Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Или за PC со touch monitor и збогум тастатуро
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:00 PM ---

Баш тиња пошто ќе бидеш ограничен со Download,исто како со win mob7.
Windows XP и 7 се закон

Сега ќе пробам да направам на мини лаптопчето дуал-бут ако не ми се доспие...:pos:
Па да видам што чудо е. Иначе 7 е најдобра.

7-кава во перформаси е перфект, сепак неможеме да кажеме ништо за 8-кава бидејќи нема уште ни бета. Сеуште е рано да дава заклучоци. Старт менито сигурен сум дека ќе можед а се враќа на стариот стил така да полека.

Уште на почетокот на самата инсталација ми се појавува ова, решение некое има?

BSVqs.png

Не го инсталирајте уште ! ! ! секако ке имате проблеми кој никој од форумов не ги знае рано е како што кажаа и по горе нема ни уште бета кај летате одма секој проблем што ке ви се појави никој нема да ви го реши од форумот

Не го инсталирајте уште ! ! ! секако ке имате проблеми кој никој од форумов не ги знае рано е како што кажаа и по горе нема ни уште бета кај летате одма секој проблем што ке ви се појави никој нема да ви го реши од форумот

Кај мене нешто проблем се појави. Пред да влезам во Биосот и да го инсталирам, стискам на Ф8 за да влезам во Бут менито и црна позадина се појави со една црта горе лево во ќошот. И кога стискам друго, било кое копче лаптопот почнува да пишти јако. И така едно 5-6 пати ми се појави и морав да го рестартирам по неколку пати. :mad:

Јас го инсталирав со Dual-boot (Windows 7 64-bit & Windows Developer Preview 64-bit) со 8-от немам никакви проблеми, напротив многу е подобар од 7, сакам да кажам има нов интерфејс ова она ама е и многу побрз од 7. Прв пат кога го инсталирав се изненадив колку брзо се вклучува. Инсталацијата траеше окулу 15мин. и додека да се среди таму акаунт такви ствари 20мин. и тие што имаат проблеми во инсталација нека го симнат ИСО-то одново зошто првиот пат кога го симнав ми покажуваше некоја грешка, ко демек драјвери немало нешо, го симнав уште еднаш и се инсталираше како што треба се (вториот пат го симнав со Internet Download Manager не директно од пребарувач).

Се на се сепак уште не е ни бета така да, ке има некои багови.
-Ми се допаѓа опцијата Mount на ИСО без даемон или алкохол 120% на Windows 8.
И уште да имав еден Tablet да го инсталирав топ ќе беше, позз :)
--- надополнето: 18 декември 2011 во 23:52 ---
7-кава во перформаси е перфект, сепак неможеме да кажеме ништо за 8-кава бидејќи нема уште ни бета. Сеуште е рано да дава заклучоци. Старт менито сигурен сум дека ќе можед а се враќа на стариот стил така да полека.

Да, старото старт мени може да се врати со програмата BluePoison (y)

Рано е да се дава оценка дали го бива, или ќе го биде.
Едноставно е, бета верзија, има уште куп работи на него да се средат, и тоа со новото старт мени, сигурно ќе има опција да се бира.
Мојот личен став е, 8ва нема да биде ништо ново и посебно, ќе користи иста структура како 7ца и Виста, буквално иста, единствена разлика која ќе биде е тоа што ќе биде посреден и ќе има еден куп тракатанци кои никогаш нема да ги користиш.

Или за PC со touch monitor и збогум тастатуро
за ниеден класичен РС нема да можеш да кажеш „збогум тастатуро“...
едноставно не можеш да седиш и да боцкаш на монитор на 40 сантиметри од тебе. на голем монитор кој што не можеш да го земеш во раце.... класичен РС без тастатура - fail!

ние у OS X маунтуеме .iso системски одамна, добродојдовте.

претпоставувам дека win 8 сеуште има registry? DOS "fucking" prompt!?

за ниеден класичен РС нема да можеш да кажеш „збогум тастатуро“...
едноставно не можеш да седиш и да боцкаш на монитор на 40 сантиметри од тебе. на голем монитор кој што не можеш да го земеш во раце.... класичен РС без тастатура - fail!

ние у OS X маунтуеме .iso системски одамна, добродојдовте.

претпоставувам дека win 8 сеуште има registry? DOS "fucking" prompt!?
Ти тоа од искуство го пишуваш?

Ти тоа од искуство го пишуваш?
да бе дечки, од искуство... тач има смисла само на таблети, мобилни телефони и сл.
кај класичен РС, тач екранот може само да биде дополнување/олеснување на работата.
ај замисли имаш пред тебе 22 инчен монитор и немаш ни тастатура ни глушец. после седум минути испружените раце сами ќе паднат на маса.
за инфо киосци и СФ филмови да. инаку не иде - мора тастатура и глуФче.
гес уот? ако имаш тач екран и ако имаш (а, мора) тастатура/глушец пред тебе, ќе забораиш дека ти е тач екранот. ако не одма, тогаш многу скоро.

пробав вин 8, додуше у опенсорс емулатор на MBPro-то, каде што е спор до смрт, па освен гледање на интерфејсот, не видов многу. Metro UI, ми се свиѓа - све што е различно од Win 95 (Chicago) интерфејс (ист до ден денес) е добродојдено. аман више праење ОS со толку legacy. треба да стиснат му*а у МS, више...

Го инсталирав и онака ми се свиѓа. Сеа за сеа е ова development preview ама ми се допаѓа овој џам. :)

при крај на месецов доѓа бета-та па ќе видиме што како.

Не знам зошто но се мислев дека почетокот на месецот ќе биде..се утепав од барање деновиве :icon_lol:

Не знам зошто но се мислев дека почетокот на месецот ќе биде..се утепав од барање деновиве :icon_lol:

Да не најде нешто :icon_lol:
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 02:07 ---

Има по торенти некој си пре-бета ама пак не е тоа тоа. Немаат во нив костумизација, немаат store и такви работи кои би требало да дојдат со бетава.

gsmarena_001.jpg

Во бетата ќе го нема старт копчето. После 15 години старт менито ќе биде тргнато (нормално преку регистри ќе си го врати кој сака) Ќе има нешто да се кликне во "чошот" но не се знае какви функции ќе дава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom