Заработка на интернет (официјална тема)

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
На англиски е Freelancer :) А инаку фриленсер е работник кој работи онлајн т.е. на страни на интерет. Јас ја знам oDesk страната каде што на почетокот е потешко додека да фатиш работа, треба да завршуваш тестови (така мислам дека беа). Но кога ќе се научиш, и ако имаш знаење од дизајн/програмирање/пишување... можеш да имаш многу добра заработка :)
Пред да почнеш да работиш за одеск треба да го положиш тестот кој ти го даваат зависно од тоа што ќе одбереш да работиш плус тој тест треба да ти биде минимум 85% точен а што е повеќе подобро за тебе.

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Dali nekoj znae nekoe afilate ili nesto dr od koe mozam da zarabotam nekoj denar povejke so warez site ... odnosno Elektronska muzika ima na nego t.s jas ja stavam :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Се надевам дека има на форумов кој добро се разбира од youtube Promoted Videos во врска со ова ако може некој да ми објасни подетално. И плус тоа како може преку интернет да заработам пари слушам дека можело некако ај ако може помош бидејќи и онака сум на нет скоро 19/7 па решив нешто да направам. Се извинувам што отворив тема. еве ако имате проблем со youtube пишете тука ако знае некој ќе ви одговори.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Се надевам дека има на форумов кој добро се разбира од youtube Promoted Videos во врска со ова ако може некој да ми објасни подетално. И плус тоа како може преку интернет да заработам пари слушам дека можело некако ај ако може помош бидејќи и онака сум на нет скоро 19/7 па решив нешто да направам. Се извинувам што отворив тема. еве ако имате проблем со youtube пишете тука ако знае некој ќе ви одговори.

Заработка на интернет (официјална тема)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Снимаш видео(лично твое),правиш акаунт го закачуваш и чекаш да биде гледано 3 милиони пати,а после тој лимит за секое гледање на клипот ти ти плаќаат по 1 евро или 1 долар

L

.Lost Angel.

Гостин
ај ако може помош со ова се регистрирав и го исталирав тоа флеш барот и после тоа што како да правам ај помош во врска со ова ... или пак дајте некоја друга идеја со реклами како можам да заработувам и сл.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Да прашам некој што е поискусен на freelancer, ми понудија одредена работа од таму на друг сајт, да правам испитувања, со тоа што секое испитување би било платено 4$ а ке ме исплателе кога ке сум направел испитувања во вредност од 500$. Дали некој од вас сретнал нешто слично или пак слушнал за mixreq.com?

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Пред неколку дена најдов интересен сајт за заработка, се надевам дека е добар сега за сега.инвестирав нешто па сеа ќе видиме http://dailygoldinvestment.com/

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Filesonic

FileFactory

Oron

И пред некој ден стаив некои фајлови на Fileserve и Filepost

Fileserve

Filepost

Нема некоја опасна заработувачка... ама доволно за да си подмирам некои ситни трошкови на нет :)

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Дали може личност помлада од 18 години да заработува онлајн (зборам за microworkers итн) и да има акаунт на moneybookers? :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Може & Може. Али ако сакаш да ги повлечеш парите во кеш, ќе треба да имаш и картичка што ќе ја додадеш на Moneybookers (Skrill). Ама пошто немаш 18 ќе треба да ја користиш картичката на некој од твоите.

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Може & Може. Али ако сакаш да ги повлечеш парите во кеш, ќе треба да имаш и картичка што ќе ја додадеш на Moneybookers (Skrill). Ама пошто немаш 18 ќе треба да ја користиш картичката на некој од твоите.
Не ми требаат во кеш, ми требаат за домен и хостинг. Значи тоа си е 100% легално така?

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Али глеам бараат адреса, мобилен ова она...што ако акаунтот ми го хакне некој? Што прајме тогаш? :/ а ако ставам лажни информации од памет некои, постои ли можност да дознаат и да ме казнат за тоа? а гледам помлади од 1994 година неможат да напраат акаунт...една другарка е 95 може ли да стави 94 а се друго да и биде точно?
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 17:12 ---
ако може одговор :D
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 17:16 ---
ах да и сите бараат фиксен телефон :pos: а ние што не користиме фиксни?

Г

Грејвдигер

Гостин
Ако ти го хакне ти ќе си си самиот кривец што не користиш доволно сигурни лозинки и не пазиш што правиш на компјутерот. Стави ги сите информации како што се, освен за годините и терај.
Не ти треба фиксен, ќе си ставиш +389 или ако не прима со плус, стави 00389.

Kajgana Shop

На врв Bottom