Кај кого се падна паричката?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Кај кого се падна паричката?
Прашање кое нонстоп си го поставуваме после секој Бадник.
Според мене една од најубавите традиции, ме исполнува душевно овој ден.

Кај вас во фамилија, кај кого се падна паричето?

П.С Секој обид за исмевање, иронија, непочитување на празникот ќе биде санкционирано. Хаус хуморот на други теми, не на оваа и не на овој ден.

Ние не 'вртиме' паричка на Бадник, само за Василица. Откако знам за себе на Божик не сме вртеле. Имам забележано дека во други градови вртат.
Како мал сум се радувал, ама сега сакам само да му се навртам на бурекот :)

Ние вртиме за Бадник, ама навечер.

Кај мене и онака ми се нема паднато, а ако се падне мислам дека малер че ме бие... па така не се замарам, убаво ми е. :D

Во Тетово за Василица се прави комад со паричка :)

Срце, мама наместо у лебчето, у зелнико га беше ставила, па ја оште га тераме. Ама има време, 4 саато енос, дека и да е, до 7-8 ќе га нааме, па ќе пишам. :)

кај мене лепчето со паричка сеуште се пече, па за василица пита со праз и паричка ;) вечер сите да се собереме домче и ќе го кршиме лепчето (y)

кај мене во 6 саат сабајле секоја година по традиција се врти лебчето пошто ние сме многу религиозна фамилија...незнам кај кој се падна паричето јас спиев до 12 едвај станав вчера на огин у населба се здрвивме ракија

Мене не ми се падна .. и задоволен сум да ти кажам прао.

По не знам кој пат кај брат ми, па ова веќе не е хумано :/

Се паднала многу пати кај мене драго ми е, али незанм зашто;)

Срце, мама наместо у лебчето, у зелнико га беше ставила, па ја оште га тераме. Ама има време, 4 саато енос, дека и да е, до 7-8 ќе га нааме, па ќе пишам. :)

Оваа година у зелникот, а минатата баш се сеќавам имаше пишано у баклавата по грешка го ставила ... :D:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom