Обезбедување на Лупус „во самоодбрана“

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
А сигурно има некој закон или нешто,каде може да удри,доколку му досагаат или нешто такво ишминкано.Неможе да има толкава дупка во законот,да може да те замара и да ти збори 2 саата,а ти да мора да го слушаш...а можда и има :)

Али,сите обезбедувања се улични луѓе,кои што неможат да трпат такви курнази,што и повеќето луѓе во државава,80% се такви,менталитет ни е тоа,јбг
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 00:42 ---
А и сигурно биле пиани,ете ви во видеото доказ...што повеќе :)
Не ми е јасно зошто си на страната на насилнициве?

а батката пред врата со цигарче па обезбедувањето го мава у фаца!
нема звук на видеото, можеби батките караат по обезбедувањето....
пивото? падна од небо?

Ако гледаме од правен аспект,како што гледаат повеќето-

1во. 80% се малолетни,ваљда е касно снимано ова,значи не смеат да се надвор после 12.
2ро.Пијани се-пијат алкохол,а несмеат,малолетни се
3то.Пробуваат да влезат на место каде што не ги пуштаат,6 пати по ред.
4то.Обезбедувањто мава еден од дечките,а другиот со флаша го мава,а не е нападнат.По ваше мислење,би требало да ги раздели,колку може нели :D

А сигурно има некој закон или нешто,каде може да удри,доколку му досагаат или нешто такво ишминкано.Неможе да има толкава дупка во законот,да може да те замара и да ти збори 2 саата,а ти да мора да го слушаш...а можда и има :)

Али,сите обезбедувања се улични луѓе,кои што неможат да трпат такви курнази,што и повеќето луѓе во државава,80% се такви,менталитет ни е тоа,јбг
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 00:42 ---
А и сигурно биле пиани,ете ви во видеото доказ...што повеќе :)

Јас не верувам дека има таков закон ама добро ... иначе ако си ок , и не правиш проблеми , секогаш ќе влезеш во дискотека/кафиќ

Мене вака да не ме пуштат , и ќе ги запалам сите внатре со се партали .

watch-out-we-got-a-badass-over-here-meme.png

Не ми е јасно зошто си на страната на насилнициве?

Ми го прочита погоре постот ? и ја не ги мирисам обезбедувањата,кажав погоре.

Но за видеово,сум на нивна страна.Можда по правен аспект не се у право,ама по уличен,се 1000% у право.Ако има добар правник на форумов,баш би сакал да каже кој е во право.

1во. 80% се малолетни,ваљда е касно снимано ова,значи не смеат да се надвор после 12.
4то.Обезбедувањто мава еден од дечките,а другиот со флаша го мава,а не е нападнат.По ваше мислење,би требало да ги раздели,колку може нели :D
јас гледам снимка.....но проблемот е : вжештени глави......

На секого може да му се случи ова. Мене за малку ќе ми се случеше сличен инцидент. Во Белисимо бевме со друштво, на едниот другар братучед му свиреше на тапани во клубот. И излеговме со другариве на воздух, кога сакавме да влеземе вратарот не не пушташе. Му објаснувавме дека внатре ни се другарките и другарите ама залудно. По втор пат се обидовме да влеземе и тој ни се стаи да не мава али среќа се тргнавме на време. Секакви дивјаци има..
Не одете во Белисимо и Балет

Замисли цел ден чекаш да искочиш негде да се релаксираш и ти доаѓа деген со 3то одделение (и тоа едвај завршено) и ти вика неможе да влезеш..и мене ми се дешавало вака, и ја не сум им се тргал. Ебате едноклеточните суштества мислат ако се обезбедување го фатиле господ за муда. :tapp:

Ako се без нерви, нека не работат таква работа.Работа му е макар и 34 пати да ги вратил.Освен ако не бидат нападнати од гостите, а како шо гледам такво нешто немаше.Работата на обезбедувањето е мир во објектот (отстранување на две затепани групи и исфрлање на истите - не вмешување во тепачката), а не одбирање луѓе со соодветна облека и фаца за влез во објектот.Не се ни фотографи ни дизајнери.
А за шишето...Колку пати пред дискотека си налетал на (полу)празни испиени/недопиени шишиња?

Коментираме конкретно за овој пример,настан.

Не ги враќа пошто не се облечени добро,ги враќа или нема место,или немаат резервирано,или малолетни,или пијани(што се гледа по снимката) она од овие два,да речам услови,ги имаат две,малолетни+пијани+замараат=ќутек.

Не ги враќа пошто не се облечени добро,ги враќа или нема место,или немаат резервирано,или малолетни,или пијани(што се гледа по снимката) она од овие два,да речам услови,ги имаат две,малолетни+пијани+замараат=ќутек.

Немаше звук на видеото...

Бидете реални...бројте колку пати го враќа,со еден прст? 5 пати ! 3 пати прават муабет...и дечкиве не се тргаат.

Па,кој и да е,ќе го затепа,секој го знае тоа,ако малце седел пред маало :)

деца на богаташи,излигавени,на кои им се намалило егото што не ги пуштиле,па мислат ако дома им ќутат,ќе им кутат и 30 годишни.
Тешко тоа.

Абе друга ова не е див запад па кој сака да дели правда,тоа му е работа него да го трпи цела вечер,ако толку мисли дека нема право да влезе и дека прави проблеми нека повика полиција.Значи по твое ако јас 17 пати се вратам во продавница и го гњавам продавачот тој мора да ми ја зачука една така,нема потреба од викање полиција кога може сам да го реши проблемот?Во право си,нема потреба да ја замараме полицијата со секакви глупости си имаат тие големи маки.

И немој да заборавиш дека има дечки што навистина никогаш не се одкажуваат,впрочем твојот аватар покажува дека си еден од нив ;)

хахахаххаха, а тие што влегоја пред нив ???
абе седи брат сум видел секакви дебили кој работат на врата, туку ме чуди што не ги пушти тие женските што ги врати, вакви дегени не се за бранење туку се за во поправна институција, проблемите со хормоните се решаваат со терапија, не со применување на агресија на физички помали лица

Чекај а од кај заклучи дека се малолетни?
Пијани, па што? само они ли влагаат пијани? според твојава логика треба и тие што се начукале внатре, да ги избацува зошо се пијани..ма немој да ме јебеш :D
А место сигурно има, ако има за полуголи пичиња.

не со применување на агресија на физички помали лица
значи треба да уапсат милиони татковци во светот зашто извршиле агресија.....
Кои деца бре....чим се мафтаат по барови треба да се свесни од последици.

Правен аспект? Збориш за Хамурабиев Закон?:D
Незнаев дека од правен аспект, вратарите имаат законско право да тепаат малолетници пошто пробале да влезат во дискотека после 12 саат... закониве стварно брзо се менуваат. Обезбедувањето -не нападнато, мава еден од дечките (тоа е во ред од правен аспект), додека другар на нападнатиот го брани пријателот -не нападнат (тоа не е во ред од правен аспект). Ах тие закони... :D

хахахаххаха, а тие што влегоја пред нив ???
абе седи брат сум видел секакви дебили кој работат на врата, туку ме чуди што не ги пушти тие женските што ги врати, вакви дегени не се за бранење туку се за во поправна институција, проблемите со хормоните се решаваат со терапија, не со применување на агресија на физички помали лица

Сите знаеме дека така се влага,ако имаш врски,и слично.Можда имале резервирано ? ради тоа викам,неможеме да заклучиме како било.Јас од тука гледам,нафурани,пијани деца,кои што им пропаднал светот што ги вратиле,и накурчени пропаднати билдери,кои што,народно речено фитиљот им е 1 милиметар,и неможат да трпат такви..
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 01:03 ---
Абе друга ова не е див запад па кој сака да дели правда,тоа му е работа него да го трпи цела вечер,ако толку мисли дека нема право да влезе и дека прави проблеми нека повика полиција.Значи по твое ако јас 17 пати се вратам во продавница и го гњавам продавачот тој мора да ми ја зачука една така,нема потреба од викање полиција кога може сам да го реши проблемот?Во право си,нема потреба да ја замараме полицијата со секакви глупости си имаат тие големи маки.

И немој да заборавиш дека има дечки што навистина никогаш не се одкажуваат,впрочем твојот аватар покажува дека си еден од нив ;)

Сум,но за работи кои се правилни.
Не заборавај,ова ти е обезбедување,ова продавач :icon_mrgr:

Муабетот ми беше,дека по правен аспект,можда нема право да го удри.
Ама по уличен ? и самиот знаеш,дека никој нема да трпи овакви...бар не на Балканов
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 01:05 ---
Правен аспект? Збориш за Хамурабиев Закон?:D
Незнаев дека од правен аспект, вратарите имаат законско право да тепаат малолетници пошто пробале да влезат во дискотека после 12 саат... закониве стварно брзо се менуваат. Обезбедувањето -не нападнато, мава еден од дечките (тоа е во ред од правен аспект), додека другар на нападнатиот го брани пријателот -не нападнат (тоа не е во ред од правен аспект). Ах тие закони... :D

Хахахаха,или не ме свати,или намерно вака пишуваш :) кажав јас убаво,дека од правен аспект,несмее обезбедувањето да удри(барем колку што знаеме ние)
тоа е проблемот кај обезбедувањето,а јас го пишав проблемот кај другата страна :icon_mrgr:

Сега,се свативме ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom