Пиштолџии, да ве видам сега...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Каде е точно тоа Таргет? Цената од 45 ден е за еден куршум или погрешно разбрав :) ?
таргет ти е брат одма до салата кај кале ти текнуе онаа за ракомет , иначе 45 денари за магнумот а има брат и помали пиштолчиња 5 мм и по 10 денари куршум , 30 денари куршум за 9ки и сл.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.358
^ Што знам. Мене ми личи многу зачадено. Лично никад не ми зачадила волку пушкава. Нити па сум видел на некој друг волку да му чади.
Гасниот цилиндар нешто да не му е заебан.
...или само можда ми се чини дека е премногу зачадено.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Па тоа е тоа Таргет на ул. Лазар Личеноски после стар Водовод под Кале.
За еден куршум не знам точно, затоа што е различно, зависи од калибарот. Ама тука некаде се движат цените. Околу 35 па нагоре. Камник е убаво стрелиште тоа отвореното, таму идам и јас највеќе, ама некако ладничко е за сега :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.420
Потежок пиштол не е плус туку е минус.
Не разбирам какво е тоа помоќно полнење? има појќе барут во чаурата од...?? и тоа нема некоја предност.
Секое зрно носи енергија со себе. При удар во телото, таа енергија треба да ја предаде во што поголем процент. Куршумот на ТТ тоа не го прави, неговиот дизајн е да го пробие телото и продолжи поанатаму носејќи ја со себе неискористената енергија.
Како најбитни карактеристики заборави да напоменеш и сигурносни кочници на ЦЗ спрема ТТ како и скоро дупло поголем број на куршуми кои ги носи во оквирот ЦЗ наспроти ТТ. ТТ е модел од 30 сетите години а е советска копија на брауинг, така да е со генерации и генерации ЗАД современте оружја и не може да се споредува со нив.
Онака лично е мислењето, не се разбирам од оружје многу, ако не се рачуна тоа што имам доста пукано со пиштол, највеќе со ТТ и со ЦЗ-99 па одтаму ми е мислењето.
Добар стрелец сум и на поодалечени мети подобри резултати постигнувам со ТТ па од таму ми е мислењето дека поради полнењето на куршумот има подобри резултати на подалечни мети. И исто така имаме испробано на дрво и заклучок е дека ТТ има бајаги поголема пробивна моќ, прво што е помал калибар и второ што има појако полнење куршумот. Парабелумот некако не ми остава впечаток на моќна муниција, ако веќе се користи 9ка, преферирам или 357 или кратка 9.

Иначе многу добро лежи на рака ЦЗ отколку ТТ, но мислам дека тежината игра доста улога во повратниот трзај и многу полесно се навикнуваш на ТТ дека повеќе се осеќа потежок пиштол пред да пукнеш. А точно е тоа дека е разлика во генерации и неможеш некои технички работи да споредиш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
^ Што знам. Мене ми личи многу зачадено. Лично никад не ми зачадила волку пушкава. Нити па сум видел на некој друг волку да му чади.
Гасниот цилиндар нешто да не му е заебан.
...или само можда ми се чини дека е премногу зачадено.
Почнува да гори дрвената облога на цевката и цилиндарот.
Слично ни се случи 85-та во ЈНА, имаше боево гаѓање на новите војници и после решивме да не ја враќаме муницијата која остана во сандаците си ја поделивме меѓу себе поручникот лево од мене вака ги пукаше цел оквир по еден рафал непрекинат се додека не почна да чади дрвената облога.....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Каков модел беше пиштолот на Черноземски со кој стрелаше во српскиот крал?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Машала... автоматски :)

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Иначе сакам да дознам вредност на една трофејна берета M1934 произведен 1936 година. Офицерски пиштол, со најмал трзај што сум видел до сега. Ако не се лажам, пиштолот на Џејмс Бонд од првите филмови.
Берета м34.
Пиштолот бил користен како службено оружје во Италијанската армија во ВСВ.Пиштолчето е супер,многу компактно,во интересен калибар(кратка деветка-куртз)имам држено,одлично лежи во рака и лесно е за носење.
Е сега минус му е малиот капацитет на куршуми,пачката собира 6 што е малку,а ни толку не ти препорачувам да ставаш зошто ќе го расипиш федерот а таква пачка нема шанси замена да најдеш.Одлично е изработен инаку,и нема никакви застои кај овој пиштол.
Кај нас не знам колку одат,но знам дека во доста голем број ги има посебно во западна македонија(таму биле стационирани италијанците кои ,,оставиле,,големи количини на вакви пиштоли и пушки манлихер каркано)така да не верувам да е многу скап можеби можеш да му земеш 500еур максимум.Србија одеа оклу 200-300еур.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.420
Берета м34.
Пиштолот бил користен како службено оружје во Италијанската армија во ВСВ.Пиштолчето е супер,многу компактно,во интересен калибар(кратка деветка-куртз)имам држено,одлично лежи во рака и лесно е за носење.
Е сега минус му е малиот капацитет на куршуми,пачката собира 6 што е малку,а ни толку не ти препорачувам да ставаш зошто ќе го расипиш федерот а таква пачка нема шанси замена да најдеш.Одлично е изработен инаку,и нема никакви застои кај овој пиштол.
Кај нас не знам колку одат,но знам дека во доста голем број ги има посебно во западна македонија(таму биле стационирани италијанците кои ,,оставиле,,големи количини на вакви пиштоли и пушки манлихер каркано)така да не верувам да е многу скап можеби можеш да му земеш 500еур максимум.Србија одеа оклу 200-300еур.
Нема шанси да го продадам, само прашувам за цена. Иначе имам пукано со овој пиштол и можам да кажам дека е закон. Малце цевката ми е зарѓана, може ќе треба да се смени.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Берета м34.
Е сега минус му е малиот капацитет на куршуми,пачката собира 6 што е малку,а ни толку не ти препорачувам да ставаш зошто ќе го расипиш федерот а таква пачка нема шанси замена да најдеш.
7 куршуми бери оквирот на м34

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
7 куршуми бери оквирот на м34
Теоретски да ама во пракса не:)И 6ти от е тешко да го ставиш.Евентуално да повлечиш еден в цевка а потоа да го дополниш оквирот со уште еден.

Kajgana Shop

На врв Bottom