PayPal (официјална тема)

Член од
16 ноември 2005
Мислења
75
Поени од реакции
31
Јеее.... и со Visa Internet од Стопанска банка работи..... :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: уште само да излезе на извод 4-цифреното бројче....

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Дали некој има пробано со картица од Охридска Банка?

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Јеее.... и со Visa Internet од Стопанска банка работи..... :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: уште само да излезе на извод 4-цифреното бројче....
ja koga go napraviv toa mi dojde na mobilen poraka deka e uspesno naplateno i kodot odma go imase toj so 4 brojki

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Со овие од стопанска пак си пишите словенија така? Или само за продолжување

Член од
16 ноември 2005
Мислења
75
Поени од реакции
31
Со овие од стопанска пак си пишите словенија така? Или само за продолжување
да, ама во принцип може која сакаш земја да ја пишеш кога го регистрираш акаунтот(освен FYROM, нели). и да немаш регистрирано картица претходно, функционира...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Дечки штиклирах Словенија и сеа шо да внесам кај адреса,град,телефон...?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Освен држава, сите други податоци се препорачува да ви се вистинските.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
***Прибидејќи добив многу пораки во кои се прашуваше која држава да се стави, регистрирајте се со Словенија, Бугарија или Хрватска***

Значи драги мои, успеав да ја регистрирам мојата нова(продолжена во Октомври 2011) виза електрон од тутунска на пејпал :)
Во Октомври кога ми заврши старата што ми беше регистриана на пејпал, пробував да ја регистрирам новата и како и на сите други ми ја препознаваше дека не е од Македонија и не ми ја регистрираше.
Е сеа, како ја регистрирав. Логирајте се на пејпал, одете на My Account -> Withdraw
и тука кликнете Withdraw funds to your card
Па одете на Add Card и внесете ги податоците што се бараат од вас (внесете го бројчето на картичката со како што е покажано на примерот, со празно место после 4 бројки). Стиснете Add Card.
Сега одете на My Account и десно кај Notifications треба да има нешто во стилот на Confirm credit/debit card и кликнете на тоа
*За следниов чекор треба да имате барем 1.5 евра на картичката
Тука ќе има нешо Confirm или Continue стиснете на тоа. Следно ќе имате нешо вакво

И ваљда ќе ви стигне порака на мобилен дека сте направиле успешно плаќање блабла и ќе го пишува кодот (PP*XXXX).
Ако не ви стигне порака, ваљда ќе треба да почекате некој ден да се изврши целосно транскацијата и ќе си го видите кодот на интернет кај што проверувате сметка или прашајте во банка.
Сега повторно во My Account од десна страна кај Notifications треба да има нешо Confirm/Enter Code или шо и да беше, стиснете на тоа, внесете го кодот и готово.
Многу ти фала друже :cuc: :cuc::cuc:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не сум го користел и-беј но дали се исплати да се нарачува од америка? Дали е поради цената? Како можам да ја видам крајната цена? И на крај некој нека пушти цена на производ што е во МК и цена на и-беј? Да може да се уочи разликата.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Не сум го користел и-беј но дали се исплати да се нарачува од америка? Дали е поради цената? Како можам да ја видам крајната цена? И на крај некој нека пушти цена на производ што е во МК и цена на и-беј? Да може да се уочи разликата.
Немора само од Америка
Јас купив HDMI кабел од ебау за 1 долар со free shipping од Хонг Конг во времето кога кај нас беа по 10 евра.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
за нешто се исплаќа , за нешто не. зависи.
и таму имаш од цел свет , претежно од кина.
крајната цена ти е кога ке собериш цена плус поштарина за државата каде нарачуваш.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
има ли некој што може да размениме алерпеј за пејпај? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom