Обезбедување на Лупус „во самоодбрана“

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
значи треба да уапсат милиони татковци во светот зашто извршиле агресија.....
Кои деца бре....чим се мафтаат по барови треба да се свесни од последици.
физички полами реков во тежина и висина, па и годините, колку пати сум видел како малтретираат слаби дечки со лична карта, дури еднаш наслушнав, дечко ти нема што да правиш внатре и така јајца ти немаат пораснато, ти се курчат пред женски и се понашаат шерифи. ќе те видат малецок и одма си прават сеир на твоја сметка
само уште еден ПРОЦЕС фали па да се стегнат битангиве

Чекај а од кај заклучи дека се малолетни?
Пијани, па што? само они ли влагаат пијани? според твојава логика треба и тие што се начукале внатре, да ги избацува зошо се пијани..ма немој да ме јебеш :D
А место сигурно има, ако има за полуголи пичиња.

По тој со цвикерите,по него заклучив.дека се пијани,од пивата и од понашањето.Можда тие внатре не се малолетни ?

за полуголи пичиња,увек има :icon_mrgr:

Добро бе пријател, па Тасе ми го отече веќе, на чело ли им пишуе дека имаат резервирано?

Вратарот не му кажува на типот дека не може да влезе туку дрско го бутка со раката ко божем вратарот е една класа над него а дечкото е поданик е*ате:)
Дечките имаат доказ и можат да поднесат тужба на суд.
А вратарите се живи путиња, нега дојдат уместо овие млади момци некои спремни дечки па да видам како прво дали дрско ке ги буткаат со рацете место да им кажат дека не може да влезат или пак дали ке ги тепаат нив...

Вратарот не му кажува на типот дека не може да влезе туку дрско го бутка со раката ко божем вратарот е една класа над него а дечкото е поданик е*ате:)
Дечките имаат доказ и можат да поднесат тужба на суд.
А вратарите се живи путиња, нега дојдат уместо овие млади момци некои спремни дечки па да видам како прво дали дрско ке ги буткаат со рацете место да им кажат дека не може да влезат или пак дали ке ги тепаат нив...

Не е ова целиот снимак,ова е некаде при крајот,има еден друг од 5 минути,ме мрзи да го барам пролистај низ темава или во темата Вратари,ќе го најдеш

Хахахаха,или не ме свати,или намерно вака пишуваш :) кажав јас убаво,дека од правен аспект,несмее обезбедувањето да удри(барем колку што знаеме ние)
тоа е проблемот кај обезбедувањето,а јас го пишав проблемот кај другата страна :icon_mrgr:

Сега,се свативме ?
Кај другата страна нема проблем, пошто ниту еден од нив не е малолетник:D

Кај другата страна нема проблем, пошто ниту еден од нив не е малолетник:D

Од каде знаеш ? а пиани ?
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 01:14 ---
Не е ова целиот снимак,ова е некаде при крајот,има еден друг од 5 минути,ме мрзи да го барам пролистај низ темава или во темата Вратари,ќе го најдеш
http://www.youtube.com/watch?v=GGSJM9cgeY0&feature=player_embedded еве го линкот,види си пак дали одма го бутка.

Сите знаеме дека така се влага,ако имаш врски,и слично.Можда имале резервирано ? ради тоа викам,неможеме да заклучиме како било.Јас од тука гледам,нафурани,пијани деца,кои што им пропаднал светот што ги вратиле,и накурчени пропаднати билдери,кои што,народно речено фитиљот им е 1 милиметар,и неможат да трпат такви..
пријателе ти што гледаш и како гледаш преку камера е едно. ете мене не ми личат на пијани. и сега што правиме???
ти кажаа погоре обезбедувањето можеби и има право да пушта внатре или да не пушта или кој да го пушта во зависност каков договор има со газдата. и тоа е сосем во ред. во ред е да избркаат некој од дикотеката ако се однесува непримерно. во ред е да разделат тепачка или да ја смират ситуацијата. тоа им е ним работа. ама еден прст да крени на него без при тоа да биди нападнат физички ке одговара. е тоа ти е факт. а на сликата колку што гледам никој не го нападна физички така да дечкото ако тужи приватно ке го изгори до срце.
обезбедувањето во случајот требаше да си викни полиција и толку. ако ги нападнеја треба да превземат мерки со кои ке ја контролираат ситуацијата( физички да ги смират) и пак да повикаат полиција. така тоа оди. не се тие над законот, и не се тука да делат правда.
велиш можеби и пцуеле. па и да им пцуеле. ако се емотивни нека не ја работат таа работа. што очекува дека песни ке им пеат.
ама ако како ке научат како се работи професионално во рамките на описот на работно место. можи и вака само дечкото да се погоди паметен и да си најде добар адвокат, една тужба приватна на тој херојот првиот што мана и да работи овај цел живот за него. следниот пат кога ке се сретнат пред дискотека и пијачка ке го части и женска ке му мести, а не пак да не го пушти или недај боже да го опули напреку.

пријателе ти што гледаш и како гледаш преку камера е едно. ете мене не ми личат на пијани. и сега што правиме???
ти кажаа погоре обезбедувањето можеби и има право да пушта внатре или да не пушта или кој да го пушта во зависност каков договор има со газдата. и тоа е сосем во ред. во ред е да избркаат некој од дикотеката ако се однесува непримерно. во ред е да разделат тепачка или да ја смират ситуацијата. тоа им е ним работа. ама еден прст да крени на него без при тоа да биди нападнат физички ке одговара. е тоа ти е факт. а на сликата колку што гледам никој не го нападна физички така да дечкото ако тужи приватно ке го изгори до срце.
обезбедувањето во случајот требаше да си викни полиција и толку. ако ги нападнеја треба да превземат мерки со кои ке ја контролираат ситуацијата( физички да ги смират) и пак да повикаат полиција. така тоа оди. не се тие над законот, и не се тука да делат правда.
велиш можеби и пцуеле. па и да им пцуеле. ако се емотивни нека не ја работат таа работа. што очекува дека песни ке им пеат.
ама ако како ке научат како се работи професионално во рамките на описот на работно место. можи и вака само дечкото да се погоди паметен и да си најде добар адвокат, една тужба приватна на тој херојот првиот што мана и да работи овај цел живот за него. следниот пат кога ке се сретнат пред дискотека и пијачка ке го части и женска ке му мести, а не пак да не го пушти или недај боже да го опули напреку.

За жал,реалноста е друга :)
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 01:20 ---
Познавам барем 4ца од снимкава, со години се 20+. Која ќе биде разликата ако се пијани?

Тоа може да им е оправдањето,зошто не ги пуштиле :)

Ова може на сите нас да ни се случи,мора да се преземе нешто.

Да се преземе како во Процес што го измлатија обезбедувањето кога им влегоа 30 специјалци со шипки и пендраци, па на овие на врата да им дадат малце воспитна доза и да завршат малце во болница и три месеци да јадат со лажичка и цевче, па ќе видиме дали ќе им текне да маваат деца.

Тоа може да им е оправдањето,зошто не ги пуштиле :)
Чудно оправдување кога во клубот се точи алкохол:D Башка не е проблемот во тоа зошто не ги пуштиле, туку проблемот лежи во реакцијата на вратарите...

Ха, го тргнаа видеото.

За жал,реалноста е друга :)
не е реалноста ич друга , да ме верваш. свати дека никој не смее да те пипне без при тоа ти прв да почнеш. полицаец на улица не смее да те пипне освем ако нема причина за тоа( кажав каква), а не пак друго физичко лице.
фино лепо ке го тужи за физички напад и навреда и ке си добие оштета.
п.с да му маниш на некој шамар ке поминиш полошо отколку да му маниш бокс. ако му маниш бокс е напад, а шамар напад и навреда, па сега види рачунај.
си кажува таму кривичниот закон, ке му објаснат што како ако го тужи.

Чудно оправдување кога во клубот се точи алкохол:D Башка не е проблемот во тоа зошто не ги пуштиле, туку проблемот лежи во реакцијата на вратарите...

Можда за да не прават проблеми,што знам :icon_mrgr:
абе,ти викам,да немав вакво големо искуство со обезбедувања,немаше вака да замарам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom