Windows 7

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Windows 7 Ultimate.... зашто воопшто би зеле друга верзија кога може најдоброто “за исти пари“?

G

galaxy

Гостин
Имам ставено шифра, знам која е, имам и претходно влегувано со таа шифра, ама сега не сака. Пробав со он скрин тастатура, смена на јазик, ама не бива.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Windows 7 Ultimate.... зашто воопшто би зеле друга верзија кога може најдоброто “за исти пари“?
а на 64 битната верзиа на Ултимате работи се? Адобе ЦС4 ми е битен (комплет пакет), Офис (имам 2007), Неро9..?? порано мал број програми ми работеа на ХП 64 битен.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Од времето на XP 64bit помина многу време, сега 64битната верзија на Win7 е многу постабилна а сега и 99% од 32битните програми работат на 64битен Win7, а и многу програми имаат 64битна верзија.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Имам ставено шифра, знам која е, имам и претходно влегувано со таа шифра, ама сега не сака. Пробав со он скрин тастатура, смена на јазик, ама не бива.
Донеси го ќе ти го направам ;)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
а на 64 битната верзиа на Ултимате работи се? Адобе ЦС4 ми е битен (комплет пакет), Офис (имам 2007), Неро9..?? порано мал број програми ми работеа на ХП 64 битен.
ако стаиш 32 битен софтвер на 64 битен OS нишо не си напраил пошто исто ко 32 битен да ти е ОS-от.
посебен 64 битен софтвер треба да симињаш (ако сакаш да има ефект 64 битноста, адобе има и офис најверојатно, а рестото ќе си работат ко 64 битен. а да, игри тешко ќе наоѓаш (пошо некогаш имаат проблем на 64 битен виндоус) иииииии тоа.)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Adobe e многу побрз на 64 одколку на 32 битен OS.
Кога ќе го инсталираш ќе одбереш да ти инсталира 64 bit верзија и терај.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Adobe e многу побрз на 64 одколку на 32 битен OS.
Кога ќе го инсталираш ќе одбереш да ти инсталира 64 bit верзија и терај.
Ми е битен мултитаскингот, работам доста фото и на пример денес за спремање каталог истовремено отворени и наизменчно ги работев Photoshop, Adobe Bridge, InDesign, Acrobat, ACD See pro i Word. земи сецни копи пасте, намали зголеми, експортирај (башка некое музиче у позадина и Хромот да арчи интернето дур е ефтин) Дали ќе забележам разлика од 32 до 64 бита во ваков случај?

ПС
Од игри само кантрер држам, ко ќе ме стегни стрес и нервоза да пролеам крв до колена и лимфа до папок на деца низ серверите

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми е битен мултитаскингот, работам доста фото и на пример денес за спремање каталог истовремено отворени и наизменчно ги работев Photoshop, Adobe Bridge, InDesign, Acrobat, ACD See pro i Word. земи сецни копи пасте, намали зголеми, експортирај (башка некое музиче у позадина и Хромот да арчи интернето дур е ефтин) Дали ќе забележам разлика од 32 до 64 бита во ваков случај?

ПС
Од игри само кантрер држам, ко ќе ме стегни стрес и нервоза да пролеам крв до колена и лимфа до папок на деца низ серверите
Баш за ваква работа е наменет 64 битен оперативен систем, а колкава разлика ќе осетиш, тоа зависи од процесорот - што подобар, тоа подобра :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Баш за ваква работа е наменет 64 битен оперативен систем, а колкава разлика ќе осетиш, тоа зависи од процесорот - што подобар, тоа подобра :)
е то може да е проблем, имено јас си го надоградувам постојано системот не ми треба некој топ модел, али моментално процесорот ми е најстара ставка, имам од старите Д Пентиуми на 3,2 Гхз со 2 МБ кеш беше доста добар кога го земав на времето, инаку накоја асус плоча, 4 гига рам мислам на 1333, 2х2 Гига, 1 Тетрабајт хард диск 32 МБ кеш, плус уше неколку екстерни од 80- 400 гига, графитна карта е Ати 54?? со 512 (сосем ок за фотки) и исто постар модел самсунг 931 ТФТ монитор, Дали мислиш дека ова машина би искористила можностите на тие 64 бита?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
е то може да е проблем, имено јас си го надоградувам постојано системот не ми треба некој топ модел, али моментално процесорот ми е најстара ставка, имам од старите Д Пентиуми на 3,2 Гхз со 2 МБ кеш беше доста добар кога го земав на времето, инаку накоја асус плоча, 4 гига рам мислам на 1333, 2х2 Гига, 1 Тетрабајт хард диск 32 МБ кеш, плус уше неколку екстерни од 80- 400 гига, графитна карта е Ати 54?? со 512 (сосем ок за фотки) и исто постар модел самсунг 931 ТФТ монитор, Дали мислиш дека ова машина би искористила можностите на тие 64 бита?
Фрли тоа пентиумот, земи некој бар двојадрен процесор, оптимум цена перфоманси со оглед на тоа што сакаш да работиш ...intel E5800 процесор, земи и нова матична со DDR 3 рам и бутни и бар 8 гига рам (јбг..64 битен виндовс сакаш) графичка..за фото и видео обработка барај Matrox графичка со гига меморија ..имаат одлична подршка за повеќе монитори... Мониторот ти е во ред, мада за фото и видео се препорачува (со оглед на малата цена и квалитет ) класичен CRT монитор (на пример некој од 21 инч), имаат подобар приказ на боите и стварна реална промена на резолуцијата.

G

galaxy

Гостин
Имам Windows со заклучен акаунт со шифра која не ја знам. Ако го преинсталирам на истиот диск и истата партиција и досегашните фајлови да ми бидат ставени во една папка old.Windows дали ќе можам да ги отворам?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Имам Windows со заклучен акаунт со шифра која не ја знам. Ако го преинсталирам на истиот диск и истата партиција и досегашните фајлови да ми бидат ставени во една папка old.Windows дали ќе можам да ги отворам?
Симни си Hiren's boot CD, во него имаш програмче за бришење пасворди, вака со преинсталација може да изгубиш некој фајл

G

galaxy

Гостин
Симни си Hiren's boot CD, во него имаш програмче за бришење пасворди, вака со преинсталација може да изгубиш некој фајл
Готово, го преинсталирав. Ама сигурен бев дека таа беше шифрата и порано влегував со таа, никој не ми смени и не ме пушташе да влезам.

Kajgana Shop

На врв Bottom