Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
hint: со paint го средив ова :D
На пеинтот не ми ни текна. Небитно, битно ми заврши работа. :D

Ај кога веќе си тука, ако може уште една услуга. Да ми направиш и зелена варијанта идентична на црвенава. :pipi:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Значи ја најдов сликава, сакав да ја испринтам на маица, али никаде немаше поголема резолуција (HQ).

И со моите лоши Пеинт скилс, успеав да ја направам поголема, али ни тоа не ми успеа.

Може ли некој да ја избистри, изостри, едноставно да не е мутна, незнам што друго да ви кажам?

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Значи ја најдов сликава, сакав да ја испринтам на маица, али никаде немаше поголема резолуција (HQ).

/

И со моите лоши Пеинт скилс, успеав да ја направам поголема, али ни тоа не ми успеа.

/

Може ли некој да ја избистри, изостри, едноставно да не е мутна, незнам што друго да ви кажам?

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
u photoshop cs5 extended ja nemozam da ja najdam opcijata da go zacuvam dokumentot vo JPEG format ili voopsto takva opcija vo ovaa verzija nema??????????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
u photoshop cs5 extended ja nemozam da ja najdam opcijata da go zacuvam dokumentot vo JPEG format ili voopsto takva opcija vo ovaa verzija nema??????????
Оди на Save As (ctrl + shift + s) и одбери си JPEG.

Мислам дека во секој можен програм за слики на планетава има опција за JPEG, а не па во фотошоп :)

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Оди на Save As (ctrl + shift + s) и одбери си JPEG.

Мислам дека во секој можен програм за слики на планетава има опција за JPEG, а не па во фотошоп :)
ne koristis photoshop cs5 taka? Ja nema taa opcija tamu zatoa i prasuvam. Neznam dali e do instalacijata na programot kaj mene ili taka e napraven photoshopot a da ima nekoja skriena opcija nekade.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
ne koristis photoshop cs5 taka? Ja nema taa opcija tamu zatoa i prasuvam. Neznam dali e do instalacijata na programot kaj mene ili taka e napraven photoshopot a da ima nekoja skriena opcija nekade.
Јас конкретно ги користам од верзија 7 па навака сите можни, и такво нешто како ти што викаш не може да се деси. Проба со CTRL+ALT+SHIFT+S, тоа доаѓа нешто како Save for Web and Devices, и десно горе имаш да избереш формат

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Не видов тема за gimp, дали има некој е-книга за тој програм? Сакам да го проучам за да почнам да работам со дизајн. Благодарам.

Kajgana Shop

На врв Bottom