Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
16 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
54
Јас не сум атеист, верувам во Бог но не спаѓам во 'добри Христијани', тукууу... Се чудам како вие ревносни Христијани, ги убивте од осудување атеистите ? Нели во Светото Писмо се вели не осудувај ? И какви се тоа обиди на истите да ги 'вразумат' атеистите ? Не се вели ли Светото Писмо зошто ја вадиш раската од окото на ближниот твој, а гредата во твоето не ја забележуваш ? Или вие сте просветлени ја завршивте вашата работа па сега ќе ги спасувате 'изгубените' души на атеистите. Во право се тие што велат не си ја знаете Книгата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас не сум атеист, верувам во Бог но не спаѓам во 'добри Христијани', тукууу... Се чудам како вие ревносни Христијани, ги убивте од осудување атеистите ? Нели во Светото Писмо се вели не осудувај ? И какви се тоа обиди на истите да ги 'вразумат' атеистите ? Не се вели ли Светото Писмо зошто ја вадиш раската од окото на ближниот твој, а гредата во твоето не ја забележуваш ? Или вие сте просветлени ја завршивте вашата работа па сега ќе ги спасувате 'изгубените' души на атеистите. Во право се тие што велат не си ја знаете Книгата.
:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Као не намести сега :)
Well at least I tried. :) DBack па... ко мајка да му опцув. :) Многу бе сериозно ги сфаќате дебативе.

Али сериозно, што е заклучокот од темава, да не листам страни наназад...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Заклучокот е следниов: верниците од сите религии сакаат атеистите да престанат да се мешаат во „духовна логика“, за да можат на раат да си трескаат глупости без да кркаат сеир.

Ама нема.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Заклучокот е следниов: верниците од сите религии сакаат атеистите да престанат да се мешаат во „духовна логика“, за да можат на раат да си трескаат глупости без да кркаат сеир.

Ама нема.
Одат две кикирики по патот, едната и вика на другата,еј кикирико!!:P

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Одат две кикирики по патот, едната и вика на другата,еј кикирико!!:P
Одат две чачкалици по пат и го гледаат лижавчето и му викаат: Кај си бе глауч?

Мислам дека е подобра мојава ама ќе запишам и за кикириките, ќе се најде :)

• Ми се допаѓа
Reactions: alf
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308

Ама нема.
Али глеј, заклучокот нема врска со насловот, то ест со темата. Еве спореди ги... Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и со религијата? - Затоа што верниците од сите религии сакаат атеистите да престанат да се мешаат во „духовна политика“ за да можат на раат да си трескаат глупости.

Одговорот, то ест заклучокот е бесмислен. Исто би било кога на следното прашање би го добил и слендиот одговор:

- Зошто не возам Мерцедес туку Фичо? Затоа што Фичото не оди брзо колку и Мерцедесот.

Личи како да се поврзани, ама не се, освен ако прашањето не е поставено од страна на 18 годишен копиљ кон својот татко. Е сеа, ако сакате Мики да го наречете 18 годишен копиљ, а знам дека сакате :) па вие да се поставите како авторитативни татковци, онда друго е. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не, па на сите теми исто кукаат: зошто се мешате во религија бе? Нели атеистите не треба да ги интересира религија? (пази молим те). Одете си таму пишете за Биг Бенг (Некогаш ова е Биг Бен. И двете немаат врска со Атеизам).

На страна тоа, очекуваат ние атеистите да им дадеме заеднички,ист одговор, пошто тие се навикнати „да мислат“ групно.

Секој од нас си има свои причини. Ги наведуваме постојано а тие уште очекуваат да им дадеме еден, универзален одговор.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не, па на сите теми исто кукаат: зошто се мешате во религија бе? Нели атеистите не треба да ги интересира религија? (пази молим те). Одете си таму пишете за Биг Бенг (Некогаш ова е Биг Бен. И двете немаат врска со Атеизам).

На страна тоа, очекуваат ние атеистите да им дадеме заеднички,ист одговор, пошто тие се навикнати „да мислат“ групно.

Секој од нас си има свои причини. Ги наведуваме постојано а тие уште очекуваат да им дадеме еден, универзален одговор.
:pos: Ние атеистите ова, ние атеистите она.....што стадо ќе бевте бе?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не се обидувај да бидеш смешен. Чуден is your thing. :)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235

Ама нема.
Затоа што само тоа има нели? Сеир? Водејќи се по тоа дека се' за што верниците овде пишуваат е ирационално блебетарење, единствениот риспонс на ирационалното блебетарење е сеир. Групен сеир. Свингер сеир.
Заклучно, таквата сеирџиска демистификација го руши во поим високопочитуваниот разум базиран на информираност со кој се китите.
This is no debate of Faith. This is Muscle Expo 20__ .

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Брат, така функционирам што да правам, појако е од мене... објаснувам додека објаснувам, кога ќе видам дека не помага, преминувам на сарказам. На сите теми тоа, не само на религија.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Брат, така функционирам што да правам, појако е од мене... објаснувам додека објаснувам, кога ќе видам дека не помага, преминувам на сарказам. На сите теми тоа, не само на религија.
Батали, bodhi ми го лајкнал постот, гарант сум сјебал нешто...Во право си, признавам, СЕ' признавам, одам да се избањам и да се исплачам, пред да ми го лајкне и овој. :place:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Батали, bodhi ми го лајкнал постот, гарант сум сјебал нешто...Во право си, признавам, СЕ' признавам, одам да се избањам и да се исплачам, пред да ми го лајкне и овој. :place:
Не заборавај да се исереш пред да се бањаш.
Не те мразам јас тебе бе, тоа што не те е**м 2 % е друга работа.

Н

нихилист

Гостин
Личи како да се поврзани, ама не се, освен ако прашањето не е поставено од страна на 18 годишен копиљ кон својот татко. Е сеа, ако сакате Мики да го наречете 18 годишен копиљ, а знам дека сакате :) па вие да се поставите како авторитативни татковци, онда друго е.
Razlikata megju religiskite temi i site drugi temi na forumot e toa sto religijata ima samonametnata svetost i zaradi toa vernicite smetaat deka ne smee da bide napaganja. Mojot odgovor kon teistite i liberalnite ateisti e sleden, ako ne sakate da diskutirate religija, ne pisuvajte. Garantiram deka podforumov ke zamre zosto na militantnite ateisti za brzo vreme ke im zdosadi da se nadopolnuvaat megju sebe vo napadite protiv religiite ako nema nekoj od sprotivnata strana sto postojano oponira (Miki, Corbadzija i dr)

Zosto ateistite da ne se zamaraat so religija? Religijata gi opfaka najvaznite prasanja, zosto sme ovde, koj ne sozdal (i dali), koja e nasata cel etc. Ne moze i ne smee ovie prasanja da se ostavat samo vo racete na deklarativni vernici i random teolozi. Na kraj kraeva, javen forum e ova, neka pisuva koj kade saka. Za mene ovie temi i diskusii imaat pogolema vaznost od trivijalnite temi na ljubov i seks kade se rasprava kolku dlaboko treba zenata da go zeme vo usta, zosto mazite se idioti, dali Rajka postapila pravedno koga mu raskinala na Petko i taka natamu.

Se razbirame neli?

Kajgana Shop

На врв Bottom