори му рече на судот зошто било службена тајна а МВР не му дозволило да ја открива. Ги погледна во очи родителите на Мартин и им кажа дека тој не го убил нивниот син.
Јас стојам на тврдењето дека не сум го удрил Мартин по главата, а за тоа сведок ми е и самиот Господ Бог.
Побара прошка од неговото семејство, и изрази надеж дека еден ден ќе го разберат зошто ова го правел само за да ги заштити најблиските.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.819
Поени од реакции
8.833
Па мене не ме чуди тоа. Полесно ќе го жртвуваат него, него да испадне на поголемо работата. Ни прв, ни последен случај. Само овој пат имаше повеќе фама и медиумско внимание.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Па мене не ме чуди тоа. Полесно ќе го жртвуваат него, него да испадне на поголемо работата. Ни прв, ни последен случај. Само овој пат имаше повеќе фама и медиумско внимание.
Не, овој пат ги фативме дека сакаат да скријат, па затоа се дигна фама. Ама не смееме да се помириме дека нема да биде последен случај.
Мене ми е жал за полицајците колку се злоупотребувани од секоја власт. Што мислиш, зошто опозицијата не поднесе предлог закон за надворешна контрола на полицијата? Па не им одговора за некогаш они ко ќе бидат на власт...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Не, овој пат ги фативме дека сакаат да скријат, па затоа се дигна фама. Ама не смееме да се помириме дека нема да биде последен случај.
Мене ми е жал за полицајците колку се злоупотребувани од секоја власт. Што мислиш, зошто опозицијата не поднесе предлог закон за надворешна контрола на полицијата? Па не им одговора за некогаш они ко ќе бидат на власт...
Апсолутно. Единицава на која Спасов е припадник е мускулите на секоја власт. Затоа ме интресира колку ќе биде Спасов осуден. Утре е пресудата, нели?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Апсолутно. Единицава на која Спасов е припадник е мускулите на секоја власт. Затоа ме интресира колку ќе биде Спасов осуден. Утре е пресудата, нели?
Утре во 10 саат е објавата на пресудата. Јас претпоставувам 10 години дека ќе му дадат.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.819
Поени од реакции
8.833
Не би рекла дека прв пат се ,,фатени,, за нешто. Би рекла дека сето тоа се случи во момент кога чувствата беа и те како поделени. Без оглед од која ,страна, беше граѓанинот, зошто факт е дека во Македонија е неопределен само оној кој воопшто не е заинтересиран за случувањата. Убиството се случи на денот на победата на сегашната владеачка партија, на самата прослава.
Алудирав на нешто друго. Во светот се случуваат и полоши и пострашни (без ни малку да имам грижа на совест) работи, од намерното или ненамерното убиство на 22 годишен младич, познат (не по добро) на полицијата. Индивидуално, ми е жал, но гледајќи ја целата слика, не би рекла дека неговите акции биле во ред, ниту дека да бил при себе ќе одел онаму кај што не треба. Ако го гледаме светот во целина, оние кон кои се насочуваме, се погнасни од нас, кај нас е младич, кај нив се деца, повеќе од едно. Нема потреба да се споредуваме со Северна Кореа или Кина, само европските демократии се далеку ,полоши, од нас. И искрено, не би ја сменила министерката заради овој случај. Од кога е таа на власт, јас можам сама да си одам во 2 сабајле дома, алфи има на секој чекор. Бесчувствително или не, еден младич и еден забеган џандар нема да ме натераат да се мавам од земја. Не се први, ни последни.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.303
ти не би ја сменила,ама ја би.Знаеме како се понашаат некој моќници у градов,сите од скопје знаеме..А ако некој таков ти фрли око ни алфи не те спасуваат..Пошто они си се држава у држава.Факт е дека пробуваа да го протнат убиствово онака..Тука се полемизираше долго време дека целиот настан е измислен..пред да искочи семејството.Значи да попуштеле оние така и ке остнеше,немој да мислиш дека нема.Иво ке викаше дека на детете му се слошило,семејството немаше да му се чуе ни глас..Доволно е да ги прочиташ првите страни од темава,прочитај ги изјавите на портпаролот на министерката.А тој ен работи по своја одговорност..по свој памет.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Уште ли со темава луѓе. човеков веќе го осудија ( така е зборот ) вие уште дебатирате кој како зашто колку....

B

Borg_Drone

Гостин
Уште ли со темава луѓе. човеков веќе го осудија ( така е зборот ) вие уште дебатирате кој како зашто колку....
Па ако не ај нека го осудат на една година затвор.Важна е големината на казната и тоа како е важна.Без разлика какво и да беше детето, не заслужуваше таков третман особено од некој кој е задолжен за чување на јавниот ред и мир.Само ај, ова веќе е пишувано оддамна, поентата ми беше дека важна е големината на затворската казна и тоа многу.
Само поради тоа што во нашава се оди преку врски по се изгледа ќе испадне на крај дека ќе биде осуден на десет години затвор.
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 18:58 ---
П.С. И зошто мора на младичот секогаш да се спомнува „лошото криминално досие“ што го имал.Мартин имаше и свои добри страни..............И без разлика каков и да бил не заслужил такво тепање, за што се тие институции тука, судски постапки, притвори и друго.И затоа е и важна големината на казната, со оглед на тоа дека нема смртна казна во Македонија.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Па ако не ај нека го осудат на една година затвор.Важна е големината на казната и тоа како е важна.Без разлика какво и да беше детето, не заслужуваше таков третман особено од некој кој е задолжен за чување на јавниот ред и мир.Само ај, ова веќе е пишувано оддамна, поентата ми беше дека важна е големината на затворската казна и тоа многу.
Само поради тоа што во нашава се оди преку врски по се изгледа ќе испадне на крај дека ќе биде осуден на десет години затвор.
1. не пишав јас колку ке го казнат.
2. со оглед на тоа дека се крена мн прашина околу случајов очекувам да му плеснат минимум 5 години казна
3. ти што можеш да направиш во врска со случајот на мартин?
4. сите муабети на темава се исцрпени издебатирани дури и повеќе од доволното.
5. кога сите знаете дека кај нас се функционира со врски што очекувате? ПРАВДИНА ?

B

Borg_Drone

Гостин
1. не пишав јас колку ке го казнат.
2. со оглед на тоа дека се крена мн прашина околу случајов очекувам да му плеснат минимум 5 години казна
3. ти што можеш да направиш во врска со случајот на мартин?
4. сите муабети на темава се исцрпени издебатирани дури и повеќе од доволното.
5. кога сите знаете дека кај нас се функционира со врски што очекувате? ПРАВДИНА ?
Не очекувам правдина, но кога веќе пишуваш на темата, коментари од типот на „ме боли цеф, завршена работа“ не се потребни или воздржи се или пиши нешто што е на место.Сега може и погрешно да сум те разбрал, ако е второто тогаш ок, имаме некакво разбирање.......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom