Фан Клуб: Вардар

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Јас бев еден од тие што ја подржаваа управата и уште ги подржавам ама мора да признаам дека некако вештачки без љубов го водат клубот, како да мораат а не како да сакаат. Битно им е клубот да земе титула и ништо више, пропратно професионалност НУЛА. Што сакате кога 3ца вработени има во клубот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.041
Уште еден минус за управатан и тоа голем минус.
Кога сите очекувавме дека тетовче ќе го облече нашиот дрес, он стави крај на кариерата заради низата повреди. Се помиривме со тоа, и го очекувавме во најскоро време да добие некоја улога во клубот.
Тетовче чекаше месец дена, ама никој не го повика.
Затоа Металург го прибра кај себе

Според некои медиуми во Бугарија сме биле заинтересирани за 24-годишниот Драги Коцев.
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=4031

Повторно се поставуваат прашањата. Дали навистина има понуди за Ивановски?
Дали клубот навистина гуи бара Коцев и Баже Илиоски или се тоа само новинарски патки...

П

Паспарту

Гостин
Драги Коцев е добар играч, но мислам дека природната позиција му е AMC, така да тешко дека тој би можел да биде замената за Фичо...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.577
Кога сите очекувавме дека тетовче ќе го облече нашиот дрес, он стави крај на кариерата заради низата повреди. Се помиривме со тоа, и го очекувавме во најскоро време да добие некоја улога во клубот.

Според некои медиуми во Бугарија сме биле заинтересирани за 24-годишниот Драги Коцев.
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=4031

Повторно се поставуваат прашањата. Дали навистина има понуди за Ивановски?
Дали клубот навистина гуи бара Коцев и Баже Илиоски или се тоа само новинарски патки...
Во Вардар моментално тренер на младинците е Марјан Герасимовски, знам дека отиде во Вардар пред 3-4 години како тренер на кадетите, и остана таму и кога клубот немаше никакви средства. Многу ќе беше лошо да се исфрли од тимот некој што бил и кога условите биле лоши.
Јас не сум задоволен од Марјан како тренер, барем додека ми беше мене.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.041
Во Вардар моментално тренер на младинците е Марјан Герасимовски, знам дека отиде во Вардар пред 3-4 години како тренер на кадетите, и остана таму и кога клубот немаше никакви средства. Многу ќе беше лошо да се исфрли од тимот некој што бил и кога условите биле лоши.
Јас не сум задоволен од Марјан како тренер, барем додека ми беше мене.
Брат толку категории има сигурно можеа да му најдат некоја фунција...
Он чекал било каква понуда од клубот, а не конкретно за некое работно место :D

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Ниш 2012

Во пресрет Ракометното првенство кое ќе се одигра во Србија, каде нашата репрезентација ќе игра во Ниш, а подоцна се надеваме и Белград го објавуваме следново:
На Комити Запад им беа понудени 400карти за ова првенство ова лето и ние ги одбивме, поради причините кои многупати сме ги објасниле.. Ние сме големи патриоти, и повеќе наши членови во сопствена режија ќе отидат во Ниш да ја пратат репрезентацијата, притоа ќе си платат карти и превоз како што доликува.
Официлно навивачката група Комити нема да присуствува во Ниш, ниту пак ќе има свое знаме или членови со наши реквизити. Комити секогаш се залагаат за прави идеали и вредности, поради тоа нема да прифаќаме карти од истите(влада на Рм) кои не судат и обвинуваат за настани како на Калето. Им посакуваме многу среќа на нашите репрезентативци, да се борат лавовски без разлика со кој играат, бидејќи дури и пораз, нема да боли ако изиграат машки и достоинствено. На нашите членови кои ќе патуваат им порачуваме да се држат едни со други и да не вадат знамиња од своите подгрупи или реквизити од Комити бидејќи ќе бидат санкционирани кога ќе дојдат во Скопје. Подгрупа која ќе извади знаме во Ниш, во истиот момент ќе добие забрана за вадење на тоа знаме на Запад.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.041
Бтв и официјално Огбона НЕМА да дојде во Вардар.
Нашите решиле дека неможат да преминат преку неговите проблеми со тежината и физичката кондиција. Правилен избор...

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
apsolutno nit nekoj ima pravo da go napagja verbalno tetovce nit da mu zamera sto otisol da trenira mladinski kategorii u metalurg.setete se samo kolku vardarovi legendi bea zaboraveni,zapostaveni,pa sega ke se fakjame za tetovce sto potpisal u metalurg.neka mu e so srekja,on negovoto za vardar kako igrac go dade.i dovolno e i fala mu.i ednas neznam koga ke sfatat lugjevo deka nemoze site da se vo vardar,site da navivaat za vardar i sl. mi se stvara slika kako nekoj vnatresen kompleks da ima kaj nekoi lugje sto nemozat da sfatat deka vardar ne im e na site pri srce. ima mnogu lugje sto za vardar dadoa mnogu,cela mladost,cel dosegasen zivot pa ne dobija ni minimalna satisfakcija.ako pocneme da analizirame koj se od vardar otisol u drugi klubovi,malku ke se naredni 10 strani.jas vi vikam deka upravuvanjeto na vardar go vrsat laici lugje i deka so klubot se pravat improvizacii koi pominuvaat samo ovde.ima muabeti koi ne se nitu za na forum,nitu pak posirokata javnost go doznava.prioritetot narecen 1 mesto najverojatno ke bide realiziran na kraj sezona,a za toa sto ke sledi potoa ke vidime.zatoa neka si ja tera rabotata sekoj na svoj nacin,nezavisno dali bil porano igrac ili trener na vardar.sekoj vo zivotot odi po svojot pat.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.041
^ Не си ме сватил баш....
Не го критикувам Тетовче, туку раководството бидејќи не го прибра во нашите редови.
Тетовче не е било кој, и самиот он се надеваше дека ќе добие некоја функција во Вардар, откако на несреќен начин стави крај на кариерата.
Вакви грешки се голем минус за управата (бар од мене :)).

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
^ Не си ме сватил баш....
Не го критикувам Тетовче, туку раководството бидејќи не го прибра во нашите редови.
Тетовче не е било кој, и самиот он се надеваше дека ќе добие некоја функција во Вардар, откако на несреќен начин стави крај на кариерата.
Вакви грешки се голем минус за управата (бар од мене :)).
pa ne te ni kritikuvav tebe(opsto pisav).procitav deka upravata si ja spomnal na pocetok,jasno mi e ;)

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Upravata rabotela dobro. Ma daj bre so rabotat tie objasnete mi? Igracite koi gi ima Vardar? Pa Ilco odlucuva zatoa da ne odlucuva sekretarot , sto e bivsi kosarkar? Isplakanje na plati, pa mnogu e lesno koa imas buget daden da rakovodis. Ovaa uprava veze nema a to se gleda vo nekoj tehnicki raboti, koi se navedeni pogore. Dosta e da se vadat na toa bitno go stabilziravme klubot pa pominaa 6 meseci od togas. Za press da se svika ne e tesko bar toa 1 saat moze da se ozdvoi taka da , neka bide srekna upravata ima izvori na pari i deka Ilco e odlicen trener za toa ima rezultati!!! Za kancelarii, fan shop i red drugi raboti nemozam da zboram posto neznam kakva e situacijata tamu ali pominaa da napomen uste ednas 6 meseci ne e mal period

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
^
Ска нервинела бе? :D

И вие за што се фативте ... абе ајде прес конференција. Па има тука „новинари“ (спаѓаат сајбер дечкиве што имаат веб страна во споменатата гранка ? :sick: ) што не отидат да ги интервјуираат споменатите? Јас незнам што очекувате да се појави македонскиот Мамич?

Што би се десило на таа прес конференција ? Би ви потврдиле да годинава атакуваме на две титули... тоа е прашањето што го баравте? Па јас ќе ви кажев бе :unsure:
Добро нели сите сме ултраси на форумов зошто при стабилен Вардар и прво место во лига полуфинале во Куп... ШТО ВИ Е СКРАТЕНО ВАС?

Пак некој ги буцка работите на нероден Петко му се крои капа ...

Аман од таквите низ минатото во Вардар аман :mad:

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
^
Ска нервинела бе? :D

И вие за што се фативте ... абе ајде прес конференција. Па има тука „новинари“ (спаѓаат сајбер дечкиве што имаат веб страна во споменатата гранка ? :sick: ) што не отидат да ги интервјуираат споменатите? Јас незнам што очекувате да се појави македонскиот Мамич?

Што би се десило на таа прес конференција ? Би ви потврдиле да годинава атакуваме на две титули... тоа е прашањето што го баравте? Па јас ќе ви кажев бе :unsure:
Добро нели сите сме ултраси на форумов зошто при стабилен Вардар и прво место во лига полуфинале во Куп... ШТО ВИ Е СКРАТЕНО ВАС?

Пак некој ги буцка работите на нероден Петко му се крои капа ...

Аман од таквите низ минатото во Вардар аман :mad:
NE e rabotata vo toa da se bucka, tuku sto e tesko posle sekoja utakmica press da se odrzi, normalnoto funkconira toa se osnovni raboti za bilo sto. NEmase ni eden asalen press kade se kazuva se sto se desava vo klubot. Marketingot e najbitna rabota vo denesno vreme , ne e opravduvanje ej abe go stabiliziravme klubot toa ima vreme. Nikoj ne ocekuva koj znae tuku nesto od nesto da se pocne. So presvoite se dava na znacenje, sigurnost kaj narodot deka Vardar vise ne e toa so bese ovie nekolku godini, tuku deka e seriozen klub. nemoze be nekoj od moe maalo preku mene da crpa info ja so ke doznaam rekla kazala informacii a ne deka on ne se intersira tuku deka nema kade da doznae nisto...

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
NE e rabotata vo toa da se bucka, tuku sto e tesko posle sekoja utakmica press da se odrzi, normalnoto funkconira toa se osnovni raboti za bilo sto. NEmase ni eden asalen press kade se kazuva se sto se desava vo klubot. Marketingot e najbitna rabota vo denesno vreme , ne e opravduvanje ej abe go stabiliziravme klubot toa ima vreme. Nikoj ne ocekuva koj znae tuku nesto od nesto da se pocne. So presvoite se dava na znacenje, sigurnost kaj narodot deka Vardar vise ne e toa so bese ovie nekolku godini, tuku deka e seriozen klub. nemoze be nekoj od moe maalo preku mene da crpa info ja so ke doznaam rekla kazala informacii a ne deka on ne se intersira tuku deka nema kade da doznae nisto...
Не ми е јасно што се очекува од тие пресови? Кога збориме за нормални клубови... да се има пресконференции после/пред утакмица и ги држат стриктно менаџерите на екипите ... Што би очекувал ти од Илчо да ти каже за работата на клубот? Прес се прави кога се има нешто важно за соопштување , ново засилување , отказ/назначување на тренер...

Следна работа за што да свикаш прес и која телевизиска куќа ќе се заинтересира за нашево првенство па тоа да стане секојдневие? Јас да би бил директор во оваа ситуација во лигава и да искочам и да се фалам како сум прв во лигата ќе ми биде срам ... неможам јбг поинтересни ми се ваквите муабети од човек на човек да ги слушам отколку да си правам филм леле што направив.

Маркетингот... вистинско прашање се очеква поголема посетеност на запад или што е буката?

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Јас бев еден од тие што ја подржаваа управата и уште ги подржавам ама мора да признаам дека некако вештачки без љубов го водат клубот, како да мораат а не како да сакаат. Битно им е клубот да земе титула и ништо више, пропратно професионалност НУЛА. Што сакате кога 3ца вработени има во клубот.
Потполно се слагам! Токму она што јас цело време се обидувам да го објаснам. Кај тие што се дел од управата недостасува првиот предуслов за да можат да работат во клубот, а тоа е искрената и вистинска љубов према Вардар! А кога нешто работиш без посебен ентузијазам и посветеност, сите сме свесни дека не го правиш искрено. Не може бе да биде некој во управа, а да претходно никогаш или еднаш во 10 години стапнал на стадион, што не знае како дише клубот, што не знае какви се очекувањата на своите навивачи и ред други ситници. Да не набројувам сега во недоглед. Токму од такви залутани ликови, што одработуваа пред се за личните интереси на своите претпоставени, а најмалку за интересите на Вардар, страдаше изминативе 15 години и дојде до ситуација да го вадат од Втора лига. Едноставно сакаме да се воведе ред, а не секоја нова сезона да стартуваме од нов почеток. Убаво пишал некој подоле, нека биде среќна управата што има обезбедено пари од некој друг (во случајов тоа сме ние граѓаните на Скопје и ЈПСДП) и што Илчо одлично си ја врши својата работа. Нивниот удел во есенската титула е минорен и нема што на нив да им се припишуваат заслугите. Тоа што они требаше да го одработат, не го завршија комплетно. Да не се лажеме. Во Вардар се прават импровизации, а малку се работи вистински.
Бтв и официјално Огбона НЕМА да дојде во Вардар.
Нашите решиле дека неможат да преминат преку неговите проблеми со тежината и физичката кондиција. Правилен избор...
Или можда финансиите се во прашање?! И такви некои муабети стигаат. Ако не бил спремен и со вишок килограми, како тогаш збрца 2 гола без посебен проблем?
Маркетингот... вистинско прашање се очеква поголема посетеност на запад или што е буката?
Поголема посетеност на целиот стадион и придобивање на нови навивачи. Зар е толку тешко да се разбере?!

Kajgana Shop

На врв Bottom