LCD телевизори

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
ajde edna informacija za site modeli na panasonic(lcd,lcd led,plazma),znaci citanje divx hd 720p i nagore ne e vozmozno preku usb ili nadvoresen hard disk,znaci ostanuva samo preku laptop so hdmi kabel,pleer i slicno,jas zemav pred edna nedela i mi se skrsi filmot koa pustiv preku nadvoresen hard,denes bev da se zalam mi rekoa da apdejtiram da se registritram za divx ne nekoj web ,probav i pa nisto,se skrsiv totalno ,ali mi rekoa i deka moze da go smenam tv-to,ali odluciv da ne menjam poso 5 godini garancija e 5 godini garancija,taka da ako planirate da zimate panasonic ne racunajte na divx hd preku usb,ako imate nekoj trik da kazete kazete,ajt sea otidov film da gledam preku laptop uklucen u televizor ,na laptopot hard disk :) :) :) :)

Твојот не пушта и ти заклучи дека сите модели не ги бива и не пуштаат. Баш вчера гледав Фул ХД филм на Panasonic Плазма. Без никаков проблем

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
547
Поени од реакции
328
vidi vaka jas bev so 3 filma divx hd u tehnomarket da probam,i probav ne bivase ,prodavacot mi rece deka site panasonik plazma ili lcd imaat ist sovtver ,arno ama vcera mi pusti ,verojatno e do formatot na nekoi fali nekoj kodec,za toa i napisav pogore ako nekoj znae sto e raazlikata da pise poso se ist format a ne gi pusta i dvata,i mozebi site tri so sum gi odnel u tehnomarket bile sjebani nesto

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.121
Поени од реакции
1.717
Да не знае некој што е потребно за звукот од ТВ да го слушам преку звучници од домашно кино?Т.е го имам кабелот и приклучен е, само незнам како да го подесам правилно.Инаку LG домашно кино и Sony ТВ.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Да не знае некој што е потребно за звукот од ТВ да го слушам преку звучници од домашно кино?Т.е го имам кабелот и приклучен е, само незнам како да го подесам правилно.Инаку LG домашно кино и Sony ТВ.
Истиот проблем го имам и јас. Вуферот и сараундот не ми фаќаат. Пробав со 300 кабли. Чим јас не го решив проблемот тешко и ти. :D

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
^ Јас имам LG домашно кино, си функционира нормално TV audio, само шо постојат некои програми кои не се stereo и на нив само од телевизорот има звук.
Претходно имав друг сараунд кој беше приклучен на друг dvd плеер, и еден пријател ми го намести, знам му стави прекидач за дали да е звукот од телевизорот или од дивидито :D, ама сепак само 2 звучника работеа без вуферот :)
Каков беше кабелот, искрено неможам да се сетам... Кога ќе се вратам дома (по еден месец) ако го најдам негде сараундот баш ќе проверам :noze:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Истиот проблем го имам и јас. Вуферот и сараундот не ми фаќаат. Пробав со 300 кабли. Чим јас не го решив проблемот тешко и ти. :D
pa veke pisuvav pred nekolku strani bitno e da go priklucis na tv vo audio out, vo saraund vo aux ili audio in. Na dalinsko biras aux, biras vid na zvuk kako sto se: hall, church, theater ili slicni i bi trebalo da go cues zvukot na site 6 zvucnika. Ne mozes tukutaka stereo izlez od tv da go cues na 5.1 saraund, moras vo opcii da biras kakov vid na zvuk ke slusas.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
pa veke pisuvav pred nekolku strani bitno e da go priklucis na tv vo audio out, vo saraund vo aux ili audio in. Na dalinsko biras aux, biras vid na zvuk kako sto se: hall, church, theater ili slicni i bi trebalo da go cues zvukot na site 6 zvucnika. Ne mozes tukutaka stereo izlez od tv da go cues na 5.1 saraund, moras vo opcii da biras kakov vid na zvuk ke slusas.
Сето ова што го пиша направено ми е.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Marick i Hellz, ај сликнете го домашното кино од задна страна и закачете слика тука. Мора да функционира. Дури и со стари појачала може да се пренесе звукот.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Marick i Hellz, ај сликнете го домашното кино од задна страна и закачете слика тука. Мора да функционира. Дури и со стари појачала може да се пренесе звукот.
Врати се 1 страна назад, имам поставено слики.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Прегледај го приврзокот 38469
Прегледај го приврзокот 38470
Прегледај го приврзокот 38471
Прегледај го приврзокот 38472
Прегледај го приврзокот 38473

Еве слики од ТВ-то и Сараундот. Кажете ми како да ги приклучам. Малите звучки некако преку скарт-скарт ги преклучив од Близу и ДВД. А вуферот и тие големите незнам како да се поврзат. Ако знаете ќе ве замолам да ми кажете.
Марик, не знам дали втората слика ти е од surround-от, ама ај прати ако можеш подобра слика или пиши го моделот.
Иначе на телевизорот имаш дигитален оптички излез, заокружен со црвено.

Ако ти е понов плеерот, веројатно имаш ваков влез позади. Купи си кабел (во Loging во Беверли има за околу 300 денари). Пиши го моделот, ме интересира како изгледа позади.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Марик, не знам дали втората слика ти е од surround-от, ама ај прати ако можеш подобра слика или пиши го моделот.
Иначе на телевизорот имаш дигитален оптички излез, заокружен со црвено.

Ако ти е понов плеерот, веројатно имаш ваков влез позади. Купи си кабел (во Loging во Беверли има за околу 300 денари). Пиши го моделот, ме интересира како изгледа позади.
Го поврзав со оптички кабел. Да тоа што си го заокружил е за оптички. И не сака пак. http://neptun.com.mk/mk/proizvodi/tv_-_lcd_displej/lcd_40''-42''.aspx?catId=9&page=1 LK530

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438

Kajgana Shop

На врв Bottom