Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
Не зиам се сериозно, форум е, тролам, те тролам, ги тролам, не е ова твоето форумско мото ? Тепам досада дур да ми се ослободи вецево, иам порез за плаќање.
Муабетот ми е дека Се тука што пишуваме е врз база на претпоставки можни варијанти, и ако на ова го додадеме нашето фудбалско знаење, кое е апла апла површно и не се разликува ни од она на спасов, не сме ние кадарни ниту да критикуваме некого ниту пак сега да убедуваме дека нешто е 100 % точно.

За Тевез постојат неколку опции, една од нив е мојата, една од нив е твојата, една од нив е ниту мојата ниту твојата зашто може Милан и да испаднат од игра зашто сепак и Сити се тие кои одлучуваат каде ќе го продадат, тогаш сакал нејќел ќе мора да потпише за Интер,.

А за изјавата, нормално дека ќе даде таква изјава после пишувањата на медиумите за Милан, иако моментално ниту навивачите не се замараат многу со тоа зашто и они сакаат да видат играч од ваков калибар во нападот без оглед на се.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
He wanted Inter back in 2007.

Tevez, president Moratti had words of praise for you.
I thank him. Inter are a great club. There is a real possibility that next year I wear the Nerazzurri shirt.

Even Real Madrid are following.
Also true. But my agent knows my thoughts.

Could it happen?
Sure. Better Inter than Real.

There are many players of the Seleccion at Inter.
These days I talked to Zanetti. Javier will be my advisor. Inter have prestige. Daniel Passarella, a coach who is very attached to, has played in the team Inter. I learned to appreciate Inter from a distance.

How would you describe Tevez to Inter fans?
I grew up in the favela of Fort Apache, where I played in the street as a ten years old against people of eighteen with a knife in their pockets. Someone could react badly if it was exceeded in dribbling.

Inter there are so many great strikers.
Crespo and Cruz are my comrades in the Seleccion. Crespo is a leader. An example for us young. Just like Zanetti. Messi and I have many things to learn from our puppets. Zanetti is a great player and an impeccable professional

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.683
Поени од реакции
59.823
класична нула си/сме во споредба со оние кои ги критикуваме, плукаме и вреѓаме, а тука и Раниери спаѓа.
Тука и си и не си во право.

Од една страна, тие се одамна во фудбалот, работат во тој спорт и тоа во еден од најдобрите клубови на планетава. Ние сме љубители со 0 денови работа во таа област и сериозен недостаток на информации. Тука си апсолутно во право, нема што да се дискутира. Нашето мислење си е наше, служи за тепање време на форум. Who the fuck are we?

И не само што тука спаѓа Раниери туку посебно Раниери, кој е единствен од оние кои ги критикуваме кој мора да има одлични познавања од струката, инаку немаше да води толку добри екипи во кариерата.

Од друга страна, што се однесува до другите, моето мислење е дека фудбалот е Мека за луѓе кои немаат доволно квалитет, немаат никакво образование, немаат ништо освен играчко искуство и среќни околности со кои добиле некаква функција. Не мислам на никој посебно, еден куп бивши фудбалери добиваат разно разни функции по клубови кои бараат многу повеќе од шутирање топка. Зошто, ако обичните фанови како нас ништо не знаат и не може да знаат подобро од менаџментот, кажи ми кој беше во право за Гасперини и неговата 3-4-3 идеја: фановите или менаџментот?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
Tочно Иосоно, за некои работи фановите имаат право, ко 343 формацијата, тоа беше генерално прифатено кај 90% од навивачите на Интер низ целиов интернет простор, и ред други такви примери има, од 100 упатени отровни стрели, една ќе се погоди , некој ќе погоди и после ќе вика, памтите ли ја на времето што викав ... браво.

Кога се работи за трансфер политика, финансирање на клубот, тоа се работи за кои стварно у минус влагаме со нашите знаења, најубаво ќе биде тоа да се остави на оние кои таа работа ја вршат повеќе од 20 години, без разлика во моментов како работат, на времето го носеа Ибра, Мурињо, сега времњита се поинакви, Мурињо сам си замина, никој не го избрка, Ибра не успеа во Барса иако тоа никој не го очекуваше, дојде во најголемиот ривал на Интер во Италија. Клубот се соочува со период на финансиска криза, ептен е разгален оној однос сеа да се пцујат и плукаат оние кои до пред некоја година беа величени до Сатурн, да се критикуваат од луѓе кои се нуларица за нив, има бајаги фактори кои влијаат нештата да се такви какви што се.

Пример Бранка, уште не сваќам како може он да се обвинува за трансфер политиката у последниве 2 години, ако му успее носењето на Тевез таквите сега што ќе викаат ? Многу брзо заборавија дека некои негови потези беа клучни за тројната круна, срамота е сега да се покажува неблагодарност и размазеност до јаја, срамота е т.е. што 80% од навивачите не ни знаат што Бранка успеа да направи во минатото, поготово во 2010 ...
Убаво рекле старите, колку пари толку музика, со тие пари со кои располагаше Бранка во последниве 2 години, повеќе од играчи ко Зарате и Пацини не можеше да донесе, а ко капак на Се им дојде и Ранокија, односно повредата на Самуел па мораа и за жабата бајаги да потрошат.

п.с. у фаца на овој ќе има ли некој г'з да му го каже истиот хејт што го напишал на форум ?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.683
Поени од реакции
59.823
Tочно Иосоно, за некои работи фановите имаат право, ко 343 формацијата, тоа беше генерално прифатено кај 90% од навивачите на Интер низ целиов интернет простор, и ред други такви примери има, од 100 упатени отровни стрели, една ќе се погоди , некој ќе погоди и после ќе вика, памтите ли ја на времето што викав ... браво.
Не не, има причина зошто го наведов овој пример. Не се работеше за случајно испукан куршум, па некој погодил и се самоцитира по 6 месеци. Овде се работеше за колективна оцена, огромното мнозинство фанови викаа дека овој план е самоубиство. Оние кои беа платени за тоа не можеа да согледаат на време нешто што беше толку очигледно, и ја плативме цената во бодови со кои сега ќе бевме на 1-2 бода од првите.

Поентата ми е дека не држи секогаш муабетот: „тие си знаат најдобро“ а исто и муабетот дека фановите не знаат ништо. Некогаш и скапо платени луѓе знаат да го однесат возот во провалија иако ни обичен аматер не би ја одиграл картата која тие ја играат.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
Не не, има причина зошто го наведов овој пример. Не се работеше за случајно испукан куршум, па некој погодил и се самоцитира по 6 месеци. Овде се работеше за колективна оцена, огромното мнозинство фанови викаа дека овој план е самоубиство. Оние кои беа платени за тоа не можеа да согледаат на време нешто што беше толку очигледно, и ја плативме цената во бодови со кои сега ќе бевме на 1-2 бода од првите.

Поентата ми е дека не држи секогаш муабетот: „тие си знаат најдобро“ а исто и муабетот дека фановите не знаат ништо. Некогаш и скапо платени луѓе знаат да го однесат возот во провалија иако ни обичен аматер не би ја одиграл картата која тие ја играат.
Гасперини е една од наголемите грешки, ако не и најголема на моменталново раководство, тоа никогаш не сум го спорел, дури и сум потенцирал дека не треба он да се критикува колку што треба да се критикуваат тие што го ангажираа, исто и Раниери, но мене поентата ми е дека ние звучиме ко да сакаме безгрешност, а тоа ни од Фергусон не можеш да го очекуваш, ја лично никад нема да заборавам дека моменталново раководство беше дел и од еден од најуспешните периоди на Интер во нивната историја.

За да 1 тим има лош период влијаат повеќе фактори, еден од нив е и овој погрешен избор на раководството, но не смее да се заборави фактот дека во овој лавиринт за избор на тренери не влегоа по нивна вина, а кога го губиш Мурињо кој остава тим стокмен стриктно за него, и воедно имаш лоша финансиска состојба на клубот, сценариото кое се деси беше апла изгледно, само тогаш бевме во еуфорија поради тројната круна па ретко кој помисли на ова.

Сега ваљда ме сваќаш зашто прва работа по освојувањето на титулата во ЛШ што те прашав беше, дали Мурињо си оди, ако памтиш. :)

Kaко и да е, АКО, Јонзе, АКО, стварно планираат да искешираат бајаги за Тевез, тогаш можеме да очекуваме дека од наредно лето ќе се создаде еден конкурентен тим, макар и грдиов сега заврши во Милан, и без него можат да дојдат до третото место кое води во ЛШ.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Ај да видам :)
Патем, за вечер, кој се претпоставките, составот кој че биди?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Најверејатно лузерот пак ќе игра со Пацини и Милито во прв состав.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Syn izgleda ne se razbirame, ni ja tebe ni ti mene. :D

Jas ne sum za Tevez, samo nego go zemam primer zatoa sto Milan za nego se zainteresirani, da bea za Petko, nego (petko) ke go zemev primer, i ne deka toj Petko/Tevez/Mister_X ni e spasot, tuku deka Milan vo napadot se klasi nad nas i zemat uste eden klasa igrach a Inter odi so 2 milioni da bara spas. Bukvalno. Inter sega noviot napagjach sto ke go donese ke bara od nego da ne spasi, pod "Inter" vo poslednata rechenica podrazbiram Morati.

Ova sve okej, ama iskreno mene me pogodija zborovite tvoi... koga reche deka ne sum bil ekspert za filmovi, a Riki Alvarez mi plakaat so Bene za da gi ucham sto e dobar film a sto ne e... :D

Sosatov za vecherva neka gi ima kako starteri Alvarez i Kutinjo, i po moznost Faraoni da ne igra DM, nego neka go chuva rezerva za Maikon i da go pikne 70/75 minuta, ili voopshto da ne go pika :)

Moja progonoza e: Inter 3 - 0 Parma

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.683
Поени од реакции
59.823
Ај да видам :)
Патем, за вечер, кој се претпоставките, составот кој че биди?
Ништо нема, се пишува за Тевез, Коларов и Меси (како не им здосади ова).
Вечер дакле не е важно :)

На поважна тема:

Форлан раскинал со оваа. Очекувам да се врати кондиционо... :)
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 16:43 ---
Ova sve okej, ama iskreno mene me pogodija zborovite tvoi... koga reche deka ne sum bil ekspert za filmovi, a Riki Alvarez mi plakaat so Bene za da gi ucham sto e dobar film a sto ne e... :D
Тоа е само за филмовите кои Бене не може да ги разбере сам.

Kajgana Shop

На врв Bottom