Студент сум,не работам сега-за сега,мада ќе треба да барам работа како што тргнале околностиве

.Оброците ги комбинирам во зависност од тоа од колку сум на предавање.Пример ако денес сум од 9часот,легнувам во 11 вечер а станувам во 7ипол да можам да спијам 8ипол часа и да внесам два оброци пред да одам на факс..едниот одма кога ќе станам,другиот после пола саат а затоа време се средувам и се облекувам.
Обично предавањата не ми траат повеќе од 3 часа и затоа имам време да стасам дома да си направам стек и предходно зготвени јаглехидрати.Пошто кога готват,за мене готват 3-4 сервинга и ги чувам во фрижидер за 2 или 3 дена.После тоа пак наново.Во врска со финансии потешко ми е ама затоа ги скратив кафињата/оброците за време на факс и само од тоа заштедувам 100денари за храна,плус петок-сабота изглегувања навечер исто-така,а и да пијам нешто,пијам флаширана вода.Од облека исто така скратив,пари за алишта што ми даваат ги чувам за хемија,секако ми е потешко да си најдам точна блуза(така се правдам).Јаглехидратите не ги рачунам пошто преку 1 или 2 дена готват дома и ми се обезбедени.Останатата храна,пример они ако јадат нешто пржено за мене зимаат стек,кога има говедско им се придружувам или ако печат риба.Млеко внесувам околу литар ипол,пошто кај мене се зафатени со работа и поголемиот дел јас го пијам.Јајца некогаш сам си купувам,некогаш зимам кога имаат купено,кикиритки имам редовно поради тоа што секогаш чуваат дома за гости и сличо,а и секако количински не јадам многу - 100гр.Сувото грозје ми е евтино..150гр. 25ден.
Е сега пресметката за суплементи ми оди вака:
Allmax Allwhey 2.3kg -70дози(На ден по една доза(две по пола) освен денови кога не вежбам пијам само по пола сабајле,останатите протеини ги внесувам од повеќе стек,тоа се 3 дена во неделата кога одмарам) - 6 дози неделно,ми трае околу 11ипол недели.Скоро 3 месеци. - 3600ден.
Allmax Isoflex 908gr. - 30дози,поради високиот аминокиселински профил пијам само после тренинг,ми трае 2 месеци. - 2000ден.
Dymatize Gourmet 2.3kg - Има нешто повеќе од 73 дози и го пијам само пред спиење секој ден и ми трае околу 10ипол недели,2ипол месеци. - 3100ден.
Allmax Omega 3 180caps - Пијам по една дневно само насабајле(1000мг) - 6месеци ми трае 800ден.
California FItness Creatine Monohydrate 500гр -300гр ги пијам,200гр што ќе ми останат ке ги пијам по 2 месеци. - 750ден.
Dymatize Nutrition 325 капсули BCAA 4800 - Само пред тренинг,20 недели ми траат,5 месеци. 1000ден.
Vitamin C 1000mg од аптека 20 шумечки -10дена ми траат,на ден по две. - 90ден.
Allmax Glutamine 400гр - Секој тренинг ден по 2 дози,ден кога не вежбам само сабајле.Ми трае 2 месеца. - 1550ден.
Ова е за овие суплементи и е скапа варијанта.Глутаминот не ми е редовен во горнава програма за суплементи исто и двата Allmax протеини,ги купив за проба пошто дојдов до повеќе пари од кладилница.Креатинот го користам преку 3-4 месеца,глутамин прв пат купувам и не планирам да зимам понатаму пошто голем дел од глутаминот се внесува со исхраната,ако имаш подлабок џеб можеш да си го дозволиш.На местото на Allmax протеините користам Ultimate Nutrition Prostar Whey 2.3kg.
Се на се 12.090ден,и трае 2ипол-3месеца.Значи месец по 4000ден.Kога го одзимам глутаминот,Allmax протеините и креатинот ми испаѓа по 2500ден. месечно за суплементи.Тие пари ги собирам од пензии,пари за испаѓање и слични даноци.Тешко ама ќе се одвикнеш од некои лични задоволства.
--- надополнето: 25 декември 2011 во 17:13 ---
1.Не ми е јасно следново:Whey протеинот се абсорвира во мускулите за најмногу 30минути.Автоматски со тоа,мускулот ги користи амино-киселините.Е сега одам по логиката дека ако го внесам протеинот порано,еве да речеме саат ипол пред тренинг,кога ќе дојде време за тренинг нема да има останато амино-киселини во мускулот..оти нели мускулот ги прима за 30мин максимум.?!
2.Декстрозата како максимум ја внесувам 80гр после тренинг и 40гр. сабајле.Тие 40гр. сабајле ги внесувам како прости шеќери со првиот шејк за телото да не ги искористи протеините како енергија..или да ги исфрлам тие 40гр сабајле пошто во тие 300мл млеко има 15гр. прости јаглехидрати..и дали ќе бидат доволни мускулот да не ги искористи како енергија?!
Инаку фала на твојот и на Сајсига одговорот.