Портал се обидува да ја оцрни дијаспората преку смртта на Глигоров

H

HITCH

Гостин
Ајде..., сега испадна сите дека сте го сакале Киро! Ај, ѕирнете низ мислењата кои сте ги напишале на форумов и ќе видите дека и вие сте пукнале по некој сеир на негова сметка.

Не е убаво да бидете лицемерни само затоа што починал човекот!

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Во 1972 година, природно математички факултет во Скопје, отсек Географија, учебниг Географија на Македонија на првите две страни гоолема карта на Македонија со одбележани граници во Егеј, Пирин Макједонија... сегде каде се протегаше етничка Македонија.
Да останеа овде и завршеа факултети тие “Аустралијани “ ќе го знаеа тоа уште во времето на Тито.
А, како завршија тие Партизани коишто тргнаа да се борат за слобода на своите браќа во Пирин и Егеј?За едните не учеа дека биле убиени по грешка во темна пештера, а другите дека починале од природна смрт.Мене кур ме заболе дали имало цели две страни на природно математички факултет во Скопје.И, во времето на Сдсм имаше цели две страни со карта на Македонија, па што?Значи ли тоа нешто?Тоа во конретниот случај ништо не значи.
Во Македонија огромен дел од популација живее буквално од дијаспората.Тие цело време даваат пари колку-толку.Што сме им ние дале на нив?Дајте и ние да им дадеме нешто, а не само да им земаме!!;)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.315
Поени од реакции
18.398
искрено ме боли кур дали умрел,умираат деца на 10,11 години па никој не жали а сеа сите се фативте за чичево што проживеало 3 пати поише него ја што ке живеам сигорно..
Никој кој стигнал на таа позиција не го направил тоа без матни договори,така ке гори у пеколот со другите политичари кад тад :)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Озбилно ви е чудно ова !? Па досега мал милион пати овие од Америка и Австралија докажале дека се идиоти...

Не сакам да генерализирам, ги исклучувам исселениците во Европа никаква замерка за нив, но овие од Америка и Австралија, особено постарите, кои заминале и се враќаат само за „Полошки средби“... мрш бе да не ве гледам, attention whores!

Наместо економски да помогнат ќе ми бистрат политика...
Ти си тотален идиот, а не тие.Во Македонија огромен дел од популација живее директно и индиректно од дијаспората.Распрашај се колку пара влегуваат директно од печалбари во Македонија.
Ти што си им дал нив?Што си ги помогнал?Зашто цело време од нив сакате да земате, а ништо да не им давате?Тие немаат ли свои семејства таму, деца, внуци, правнуци?Немаат свои семејства за одржување таму?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Без оглед какви мислења да имале некои особи за Глигоров, можеа барем неколку дена да почекаат да поминат пред да почнат со своите срања, не може сите да мислат позитивно за човекот, ама има нешто што се вика цивилизациски однос кој очигледно некои особи на ТВ, социјални мрежи и на форумов не го научиле.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ова е намерно монтирано од страна на Геровски, Сдсм, комуњари слични ко нив со цел да дијаспората, старите Вмровци да се претстават во лошо светло, и да се собираат евтини поени.
Ете како што гледате потегот, пропагандата им успеа и веќе пола форумџии плукаат по дијаспората, ја ставаат на гилотина, ги нарекуваат идиоти, а сето тоа нема врска со нив(y)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ти си тотален идиот, а не тие.Во Македонија огромен дел од популација живее директно и индиректно од дијаспората.Распрашај се колку пара влегуваат директно од печалбари во Македонија.
Ти што си им дал нив?Што си ги помогнал?Зашто цело време од нив сакате да земате, а ништо да не им давате?Тие немаат ли свои семејства таму, деца, внуци, правнуци?Немаат свои семејства за одржување таму?
Колку !? 100 долари за златна лопата !?

Ја ништо не сум им дал, а и не им барам. Тие самите се дигаат дека помагаат. Штом така викаат нека го прават тоа. Не мора да даваат милост, него да инвестираат овде, ем тие профит ем поволности за Македонија. Нека учат од албанската „дијаспора“.

Секоја чест на исклучоците кои го прават тоа, но тие се многу малку. Другите ќе фрлат 500 долари и мислат којзнае што направиле. Уште живеат у тој стар филм дека овде застанало времето пред 50 години.

Овие ќе дојдат овде, ќе ги снимат на тв, ќе се испофалат колку пари имаат таму, ќе и платат на Гавазова да им пее на една собиранка и толку...

