Колкави ни се шансите за влез во Нато самитот во Чикаго

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро сега тоа е друг проблем, поентата ми е дека нема да ти се мешат од надвор,ако ти се бунтоват радикалните групи од внатре можеш слободно да ги прегазиш без никакви осуди од надвор.
А реално Шпанија и Турција и да не беа членки на НАТО пак воено се силни, и замисли силни се и пак се членки на НАТО, а замисли Македонија, слаба,сиромашна,и мала, плус не е во НАТО.
Ај размислувајте уште еднаш.

Радикална група е ЕТА па опстојува od 1959 и сеуште земјата членка на НАТО Шпанија не ја уништи.
Размислив за нато и не сакам ова да го прават

Јапонија,Бразил,Индија,Кина,Јужна Кореја итн итн would like to have a word with you.
A Што ако побараме да бидеме воено неутрални,да не учествуваме во воени мисии,едноставно да бидеме пацифистичка земја и да се приклонуваме повеќе кон цивилните наместо воените работи?

a koj ce ti ja garantira taa neutralnost kolega, ne bidi laik ipak pravnik si.
Se znae na koj nacin se dobiva neutralnost edna e Svajcarija.
edno vreme cinam imase takva idela Kiro Gligorov ama ne mu pomina pred megunarodnata zaednica.
najgolem garant na nadvoresna bezbednost e Nato stom vlezes pod toj cador automatski vleguvas vo Evropska unija prosto i ednostavno samo da go sledime cekrite koi gi napravija tatarcinjata i nisto povejke.

--- надополнето: 12 јануари 2012 во 19:36 ---
Дали во случај на внатрешен конфликт(граѓанска војна) НАТО има овластување да интервенира,односно да го гарантира територијалниот интегритет?

nema da ima potreba vo evropska unija ce si Albancite ce si teraat biznis pari gi interesira site lugje ne ideologija koga nema pari se ragja ideologija (bratstvoto i edinstvoto bese tokmu toa vo jugoslavija)

Монетава при фрлање
flipping-a-coin-gives-you-the-truth-of-the-matter-21350026.jpg

Да застане вака
easy-coin-tricks-1.jpg

Македонија кога тогаш ќе влезе во НАТО, а дали ќе влезе со овие граници и со оваа власт не знам.
Со нашево инаетење ние не одиме на нерви само на Грција, туку и на целата НАТО стратегија. Ако некој мисли дека ние може да подпаднеме под друга сфера на влијание освен таа на САД, се лаже гадно. Денеска границата помеѓу руското и американското влијание е негде на линијата на Кавказот и донекаде во Украина што значи ние сме длабоко во “американска“ територија а кога некој им оди контра на американците, тогаш чудни работи се случуваат во таа држава.

Да речеме протести, атентати, државни удари, изненадувачки оставки...

Македонија кога тогаш ќе влезе во НАТО, а дали ќе влезе со овие граници и со оваа власт не знам.
Со нашево инаетење ние не одиме на нерви само на Грција, туку и на целата НАТО стратегија. Ако некој мисли дека ние може да подпаднеме под друга сфера на влијание освен таа на САД, се лаже гадно. Денеска границата помеѓу руското и американското влијание е негде на линијата на Кавказот и донекаде во Украина значи ние сме длабоко во “американска“ територија а кога некој им оди контра на американците, тогаш чудни работи се случуваат во таа држава.

Да речеме протести, државни удари, изненадувачки оставки...
Хехе, ај чисто вака апансас одговори ми со што тоа ние "се инаетиме"..?!?
Со тоа што не сакаме да го смениме името ли..?

Ќе видиме допрва.Победата во Хаг е историска и ни ги зголемува шансите.Од друга страна пак Грција може да ги искористи како адути Франција и Шпанија, па преку нив да дејствува против нас.

aj da ne bidam mnogu grub ama so taa presuda sto ja dobivme od hag se znae sto moze da napravime da ja iskoristime za ednokratna upotreba(citaj papir za vo WC),( edinio moze da se koristi samo za vnatresni propagadni celi i poeni bez nikakov, poen od megunarodnata javnost) nisto ne im znaci na zapadnjacite taa presuda nitu obvrzuva nesto nitu ima posledici od istata po Grcija, samo ukazuvanje deka grcite ja prekrsile uslovnata spogodba (patem koja nitu ja ratifikuvale vo nivniot parlament, odnosno ne ja izglasale),
od druga strana Grcija gi ima kako sto si pisal Francija sarkozi, Italija, Britanija Germanija celata onaa zapadna Evropa koj trebase nie da ja pridobieme namesto toa nekoj si padobranec so dve vili vo mediteranski stil, na vodno vo skopje, ne zalazuvase celo vreme ( so zemji od 3 svet (Punululu, Papua nova Gvineja, Cad, mesta koi na mapa tesko da gi najdes kako zemji koi frontalno ce se sprotistavat na Grcija, za da nekoe vreme vo taa lista gi prikluci i nikaragva, kolumbija, toes zemjite na kokata.
Ne deka i ovi od SDSM nesto napravile vo odnos na nasata diplomatija ama barem ne ne posramotile kako ovie sto se sega.

Со нашево инаетење ние не одиме на нерви само на Грција, туку и на целата НАТО стратегија. Ако некој мисли дека ние може да подпаднеме под друга сфера на влијание освен таа на САД, се лаже гадно. Денеска границата помеѓу руското и американското влијание е негде на линијата на Кавказот и донекаде во Украина што значи ние сме длабоко во “американска“ територија а кога некој им оди контра на американците, тогаш чудни работи се случуваат во таа држава.

Типичен македонски коментар, лимитирано размислување, детееее нема влез во НАТО,ако не се реши спорот со Грција, МКД никогаш нема да влезе во НАТО со ова власт..:tapp:

Vladi i drzavi pagjaat pa duri i diktatori javno se pogubuvaat

Хехе, ај чисто вака апансас одговори ми со што тоа ние "се инаетиме"..?!?
Со тоа што не сакаме да го смениме името ли..?
Името е сменето одамна, само не сака грујо власт да изгуби, оти божем тој патриот е.

Типичен македонски коментар, лимитирано размислување, детееее нема влез во НАТО,ако не се реши спорот со Грција, МКД никогаш нема да влезе во НАТО со ова власт..:tapp:

Поздрави ги дечкото и кажи му дека нешто слабо те работи во последно време, некако нервозен делуваш...

WTF?

А кај реков јас дека ќе влеземе во НАТО без смена на името, ако не го смениме името ќе си ги смениме границите...

Поздрави ги дечкото и кажи му дека нешто слабо те работи во последно време, некако нервозен делуваш...

Што е бре Антички лепотану? Престани со навредите,оти ако почнам јас да те навредам не ќе знаеш кај да се пикнеш.

Јас сум вистински патриот на ова земја, јас несум лажен патриот како вас..

Што е бре Антички лепотану? Престани со навредите,оти ако почнам јас да те навредам не ќе знаеш кај да се пикнеш.

Јас сум вистински патриот на ова земја, јас несум лажен патриот како вас..

Не треба да се вреѓаш заради твојата сексуална определба. Ти сака газето, тоа е...

Не треба да се вреѓаш заради твојата сексуална определба. Ти сака газето, тоа е...

Сељаче,ако имаш нешто за темата да кажеш кажи, а ако немаш престани со навредите,премногу ниско паѓаш..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom