ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
И пред Уставот сме еднакви па они имаат два дена во неделата гратис ајде сега што правиме :)
Абе имаше една мак. приказна со добар заплет и кулминација, додека ги носеа старците (65+) мечките да ги јадат в планина. Ама после некако со мито и корупција се сменаа работите. Штета... добро би било такво нешто да се спроведе и тука.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ја користам фразава кога комшики ќе дојдат кај баба ми на кафе и ќе почнат да се жалат за тоа што имало гужва по автобусите и не им станувале :) Како ги нервира само, пробајте во автобус така ако ви се раздере некој, без коментар ќе остане :)
Ете го лекот за вторник и петок (y)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
доцна е....
некаде на 5-6 годишна возраст беше фазата кога твоите требало да те научат како да ги почитуваш баба ти и дедо ти.
ваквите мислења ко ова твоево се просто предизвик за младите психијатри-на кои тие особено им се радуваат.
едни од тие старци се или ќе бидат твоите родители, зарем и нив ги сметаш дека не заслужуваат почит.?!
Хаха верувај другар и јас сум исто учен сум имал и баби и дедовци и ок биле, и моите веќе влегуваат во пензионери па за среќа уште се шофери, но исто верувај дека кога сум сигурен дека нешто грешат ѓи кењам директно без влакна на јазик (одамна не сум во 8-молетка да неможам стабилен став да заземам) и се карам често со нив не се некои што само кимаат со глава, има ораторски борби по дома :) Муабетот што и на нив им го зборам стално а и сите старци треба да го знаат е дека не живееме веќе во 51ва, па уште да важат истите морални вредности и закони, да беше така сите ќе се венчаа по прва фатена девојка, наместо после 10 промашени случаи (аналогно и за девојките со машките е ова, да не бидам сфатен погрешно). Поштување ДА ама тероризирање од нивна страна и поштување НЕ

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
И уште јадат гомна како ние учениците сме правеле гужва
и вие и они прават гужва
се сеќаам со ранците што се дешаваше... се прави гужва со ранците, мора да признаеш/те.

Во петокот си читам книга, кога до мене седна една бабештина, почна да гледа во книгата ко весник да е, добро се издржи некако, после почна да ме напиња каде учам, дали ја познавам ќерка е која завршила Економски и сега работела на некое високо место бла бла....и неможев да се воздржам за да не и вратам нешто, кратко и јасно и реков: Читам, не ме замарај! И виде невиде на следна си стана и замина:D.

Само оштро треба со нив, зашто ако почнеш разговор со нив тешко тебе, со чест на исклучоци.
верувам дека ако ти почнела муабет некоја плавуша со така поистакнати гради ќе си реагирал исто и дека ќе била "ЈСП - случка која те нервирала"

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
и вие и они прават гужва
се сеќаам со ранците што се дешаваше... се прави гужва со ранците, мора да признаеш/те.
Разликата е во тоа што они прават гужва затоа што МОРААТ да отидат на школо,а пензионериве неморат нигде да одат ама за да не им пропадне денот се возат у автобус.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.656
Поени од реакции
7.304
Вчера пред соборна го испуштивме автобусот и трчавме по него го стигаме на семафор и не отвори буљашот:mad:
По автобус и по жена не се трча. :P

Мене ме нервираат оние од Влахов кога ќе се качат во бус, абе толку некултура немам видено. Фрлаат отпадоци по бус,фатиле си играат со ролетната како да имаат 5 години. :facepalm:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
и вие и они прават гужва
Се прави, ама јас лично секогаш кога влегувам во автобус го симињам ранецот од грб и го држам во рака, меѓу нозе, со што не би зафаќал доплнителен простор. Ем за мене е поубаво така ем гужва не правам. Плус практикава ја ширам и меѓу другарите. Така да ова што го пиша за мене не важи. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се прави, ама јас лично секогаш кога влегувам во автобус го симињам ранецот од грб и го држам во рака, меѓу нозе, со што не би зафаќал доплнителен простор. Ем за мене е поубаво така ем гужва не правам. Плус практикава ја ширам и меѓу другарите. Така да ова што го пиша за мене не важи. :)
А ако носиш лаптоп во ранецот и книги, тешко тебе ако го симнеш така, после кревање, амин :icon_lol:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
А ако носиш лаптоп во ранецот и книги, тешко тебе ако го симнеш така, после кревање, амин :icon_lol:
Си се снаоѓам јас не ми е тешко. :) Уште старциве да се освестат малце и да почнат да се однесуваат како цивилизирани личности, а не како стока и таман ќе биде.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
добро де, со ова го заработуваат лебот..
како и да е, за плитко размислување, топ смеа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom