LCD телевизори

M

Mario Gómez

Гостин
Додека трае филмот, доле во лентата што е за премотување на филмот, не ти пишува кое копче за што е? Кај мене најдоле најдесно стои црвено и пишува ОПЦИИ мислам, го стискам црвеното копче и ми дава се за преводот.
Најдов... :) во опции било не во боите! :)

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
547
Поени од реакции
328
ajde edna informacija za site modeli na panasonic(lcd,lcd led,plazma),znaci citanje divx hd 720p i nagore ne e vozmozno preku usb ili nadvoresen hard disk,znaci ostanuva samo preku laptop so hdmi kabel,pleer i slicno,jas zemav pred edna nedela i mi se skrsi filmot koa pustiv preku nadvoresen hard,denes bev da se zalam mi rekoa da apdejtiram da se registritram za divx ne nekoj web ,probav i pa nisto,se skrsiv totalno ,ali mi rekoa i deka moze da go smenam tv-to,ali odluciv da ne menjam poso 5 godini garancija e 5 godini garancija,taka da ako planirate da zimate panasonic ne racunajte na divx hd preku usb,ako imate nekoj trik da kazete kazete,ajt sea otidov film da gledam preku laptop uklucen u televizor ,na laptopot hard disk :) :) :) :)

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Аххо порано крадеше филмови од други енкодери и им го мењаше името додавајќи Аххо на крајот. Педерче. Но тоа е за друга тема.
Не знам за Панасоникот, кај мене на Самсунгот, додека ми е пуштен филм преку УСБ стик можам да го подесувам преводот. Имам Tools на даљинското, Subtitle Settings -> Encoding, Subtitle Size, Subtitle position. Во Encoding се менува подршка за прикажување на текстот (кирилица, латиница и слично). Во Sub Size i Position се менува големината и позицијата на поставеност на екранот. Морам да додадам дека овие можности се разликуваат кај разлини производители, па и разлчни модели. Некои опции претпоставувам се за појаки модели. И на крај, не сакам да го барам упатството за твојот телевизор, ама скоро сум сигурен дека има објаснето како се средува тоа со преводот.
Го прочитав упатството од а до ш и нема ништо такво, а нема ни опција за мењање на држава кога ги скенирам дигиталните канали

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
ajde edna informacija za site modeli na panasonic(lcd,lcd led,plazma),znaci citanje divx hd 720p i nagore ne e vozmozno preku usb ili nadvoresen hard disk,znaci ostanuva samo preku laptop so hdmi kabel,pleer i slicno,jas zemav pred edna nedela i mi se skrsi filmot koa pustiv preku nadvoresen hard,denes bev da se zalam mi rekoa da apdejtiram da se registritram za divx ne nekoj web ,probav i pa nisto,se skrsiv totalno ,ali mi rekoa i deka moze da go smenam tv-to,ali odluciv da ne menjam poso 5 godini garancija e 5 godini garancija,taka da ako planirate da zimate panasonic ne racunajte na divx hd preku usb,ako imate nekoj trik da kazete kazete,ajt sea otidov film da gledam preku laptop uklucen u televizor ,na laptopot hard disk :) :) :) :)
Земи WD HD Player, околу 5000 денари ти е во продавнициве, компактен и моќен. Пушта се преку усб.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Памет за другпат. Строго Самсунг или ЛЏ.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Што вика Marick14 погоре, памет за друг пат ставете си на еден хард диск тест фајлови од она што најмногу би гледале (mkv, avi, mov, m2ts, mp3, wma, mp4, dts, wav, итн.) и директ во продавница и од телевизор на телевизор да видиш што се пушта. Јас лично така направив, никој не ми направи проблем за да тестирам видео. Еве еден линк до форум со тест фајлови.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Дечки ајде малце помош.Планирам деновиве да се подновам со еден ЛЦД телевизор и не знам кој од овие два е подобар.Главно ке се користи за гледање филмови преку усб и кабловска.Во недоумица сум за овие два модела па би бил заблагодарен ако некој ми каже кој е подобар поквалитетен итн :)

LG 32 LK 450 •32"(82cm) Full HD LCD TV

•Резолуција:1920x1080
•Контраст: 100.000:1
•3xHDMI 1.4, Scart
•Component, RGB in
•USB 2.0 (JPEG, MP3, DivX HD)
•DVB-T/C MPEG-4
(Цената на овој е 20 000 ден)
и

SAMSUNG LE 32 D 550 K1 WXXH 32"(82cm) Full HD LCD TV

•Резолуција:1920x1080
•50Hz Clear Motion Rate
•Allshare™ (Powered by DLNA)
•Wi-Fi Adaptor Support
•4xHDMI 1.3, Scart
•2xUSB 2.0 (JPEG, MP3, DivX)
•Component, RGB in
•DVB-T/C MPEG4
(Цената на овој е 21 000ден)
za 25000den ke zemes 42" hd LG 42pt353, ready plazma, pogolem ekran, poubava slika i provereno se zivo cita od usb/usbhdd.
Се отепав од читање форуми лцд,лед или плазма на крајта се одлучив плазма:)
dokolku seuste ne si go kupil razgledaj go modelov od LG koj go preporacuvam, provereno se zivo cita.
Jas ne bi se zamaral i palel tolku na garancija otkolku na saglam tv. Mojava plazma imase edna godina garancija pa ete ja tera kako luda da cuknam u drvo, a vrska nemav kakov ke bide, vlegov go vidov na polica gore kacen golem ekran, vidov samsung, 42" i zemav i ne se kaam.
Taka da ako mozes da go vratis, vracaj i zemaj LG plazma so 2godini garancija.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
za 25000den ke zemes 42" hd LG 42pt353, ready plazma, pogolem ekran, poubava slika i provereno se zivo cita od usb/usbhdd.

dokolku seuste ne si go kupil razgledaj go modelov od LG koj go preporacuvam, provereno se zivo cita.

Jas ne bi se zamaral i palel tolku na garancija otkolku na saglam tv. Mojava plazma imase edna godina garancija pa ete ja tera kako luda da cuknam u drvo, a vrska nemav kakov ke bide, vlegov go vidov na polica gore kace golem ekran, vidov samsung, 42" i zemav i ne se kaam.
Taka da ako mozes da go vratis, vracaj i zemaj LG plazma so 2godini garancija.
Проблемот е што немам толку голем салон за толкав телевизор (живеам во стан) така да единствена опција ми е да земам 32 инчи за на комода да стои.Ако имаш некој друг предлог или еден од овие двата би ти бил заблагодарен :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Prijatele, jas 42 plazma gledav vo soba od 3.7 na 3metri i odlicno bese, podocna go staviv vo pogolema soba i go zakaciv na zid.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Проблемот е што немам толку голем салон за толкав телевизор (живеам во стан) така да единствена опција ми е да земам 32 инчи за на комода да стои.Ако имаш некој друг предлог или еден од овие двата би ти бил заблагодарен :)
Можеби на почеток екранот ќе ти изгледа голем, но ќе се навикнеш, а со поголем екран ќе забележиш повеќе детали и веројатно ќе имаш поубаво искуство гледајќи квалитетен филм.
Што се однесува до тие два модела, мене ми изгледаат на многу слични така да веројатно нема да згрешиш многу. Јас лично имам Самсунг и сум многу задоволен. Вградениот видео плеер подржува многу кодеци така да не би имал проблем. Го фалат и LG, немам ништо против.
Големина на екран и растојание, објаснување тука.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
547
Поени од реакции
328

conan.the.barbarian.2011.BluRay.720p.DTS.X 264-CHD​
Killer Elite 2011 720p BluRay X264-AMIABLE​
moze li nekoj da go objasni ova pogore napisav deka neke preku hard disk da mi pusta eve sea ovoj vtoriot(killer elite) mi go pusti bez problem,mislev deka ne e dobar procesorot na tv ali sea mi pusti ,mozebi bas tie dva do tri filma so gi spustiv ne se u redu ,mozebi formatite neso ne se vored ,inaku i dvata filma se po okolu 5 gb,denovive planiram da najdam use nekoj film so ova​
BluRay X264-AMIABLE​
ke spustam i ke probam ,ako ima nekoj da znae so e rabotava neka pise bas me interesira razlikata,inaku i drugite dva so gi imav i mi praeja problemi mi seckaa bea ovoj format​
bluray.720p.DTS.X 264-CHD​
ajde decki pisete ,pozdrav​

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
bas cudno i dvata imaat DTS zvuk i kako sto velis sega ti go pusta bez problem, sto znaci DTS kaj tebe moze, edinstveno nesto ako imalo razlika vo video kodekot.

Kajgana Shop

На врв Bottom