Дакар рели (2012)

• Креатор на темата Креатор на темата Guljo
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе која е поентава на реливо кога секоја година има жртви... Сега уште проширено на високи надморски висини во Перу...
Никој не те тера да се пријавиш.Ова рели е екстремно не е прошетка во пустината.Бара пожртвуваност (и пари МНОГУ),а за возврат дава адреналин и незаборавни моменти.
--- надополнето: 1 јануари 2012 во 20:41 ---
Na eurosport ke ima pregled od 22:00 ?
22:30

@Supervisor, и во Шпанија организираат турнирчиња со бикови секоја година иако нон стоп цели стампеда од луѓе гинат. Тоа е она што е предизвикот на ова рели, да издржиш до крај и да победиш. :) Ла Манш на пливачите зошто им е како Монт Еверест на планинарите? Најопасна и најтешка делница е поради струите, итн итн. Ваквите работи се меч со две острици ама затоа филингот потоа е...

Знам дека фразава е веќе излитена ама мене реливо воопшто не ми е интересно од кога го отселија од Африка. Не е тоа тоа без Сахара :)

токму така - релито си имаше посебен шмек кога се возеше во Африка,како на натпреварувачите,така и на гледачите им беше светост.....сега треба години да поминат за “новото“ натпреварување да добие такво светло

Пола саат пред тоа ќе има опишување на делниците и слично.
--- надополнето: 1 јануари 2012 во 20:59 ---
Знам дека фразава е веќе излитена ама мене реливо воопшто не ми е интересно од кога го отселија од Африка. Не е тоа тоа без Сахара :)
Сепак и овде не е лошо посебно кога ќе возат во Атакама.

@Supervisor, и во Шпанија организираат турнирчиња со бикови секоја година иако нон стоп цели стампеда од луѓе гинат. Тоа е она што е предизвикот на ова рели, да издржиш до крај и да победиш. :) Ла Манш на пливачите зошто им е како Монт Еверест на планинарите? Најопасна и најтешка делница е поради струите, итн итн. Ваквите работи се меч со две острици ама затоа филингот потоа е...

Турнирите со бикови во Шпанија се пред забрана. Не можеш да ми кажеш дека кај што гинат луѓе треба да се повторува манифестацијата, без разлика дали се работи за традиција на одржување... Ако можеа да го променат форматот и местото на одржување на Дакар поради терористички закани, можат и тука да направат некои промени.

Турнирите со бикови во Шпанија се пред забрана. Не можеш да ми кажеш дека кај што гинат луѓе треба да се повторува манифестацијата, без разлика дали се работи за традиција на одржување... Ако можеа да го променат форматот и местото на одржување на Дакар поради терористички закани, можат и тука да направат некои промени.
За какви промени чедо божјо збориш да го забранат релито ?
На улица секој ден гинат возачи. Треба и сообраќајот да го забаранат?
И уште еднаш ке кажам трка е не е балет.

освен да се забрани релито не може поинаку да се дејствува,впрочем затоа се вика Рели - пошто не се вози на патека специјално за натпреварувачка намена.........најизложени на повреди се секако моторциклистите затоа што мало невнимание може да ги чини многу,па дури и фатално да завршат......

освен да се забрани релито не може поинаку да се дејствува,впрочем затоа се вика Рели - пошто не се вози на патека специјално за натпреварувачка намена.........најизложени на повреди се секако моторциклистите затоа што мало невнимание може да ги чини многу,па дури и фатално да завршат......

дали си при себе пријателче? да се забрани рели трка, светска сензација во која се пријавуваш доброволно? па самиот си потпишуваш таму дека сам си сносиш одговорности. тоа е трка во која лугето сами себеси си ја тестираат издржливоста, водени од гладта за адреналин... чист адреналин, не поттикнат од никаква хемиска реакција (дроги, алкохол и слично), а сензација која ја прати цел свет и преку која се вртат милиарди долари за забава...

и турнирите во шпанија со бикови нема никогаш да бидат забранети затоа што тој тип на борби е шпанска национална традиција... остави ти муабети и гачки од рекла казала. тоа ти е како во македонија да се забрани да се празнува велигден... или нагоре накај дебар и дебарската околија на пример да го забраниш пеливанството...

дали си при себе пријателче? да се забрани рели трка, светска сензација во која се пријавуваш доброволно? па самиот си потпишуваш таму дека сам си сносиш одговорности. тоа е трка во која лугето сами себеси си ја тестираат издржливоста, водени од гладта за адреналин... чист адреналин, не поттикнат од никаква хемиска реакција (дроги, алкохол и слично), а сензација која ја прати цел свет и преку која се вртат милиарди долари за забава...

и турнирите во шпанија со бикови нема никогаш да бидат забранети затоа што тој тип на борби е шпанска национална традиција... остави ти муабети и гачки од рекла казала. тоа ти е како во македонија да се забрани да се празнува велигден... или нагоре накај дебар и дебарската околија на пример да го забраниш пеливанството...

Море каде читаш да се забрани, реков да се модифицира и да се зголеми безбедноста. И остај ти маалски муабети имаш на интернет информации во Каталонија борбите со бикови се забранети од 1 Јануари, баш онаму каде што беа и најпопуларни, оваа година и другите провинции ќе ги сардиса истиот закон.

еве овде прочитав, членот мисли дека треба да се забрани, пошто било ризично....
па дај и на алпинистите забранете им да се пентраат, пошо пола од нив во ковчег ги враќаат наназад... може и на бајкерите да им се забрани со точаци да се пентраат по планини, пошто секој 7-ми е вратен у ковчег дома... и маратонските пливачи да се забранат, зашто 1од 15 е се дави на маратон... има уште спортови кај што се гине... ина улица пешки идеш и ке погинеш... и саксија на глава ке ти падне, и на банана ке се лизнеш, и кола ке те лупне (овака татко ми почина, на пешачки автобус го лупна) па не побарав да се забранат автобусите.... ебате беља ебате... заради вакви усијани глави замираат убавите работи низ светот а поготово кај нас во македонија...

моето омилено рели да се забрани !? реков дека освен да се забрани нема некои поголеми можности да се зголеми безбедноста на натпреварувачите од екстремните услови во кои се натпреваруваат,посебно за моторциклистите за кои секоја карпа или камен значи НАЈМАЛКУ поголем дефект на возилото

Добро бе која е поентава на реливо кога секоја година има жртви... Сега уште проширено на високи надморски висини во Перу...

Епа тоа е поентата де, најекстремното рели на планетата.

Инаку, само мене ми се поинтересни трките у Јужна Америка отколку у Сахара, а !? :)

Да ве прашам,вистина е дека Адам Малиж учествува на Дакар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom