PayPal (официјална тема)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
moze nekoj da mi kaze za kolku vreme ke gi imam parite na karticka napraiv withdraw, na paypal pisuva completed, a pominaa 2 ipol dena i uste gi nemam

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.437
Поени од реакции
24.167
moze nekoj da mi kaze za kolku vreme ke gi imam parite na karticka napraiv withdraw, na paypal pisuva completed, a pominaa 2 ipol dena i uste gi nemam
обично неколку дена таа постапка трае, најчесто три четири. не се секирај , ке ти легнат на сметка кај да е.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
tuka malku se nerviram, koga treba da ti zemat pari vo sekunda se pravi toa a koga treba da dadat cekaj nekolku dena.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Успешно и од моја страна....
Ае сеа да потрошеме некое евро :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Абе луѓе,а на Ebay како се плаќа преку пејПал???Ја поврзав мојата ПејПал сметка со таа на Ebay и наместив автоматски да ми зема пари кога ќа освојам некоја аукција.Сакам да прашам за поштарина додатно ќе треба да платам,така???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе луѓе,а на Ebay како се плаќа преку пејПал???Ја поврзав мојата ПејПал сметка со таа на Ebay и наместив автоматски да ми зема пари кога ќа освојам некоја аукција.Сакам да прашам за поштарина додатно ќе треба да платам,така???
Автоматски си префрла пари, од тебе ќе биде побарано само да се логираш на Paypal и толку, се друго автоматски се прави (од банка, одат парите до eBay преку Paypal).
Во тоа спаѓа и нивна поштарина (Shipping) доколку ја има. А кај нас, можат да ти земат некои 100 ден. кога ќе ти стигне на врата пакетот, зависи колкава големина е и дали го отвориле на царина.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.437
Поени од реакции
24.167
па ти пиши таму поштарина уште пред да си се уклучил на аукцијата. и мислам дека ке ти стигне порака дека си ја добил. а и што уствари си барал на аукција, мислиш поевтино ке те фати???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
па ти пиши таму поштарина уште пред да си се уклучил на аукцијата. и мислам дека ке ти стигне порака дека си ја добил. а и што уствари си барал на аукција, мислиш поевтино ке те фати???
Пример, јас на аукција имам неколку пати ќарено и платено по 0.02 или 0.05 долари (едното имаше поштарина од 3 долари :) )

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Автоматски си префрла пари, од тебе ќе биде побарано само да се логираш на Paypal и толку, се друго автоматски се прави (од банка, одат парите до eBay преку Paypal).
Во тоа спаѓа и нивна поштарина (Shipping) доколку ја има. А кај нас, можат да ти земат некои 100 ден. кога ќе ти стигне на врата пакетот, зависи колкава големина е и дали го отвориле на царина.
Сакам да купам нешто во вредност од 5 евра на италиајнскиот Ebay.За лица од странство требаше да се контактира продавачот за да каже колку кошта поштарина.За Мк ми пиша дека ќе ме фати 8.5 евра.Ако ја освојам аукцијата оние 5 евра автоматски ќе ми се наплатат,ама сакав да прашам овие 8.5 евра за поштарина како ќе ми се наплат.Јас ќе треба да му ги пратам преку пејПал дополнително или...?Прв пат користам Ebay и ПејПал.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да купам нешто во вредност од 5 евра на италиајнскиот Ebay.За лица од странство требаше да се контактира продавачот за да каже колку кошта поштарина.За Мк ми пиша дека ќе ме фати 8.5 евра.Ако ја освојам аукцијата оние 5 евра автоматски ќе ми се наплатат,ама сакав да прашам овие 8.5 евра за поштарина како ќе ми се наплат.Јас ќе треба да му ги пратам преку пејПал дополнително или...?Прв пат користам Ebay и ПејПал.
Се вкупно се плаќа од еднаш. Значи ќе му платиш одма 13.5 евра (ако биде 5 евра аукцијата и 8.5 евра поштарина).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.437
Поени од реакции
24.167
Пример, јас на аукција имам неколку пати ќарено и платено по 0.02 или 0.05 долари (едното имаше поштарина од 3 долари :) )
а колку беше реалната цена на продуктот ??
јас неколку пати се имав заебавано со аукции и 99.999 % секогаш се постигнуваше реалната цена. така да едноставно не ми се исплаќало да се замарам. ама кој има нерви и време нека наддава.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
а колку беше реалната цена на продуктот ??
јас неколку пати се имав заебавано со аукции и 99.999 % секогаш се постигнуваше реалната цена. така да едноставно не ми се исплаќало да се замарам. ама кој има нерви и време нека наддава.
Едното беше кулер за лаптоп се закачува од позади на решетките и го влече/исфрла топлиот воздух ефективно. Тоа беше 0.03 со 2 или 3 долари пратка, а другото е USB card reader за кој платив 0.02 долари со бесплатна испорака :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.437
Поени од реакции
24.167
Едното беше кулер за лаптоп се закачува од позади на решетките и го влече/исфрла топлиот воздух ефективно. Тоа беше 0.03 со 2 или 3 долари пратка, а другото е USB card reader за кој платив 0.02 долари со бесплатна испорака :)
не не во ред тоа. колку им беше реална цена ако ги купуваш без наддавање. тоа прашувам. пошто тие неколку пати кога сум се наддавал евентуално цената ке стигнеше многу блиску или ке беше иста со реалната која можеш да ја најдеш и без аукција. евентулано 2-3 долари разлика и тоа на 30- 40 долари,така да од моја гледна точка едноствано не се замарав.

Kajgana Shop

На врв Bottom