Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Денеска кога излегував од зградава на влезот некоја будала имаше оставено скршено јајце на средина и за малку што не го нацапав. Малку го опсервирав јајцето и ми падна чудно зошто жолчката беше во совршена состојба, и сигурно не беше паднато туку некој внимателно го скршил и го оставил тука од некоја причина. Најпрво помислив дека се некои деца за да се мајтапат со станарите, разгледав наоколу да најдам нешто за да го одстранам да не го нагази некој од соседиве, но немаше ништо и јас се брзав па така остана.
Случкава ќе останеше незапазена ако не појдов дома кај старите и имаше јајца за ручек, па му раскажав што се случило, тогаш баба ми рипна и почна да кажува дека тоа било некоја магија и арно што не сум го фатил јајцето и слични бабини деветини.
Ме интересира дали навистина се користи јајцето за такви обреди и за што се користи ако е некој запознат. Вечерва кога се прибирав дома, сеуште стоеше на влезот замрзнато и никој не го одстранил најверојатно од некаква сугестија.
Случкава ќе останеше незапазена ако не појдов дома кај старите и имаше јајца за ручек, па му раскажав што се случило, тогаш баба ми рипна и почна да кажува дека тоа било некоја магија и арно што не сум го фатил јајцето и слични бабини деветини.
Ме интересира дали навистина се користи јајцето за такви обреди и за што се користи ако е некој запознат. Вечерва кога се прибирав дома, сеуште стоеше на влезот замрзнато и никој не го одстранил најверојатно од некаква сугестија.