Унгарците со устав се бранат од исламизација

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
Отсуството на докази не значи доказ за непостоење.
Па ајде кажи кој е тој доказ кој го потврдува божјото постоење?
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 19:22 ---
Јас незнам кој се бламира тука. Јас не покушав никого да напраам неписмен, да омаловажам и слично. Атеистите во оваа тема беа тие кои пробаа да направат пародија од неколку мислења и тоа очигледно организирано, при што може од авион да се види дека покажувате слабост и несигурност во вашите тврдења.
Добро бе... уште колку пати треба да се објасни? Атеизмот е отсуство на верба во богови. Толку. Една проста реченица.
Не се базира на ништо. Не е никакво учење, уште помалку доктрина, смешно е тоа.
Проста негација на верувањето.... тууу, не бидете ко Игорче.... 300 страни него му требаа дури да му го објаснат значењето на еден прост збор...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
А што произлегува од реченицата: Јас не верувам дека Господ не постои? Дека религијата е неверување?

Јас не верувам дека постои Бог.

Не можете да ја изедначите верата со атеизмот врз основа на ментална гимнастика.
Негацијата го означува само негативниот став по некое прашање. Ако јас неверувам во постоењето на господ, не значи дека мојот став се заснова не-верување, туку дека во изборот на моите верувања го нема Господ, и тоа зависи директно од моите верувања. Доколку беше тврдењето дека јас знам дека Господ не постои, тогаш тој став ќе беше директно зависен од знаењата на еден човек. Но во моменот јас незнам дека господ постои, но одбивам да верувам дека тој постои. Тоа тврдење е основата на атеизмот, и се заснова на верување.

Ако знаењето на еден човек е збир на нештата што ги научил, тогаш незнаењето зависи и е базирано директно од неговото знаење.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 19:26 ---
Па ајде кажи кој е тој доказ кој го потврдува божјото постоење?
Ниту религијата не наоѓа докази за негово постоење, ниту пак науката наоѓа докази за негово непостоење. Така да ставот околу господ неможе да се базира на знаење, туку само на верба.

Добро бе... уште колку пати треба да се објасни? Атеизмот е отсуство на верба во богови. Толку. Една проста реченица.
Не се базира на ништо. Не е никакво учење, уште помалку доктрина, смешно е тоа.
Проста негација на верувањето.... тууу, не бидете ко Игорче.... 300 страни него му требаа дури да му го објаснат значењето на еден прост збор...
Оваа реченица потврдува дека атеизмот е став кој се базира на верба.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Во твојата болдирана реченица има две негации за глаголот верувам што во логичките закони значи афирмација.
Глаголот верувам ја врши работата без разлика дали е потврден или одречен.
Зборот неверување е само негација на зборот верувам а не означува друг глагол.
Затоа овие што се атеисти се исто така верници само што не веруваат дека се настанало од Бога туку веруваат дека тоа не е точно и дека настанувањето има друго исходиште.
Се надевам дека набрзо некој од колегиве ќе те испраши убаво за ова логичко-сементичкиве идиотизми со кои се чаталиш.

Ако не, со задоволство лично ќе те исмеам ко ќе се приберам.

Во меѓувреме, за информација: Атеизам. Затоа што секогаш е подобро да се информираш пред да истресеш кило глупости.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
Ниту религијата не наоѓа докази за негово постоење, ниту пак науката наоѓа докази за негово непостоење. Така да ставот околу господ неможе да се базира на знаење, туку само на верба.

Оваа реченица потврдува дека атеизмот е став кој се базира на верба.
1. Докази за непостоење? :pos: Ме зафркаваш ти нешто или...?

2. Реченицата вика отсуство на верба. Како тоа се базира на верба?
Јас викам дека нескокам. Како ова се базира на скокање? Може да биде било што, бидејќи е ебена НЕГАЦИЈА!

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Се надевам дека набрзо некој од колегиве ќе те испраши убаво за ова логичкиве сементички идиотизми со кои се чаталиш.

Во меѓувреме, за информација: Атеизам. Затоа што секогаш е подобро да се информираш пред да истресеш кило глупости.
Ова изгледа е главното средство што се користи во комуникацијата на фанатичните атеисти. Ти ако сакаш на глава застани, атеизмот е верување и ништо повеќе. Ако за нештата што се потврдени се базрани на знаење, а другите се базирани на верување.
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 19:35 ---
1. Докази за непостоење? :pos: Ме зафркаваш ти нешто или...?

