- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Абе и ЧЕковски ми личеше на Пепи ама се погоди дрвото, да му е*ам.Муабетот е, ај да го викниме Пепи Манасков.
Абе и ЧЕковски ми личеше на Пепи ама се погоди дрвото, да му е*ам.Муабетот е, ај да го викниме Пепи Манасков.
Што значи ова?Како ви требало сега да изгледа одбраната? Лазаров може да брани од крило, за да не се замара многу... Кого ќе викнат на местото на Стоилов?
Можеби, меѓутоа и Червар не е Бог и со него не ни беше загарантиран втор круг. Кај Червар сигурно драстична разлика би имало во дисциплината кај него нема никакво спротиставување, сигурен сум и дека програмата за работа пред првенството ќе му беше многу покомплексна... Веројатно и ни фали барем уште еден меч за припреми не сметајќи го оној со Србија на осми. А Шундовски има искуство од СП 2009 кога му беше помошник на Темелковски. Најбитно од се е што ги познава играчите постојано ги прати благодарение на тоа што се од Вардар и Металург а тој е редовно присутен како на мечевите така и во комуникација со нив...Муабетот е дека ако сакавме голем успех, требаше да го ангажираме Червар...
Доколку се иде постојано на измени напад одбрана очекувано е халфови да бидат миркуловски, мојсо, стојанче стоилов и ангеловски додека центар халф тука иде јоноски, велко маркоски можеби и братму и да не го заборавиме митков.Што значи ова?Како ви требало сега да изгледа одбраната? Лазаров може да брани од крило, за да не се замара многу... Кого ќе викнат на местото на Стоилов?
Абе океј, Шундовски има искуство, се познава со играчите, (можеби) е добар тактичар, но го нема најбитното - АВТОРИТЕТ. Без тоа, се глеа дисциплината каква е...Можеби, меѓутоа и Червар не е Бог и со него не ни беше загарантиран втор круг. Кај Червар сигурно драстична разлика би имало во дисциплината кај него нема никакво спротиставување, сигурен сум и дека програмата за работа пред првенството ќе му беше многу покомплексна... Веројатно и ни фали барем уште еден меч за припреми не сметајќи го оној со Србија на осми. А Шундовски има искуство од СП 2009 кога му беше помошник на Темелковски. Најбитно од се е што ги познава играчите постојано ги прати благодарение на тоа што се од Вардар и Металург а тој е редовно присутен како на мечевите така и во комуникација со нив...
Не за џабе е кажано дека "одбраната е најдобар напад".Клучот на успехот на кошаркарите беше одбраната, се надевам дека и тука ќе биде истото.
Не дека не се согласувам дека во ракометот поготово одбраната е многу важна,но изреката гласи нападот е најдобрата одбранаНе за џабе е кажано дека "одбраната е најдобар напад".
Не дека не се согласувам дека во ракометот поготово одбраната е многу важна,но изреката гласи нападот е најдобрата одбрана