Умре Ким Јонг-Ил - што по неговата смрт?

М

Мартин`

Гостин
Незнам кој ненормален може да ја подржува оваа робовладетелска диктатура на Ким Јонг - Ил и веќе неговиот наследник заедно со цела воена хунта, па секој нормален би сватил дека работите во таа држава се кристално јасни сите луѓе работат а само армијата е онаа што живее. Замислете кои услови ги имаат кога немаат ни електрична енергија, храна колку да преживееш, за останати “луксузни“ продукти кои ние ги имаме секојдневно они може само да сонуваат - видете пред некој ден за зашеќерена вода во редови стоеа луѓето за да пробаат да се засладат.. зошто шеќерот секако како и останатите продукти е луксуз, на селаните да им одземаат продукти.. едноставно ни он не си го сака народот/државата, додека останатите едвај преживуваат овој си има луксузни вили со базенти, електрична струја, исто така си играл голф.. си пиел скапи виски итн.

И да не им се исплаќа на Јужниве кои се светлосни години понапред од Северниве да почнат војна.. иако ако почнат ќе ги згазат.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Мала корекција - ги има многу северниве + војска полна со лудаци кои убиваат во име на само нив позната кауза е страшна работа.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Мала корекција - ги има многу северниве + војска полна со лудаци кои убиваат во име на само нив позната кауза е страшна работа.
Старо оружје...........америте ако сериозно влезат во војна со нив ќе ги здробат во рекордно време.Војската им е добра,али за во 1965-1970.........сега немаат шанса со современите армии.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ако сме реални америте може да здробат кого сакаат - под услов да не се јебат со пешадии и триста к*рци со кои се глупираат и губат - непотребна војска и време.

Ама како што реков - голем број шутраци може чудо да направат :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
И да не им се исплаќа на Јужниве кои се светлосни години понапред од Северниве да почнат војна.. иако ако почнат ќе ги згазат.
Поголемиот коментар е резултат на лоботомија, ама ова цитираново е глупост и тотално непознавање на политиката за која пробуваш да се зафатиш.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Северна Кореа ја има 4-тата армија по бројност во Светот ама оружјата им се катастрофа убаво рече некој погоре за 70-тите години може. Стари камиони што не се одржуваат, стари оружја, армиски возила итн. Јужна Кореа има далеку далеку посовремена војска од Северњациве ич да не правиме муабет и далеку далеку се поорганизирани. Незнам како може некој да брани човек што им го зема лебот од дома на луѓето јас тоа неможам да го сватам. Ниедна светла точка не гледам во таа земја
-Уназадена како да е застаната во 60-тите години на минатиот век
-луѓе со испрани мозоци дека нивниот ''драг водач'' е бог
-освен во Пјонгјанг со другите делови луѓето умираат без храна
-од кога не се повеќе една држава, Јужно корејските деца пораснале за 5 цм, и потешки се за 10 килограми повеќе од децата од Северна Кореа
-после 22 часот нема струја во градот и владее полициски час
-нема ресторани, кафулиња, продавници ...луѓето купуваат од народни магацини од нивната мизерна плата што е 20 евра
-ако кикснеш, цело семејство ти иде во работнички логор
-кој не бил добар на работа, ќе го брише плоштадот или спомениците со вода од реката (РАЧНО)
-на улица нема галама
-секој смее по 400 грама храна на ден да јаде
-нема канта за ѓубре (а нема ни од што да направат)
-на народот му се вели дека е најважно војската да биде силна за да ја брани државата и таму идат сите пари
- точакот е луксуз и ако сакаш го задолжуваш на работа
-обичниот народ незнае дека СССР е распаднат и дека Кина е станата Економска светска сила
-широки автопати по кој нема автомобили и трева има израснато на сред нив
-пруги на кој воз нема поминато 20 години
-една програма на тв а преку сабота и недела уште 2 имаат во селата нема телевизија
-незнаеш кој е погладен надвор од Пјонгјанг дали животните или луѓето
-на воената парада знаат да го чекаат лидерот дури и до вечер за да излезе зошто типот тогаш сакал огнометот да го гледа а по завршувањето на парадата остануваат уште 3-4 саата остануваат и му пеат дека ќе го чуваат ко еден ....

Треба уште да бројам ...мене тоа таму не ми е нормално она трескањето од цименто итн итн

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Незнам како може некој да брани човек што им го зема лебот од дома на луѓето јас тоа неможам да го сватам.
Мојш. Убаво сфаќаш дека тоа е “нормална работа“. Судејќи според аватарот, и ти го правиш истото.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Мојш. Убаво сфаќаш дека тоа е “нормална работа“. Судејќи според аватарот, и ти го правиш истото.
Хаха Груевски ми доаѓа дома и лебот ми го зема ... До кај оди размислувањево ваше еееејјј :pos:. До Северна Кореа стигневме а ?! :pos:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Хаха Груевски ми доаѓа дома и лебот ми го зема ... До кај оди размислувањево ваше еееејјј :pos:. До Северна Кореа стигневме а ?! :pos:
Како што на северно Корејците е тешко да ги разубедиш дека веруваат во нешто што не треба, така и тебе е тешко чоек да те убеди дека си роб на нешто што не постои а ти го величаш како божество. Затоа си патриот и исконската твоја земја Македонија ти е над све.
И корејското и твоето е глупост и измишљотина.
Ни едните ни другите не знаат поинаку.
Затоа не ни пробувај да ги убедиш нив, како што јас не би можел тебе да те убедам дека си лоботомиран со патриотизам.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Како што на северно Корејците е тешко да ги разубедиш дека веруваат во нешто што не треба, така и тебе е тешко чоек да те убеди дека си роб на нешто што не постои а ти го величаш како божество. Затоа си патриот и исконската твоја земја Македонија ти е над све.
Затоа не ни пробувај да ги убедиш нив, како што јас не би можел тебе да те убедам дека си лоботомиран со патриотизам.
Друже јас сум реален и реално размислувам не ми џвакај жила безвезе. Искрено на почетоков на темава според размислувањава видов дека се разбираш и имаш познавање од работиве ако не се согласував со тебе. Неможе да сум роб јас ако нашиве грешат ќе кажам бе грешат и готово а овие се што прават нивните мислат дека е за нивно добро !! Те молам друг пат такво трескање зелени дека нашево овде е измишљотина, дека народот наш е измислен итн итн. НЕМОЈ !!! Има време до 1 април чувај вакви комедии за тогаш. Не мислам да ти наметнувам мое мислење по муабетов се виде капацитетот ... Кои песимисти и неинформирани звиждаљки држи земјава неверојатно нешто !!!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Друже јас сум реален и реално размислувам не ми џвакај жила безвезе. Искрено на почетоков на темава според размислувањава видов дека се разбираш и имаш познавање од работиве ако не се согласував со тебе. Неможе да сум роб јас ако нашиве грешат ќе кажам бе грешат и готово а овие се што прават нивните мислат дека е за нивно добро !! Те молам друг пат такво трескање зелени дека нашево овде е измишљотина, дека народот наш е измислен итн итн. НЕМОЈ !!! Има време до 1 април чувај вакви комедии за тогаш. Не мислам да ти наметнувам мое мислење по муабетов се виде капацитетот ... Кои песимисти и неинформирани звиждаљки држи земјава неверојатно нешто !!!
Песимисти :)
Значи, ако констатирам дека човечкиот ум треба да биде послободен и да согледа дека границите постојат само на географски атлас и државата постои само за да ти зема нешто без да ти даде, и да те натера да веруваш дека постои за твое а не за нечие добро, тогаш си неинформиран и не знам ти каков? И со тоа се губи моето „знаење“ кое си го констатирал претходно?
И уште нешто... кој да греши бе? Мислиш владата и власта и нејзино менување ќе те направи слободен човек, а ти пак ќе веруваш во некои измислени црвени граници кои се протегаат над кораб и јабланица?

И Северно Корејците мислат така. Можеби нам ни изгледа чудно, ама тие навистина веруваат во тоа што ние го гледаме како нереално. Ако пробаш на мнозинство Корејци да ги убедиш дека нивниот драг лидер им земал нешто и дека тие се робови, тие најверојатно би возвратиле како ти сега.
Сите шо се ебени во здрав мозок или не осеќаат, или си се чувствуваат убаво со тоа status quo. Така да, остај ги корејците нека си веруваат во нивната:
нација
божество
и се останато
За кое сметаат дека вреди да се умре
Како што таквите ко тебе веруваат дека треба да се умре за црвени граници кои се изработени во некоја печатница од ефтин тонер и поминуваат преку јабланица и среде езеро Охрисдско.
Да умреш за тонер од 500 денари е еднакво глупо да плачеш за Ким Јонг Ил.
па сеа...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Земање по 300 грама храна дневно.Не бе супер си живеат.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Земање по 300 грама храна дневно.Не бе супер си живеат.
Јас од истите твои извори слушнав дека цел состав на Кореја по поразот од Португалија ќе бил каменуван, праќан по рудници, измачуван, ќе му била намалена храната на 225,76 грама. И си викам, „еј сиибат матер“... овие извори кои во други теми ги колнеме како недемократски, ама овде се ОК, си викам мора да се точни.
Кога еден ден гледам напаѓачот на С. Кореја во редовите на Бохум... ај си викам „еј сиибиш векот“ од рудници и холокаусти фудбалски во Немачка... шо среќа ќе има овај, медиумиве изгледа пропуст направија. Ај сииби векот...

М

Мартин`

Гостин
ама ова цитираново е глупост и тотално непознавање на политиката за која пробуваш да се зафатиш.
Може за бројни ама на техника и слични работи партал ќе ги направат, ете недај боже ако пукне ќе правиме муабет да видиш дека ќе ги здробат. Е да во пропаганда ништо чудно и да ги победат и Јужна и Америка заедно ги бива за тоа не викам не.. ништо чудно да кажат и дека имаат опрема подобра од овие 2x заедно. Уствари немора да ги напаѓаат воено, по една полутка и пакетче и имаат по еден Северно корејски војник ..

Шала ова последново нормално, не по 1 по 2 и нивни се :icon_lol:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Може за бројни ама на техника и слични работи партал ќе ги направат, ете недај боже ако пукне ќе правиме муабет да видиш дека ќе ги здробат. Е да во пропаганда ништо чудно и да ги победат и Јужна и Америка заедно ги бива за тоа не викам не.. ништо чудно да кажат и дека имаат опрема подобра од овие 2x заедно. Уствари немора да ги напаѓаат воено, по една полутка и пакетче и имаат по еден Северно корејски војник ..

Шала ова последново нормално, не по 1 по 2 и нивни се :icon_lol:
Муабетите дека С. Кореја има застарена или не знам каква технологија се измишљотина. Луѓето успеаа да дојдат во ситуација во овој момент да полираат боеви главни, а ние дискути8раме дека тие имале малихерки?
јас се согласувам дека С. Кореја има опција да изгуби евентуална војна доколку на страната на Ј. Кореја би се борела и Америка. Меѓутоа, доколку тие две земји, во хипотетичка варијанта, би биле оставени сами на себе, не гледам никаква шанса за јужњаците. Мислам, да не се зафркаваме. Да не е Америка (и да не беше), Ј. кореја одамна ќе имаше поставено бело знаме.

Kajgana Shop

На врв Bottom