Лицемерие на дело!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ова е намерно монтирано од страна на Геровски, Сдсм, комуњари слични ко нив со цел да дијаспората, старите Вмровци да се претстават во лошо светло, и да се собираат евтини поени.
Ете како што гледате потегот, пропагандата им успеа и веќе пола форумџии плукаат по дијаспората, ја ставаат на гилотина, ги нарекуваат идиоти, а сето тоа нема врска со нив(y)
Но, оригиналниот текст и сајтот не е на Геровски, неговиот портал само ја пренесе веста.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Колку !? 100 долари за златна лопата !?

Ја ништо не сум им дал, а и не им барам. Тие самите се дигаат дека помагаат. Штом така викаат нека го прават тоа. Не мора да даваат милост, него да инвестираат овде, ем тие профит ем поволности за Македонија. Нека учат од албанската „дијаспора“.

Секоја чест на исклучоците кои го прават тоа, но тие се многу малку. Другите ќе фрлат 500 долари и мислат којзнае што направиле. Уште живеат у тој стар филм дека овде застанало времето пред 50 години.

Овие ќе дојдат овде, ќе ги снимат на тв, ќе се испофалат колку пари имаат таму, ќе и платат на Гавазова да им пее на една собиранка и толку...

Лицемерие на дело!
Од дијаспората влегуваат околу милијарда евра годишно. Или пола беше не ме држи за збор, но факт е дека голем дел семејства живеат со парите од дијаспората.

Член од
6 октомври 2010
Мислења
86
Поени од реакции
37
Тие ли донкови ќе плукаат по Киро дека не бил патриот, а човекот живееше и ја градеше Македонија дури тие бегале надвор, бруки едни. Да не беше Киро немаше ни да ја имаме Македонија, дегени едни. Не сте ни од СКОПЈЕ за да бистрите политика!!!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Тие ли донкови ќе плукаат по Киро дека не бил патриот, а човекот живееше и ја градеше Македонија дури тие бегале надвор, бруки едни. Да не беше Киро немаше ни да ја имаме Македонија, дегени едни.
Како тоа немаше да ја имаме Македонија ?!
До кога бе со ваква глорификација на мртвите, со Борис истото се дешаваше, од каде таа потреба од секој мртов политичар да се прави народен херој и светец ?
Настрана идиотското радување на смртта на човеков од поединци, ти не си ништо подобар.
Не сте ни од СКОПЈЕ за да бистрите политика!!!
wtf ?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Да се радуваш на смрт, па за било кој и да е стварно е СРАМОТА. Тие сигурно и нивниот градоначалник да умре (недај боже) ќе се радуваат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.551
Поени од реакции
22.240
Тие ли донкови ќе плукаат по Киро дека не бил патриот, а човекот живееше и ја градеше Македонија дури тие бегале надвор, бруки едни. Да не беше Киро немаше ни да ја имаме Македонија, дегени едни. Не сте ни од СКОПЈЕ за да бистрите политика!!!
Да бе, без Киро немаше да ја имаме Македонија, прогласете го за светец ако не друго нешто.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Гледам многу лицемерие последниве денови во државава ( а и на форумов ) ... најголем дел од луѓево деновиве жали за Кирцата и ги истакнува неговите заслуги за државава ( кои црни заслуги да ми е да знам ) , а голем дел од тие луѓе до пред неколку денови плукаше и пцуеше по вампиров ... не ми е јасно како човек може толку лесно да смени мислење за некој друг човек , само затоа што тој умрел ... јас никогаш не сум го почитувал и сакал Кирцата и воопшто не ми е жал дека цркна ( не велам ни дека ми е мило што умре , но не ми е жал ) ... многу добро памтам кога за прв пат го избраа за претседател ( далечната 1991 година ) , и уште тогаш бев против неговиот избор ... како и да е темата е за таканреченото славење на неговата смрт од страна на нашите Кенгури ... точно е дека не е морално и не е во ред да се слави поради смртта на Кирцата , но од друга страна ги разбирам нашите во Австралија зошто го правеле тоа ( иако не го оправдувам славењето ) .

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Да се радуваш на смрт, па за било кој и да е стварно е СРАМОТА. Тие сигурно и нивниот градоначалник да умре (недај боже) ќе се радуваат.
Значи Евреите не требале да се радуваат тоа што Хитлер бил мртов, затоа што било срамота да се радуваш на смрт?Не било хумано да се смееш на мртов човек нели.Семејствата на 10 милиони убиени Руси од страна на Сталин не требале да се радуваат што Сталин умрел, затоа што било срамно да се радуваш на смрт.
Јас не го споредувам Киро Глигоров со Сталин или Хитлер, но факт е дека ова се безврска статии од неговата партија за да ќарат некои бедни поени.

Kajgana Shop

На врв Bottom