NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Како бе само одбрана и скок, минатата година заврши со најдобар процент од поле, што значи не троши многу топки а просек имаше 15 поени. Процент од поле му беше над 60% а на терен проаѓаше по 30 мин, што воопшто не е лошо. А и за центар изведува слободни со над 75%
ако си ги видел неговите “високо процентни“ шутеви ќе ти стане јасно, дечкото знае само да закуца .. А над 75 % не е некој неверојатен шут за слободни.. Кевин Лов дава 3ки а овој немам видено да даде..

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
ако си ги видел неговите “високо процентни“ шутеви ќе ти стане јасно, дечкото знае само да закуца .. А над 75 % не е некој неверојатен шут за слободни.. Кевин Лов дава 3ки а овој немам видено да даде..
Ај неам намера да се објаснувам само уште ова. Шекил што правеше во негово време? Тројки даваше? Се знае што му е работата на центарот а со оглед на тоа дека не троши многу топки и изведува одлично слободни е само плус за еден центар.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Ај неам намера да се објаснувам само уште ова. Шекил што правеше во негово време? Тројки даваше? Се знае што му е работата на центарот а со оглед на тоа дека не троши многу топки и изведува одлично слободни е само плус за еден центар.
погоре рече дека бил во стил на кевин лов.. Преиспитај си ги изјавите пред да ми даваш вакви глупи аргументи, не зезај али кевин лов со неговиот шут е светлосни години пред нене во тој аспект.. Али затоа нене подобро куца.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
погоре рече дека бил во стил на кевин лов.. Преиспитај си ги изјавите пред да ми даваш вакви глупи аргументи, не зезај али кевин лов со неговиот шут е светлосни години пред нене во тој аспект.. Али затоа нене подобро куца.
Ај изглеа треба да ти се нацрта, пошо ништо не ти е јасно. Прочитај го уште еднаш постот за Лов. Пишуав дека е добар играч ама не е атрактивен, нешто како Лов. Ја разбираш сега сличноста? Или пак не ти е јасно? Не пишав дека стилот на игра им е ист, туку дека и двајцата не се играчи во стилот на Џејмс, Роуз, Елис кои прават атрактивни потези.
И се глеа дека баш немаш некои познавања од баскет затоа што нема врска кој подобро куца или не. За центар е битно да скока и да има добар процент од поле и слободни. Не му треба него шут како Лов или незнам што. Со тој процент од поле Нене е меѓу подобрите центри во лигата. Нема врска дали 99% од поените му се куцање или шут за 3. Битно е да не ги ебе топките у празно. Според мене една мана му е што не е доволно агресивен и што знае да се изгуби добри 50% од утакмицата.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380

--- надополнето: 8 јануари 2012 во 20:11 ---
Гледа некој Вашингтон - Минесота?

Рубио 9/5/8 за 13 минути има :cuc:

Kenny McCormick

Immortal
Член од
8 јануари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Хеј dudes,нов сум овде јас :D така да,некој дан знае да ме упати каде можам да гледам НБА натпревариве на нет , освен на странава шо е официјална од НБА, зашо као шо знам до утре трае тоа гратис периодот :(

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
ајде да удриме кладба дали визардс ќе го бутнат рекордот од лани на кавалирс за најмногу изгубени натпревари во низа :pos:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.935
Поени од реакции
30.923
Абе Орландо ме сјеба за 1 поен, го имав со хендикеп на полувреме.
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 01:42 ---
Харден злато играч.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Харден злато играч.
Баш за то дојдов да пишам на темава. Играчиште и пол, многу појќе вредит од Westbrook. Му предвидвам блескава кариера, само да не се сјебит со повреди и слично.

Kajgana Shop

На врв Bottom