2. Реченицата вика отсуство на верба. Како тоа се базира на верба?
Јас викам дека нескокам. Како ова се базира на скокање? Може да биде било што, бидејќи е ебена НЕГАЦИЈА!
Сакаш да кажеш дека Атеизмот знаење дека господ не постои ?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
Сакаш да кажеш дека Атеизмот знаење дека господ не постои ?
Не бе друже, не, не...
Илјадапати ја пишавме дефиницијата за атеизам, може да ја прочиташ каде сакаш.
Не е знаење.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Јас се надевам дека ви оставив доволно материјали да ме понижувате, пошто вечерва ми е прв пат да искочам навечер у Амстердам(морав да се пофалам), и не сакам да го пропуштам тоа заради вачите атеистички верувања, иначе ќе ве спомнам во муабетот. Поздрав.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас се надевам дека ви оставив доволно материјали да ме понижувате, пошто вечерва ми е прв пат да искочам навечер у Амстердам(морав да се пофалам), и не сакам да го пропуштам тоа заради вачите атеистички верувања, иначе ќе ве спомнам во муабетот. Поздрав.
Ич да не се секираш. Глупоста нема географска одредница. Глупостите кои ги истресе се глупости и тука и во Амстердам...

;)

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Ич да не се секираш. Глупоста нема географска одредница. Глупостите кои ги истресе се глупости и тука и во Амстердам...

;)
Што има да се секирам, ти си проповедникот, проповедта е ако не си со мене глуп си :) тоа го научивме. Тоа од многу памет. Иначе веруј ми, глупоста не е иста таму кај што си, и тука. Таму ти се замараш и скапуваш, заглавен во твоите очајни верувања од причина што друго не ти преостанува, а јас тука се забављам, со моите глупости, па дури и со тебе и твоите понужувања :)
Поздрав.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.461
Таму ти се замараш и скапуваш, заглавен во твоите очајни верувања од причина што друго не ти преостанува, а јас тука се забављам.
Ајде де... :pos:
Да прашам, прв пат си во странство што си вака возбуден?

Ех, ние останатите што не сме излегле од село... :pos:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.097
Ајде де... :pos:
Да прашам, прв пат си во странство што си вака возбуден?

Ех, ние останатите што не сме излегле од село... :pos:
Не реши во два потези...:pos:
Што ќе станеше од форумов ако се фалевме сите...

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Се надевам дека набрзо некој од колегиве ќе те испраши убаво за ова логичко-сементичкиве идиотизми со кои се чаталиш.

Еве го еден типичен примерок на македонски кењатор.
Тежок степен на инфантилност.
Он некого ќе испрашел,ама сега не бил спремен,само да се спреми,еве сега само што ќе се спреми,
За нормален човек тоа што си го напишал доволно е да процени дека немаш три грама мозок у тоа главата.
Абе воле, прво ќе напишеш нешто што го негираат одреденото тврдење па после ќе напишаш одредени констатации за тврдешето на соговорникот.
Ама на вол оди кажи му до каде е нивата а од каде е пасиштето.
Од каде знае тој што е ред.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.461
Не реши во два потези...:pos:
Што ќе станеше од форумов ако се фалевме сите...
Е со што ќе се пофалиме ние затуцани атеисти што скапуваме овде, не заебавај и ти... види го ти него до Амстердам стигнал. Може да е и прв Македонец што воопшто стапнал во Амстердам, кој да го знае :pos:

Jamajka, еден совет брат: go get laid! Силата нека е со тебе :)

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Што има да се секирам, ти си проповедникот, проповедта е ако не си со мене глуп си :) тоа го научивме. Тоа од многу памет. Иначе веруј ми, глупоста не е иста таму кај што си, и тука. Таму ти се замараш и скапуваш, заглавен во твоите очајни верувања од причина што друго не ти преостанува, а јас тука се забављам, со моите глупости, па дури и со тебе и твоите понужувања :)
Поздрав.
Да си пројдеш убаво батка,а за соговорнициве со спротивно мислење ич не бригај.
Тие треба да бригаат:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.461
Еве го еден типичен примерок на македонски кењатор.
Тежок степен на инфантилност.
Он некого ќе испрашел,ама сега не бил спремен,само да се спреми,еве сега само што ќе се спреми,
За нормален човек тоа што си го напишал доволно е да процени дека немаш три грама мозок у тоа главата.
Абе воле, прво ќе напишеш нешто што го негираат одреденото тврдење па после ќе напишаш одредени констатации за тврдешето на соговорникот.
Ама на вол оди кажи му до каде е нивата а од каде е пасиштето.
Од каде знае тој што е ред.
Не ти рече да се спреми, туку да се прибере.
Одам по пуканки.

Kajgana Shop

На врв Bottom