LCD телевизори

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Епа ајде тогаш кажи ми, каков е тој “привремен“ burn-in?
aко не го разбираш значењето на зборот привремен тогаш види во лексикон
има и постојан не велам дека нема ама тоа не важи за новите модели
Додека не ги мрднеш пикселите :pos:
јас тебе ти реков дека немам повеке што да ти кажам така да изгуби се и не обракај ми се
и те молам не ми кажувај мене за плазмата како функционира
чоек сум за да погрешам во пишувањето инаку мислев на движењето на сликата или бојата или гасот којшто го има во секој пиксел

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

јас тебе ти реков дека немам повеке што да ти кажам така да изгуби се и не обракај ми се
чоек сум за да погрешам во пишувањето инаку мислев на движењето на сликата или бојата или гасот којшто го има во секој пиксел
Што се наапа толку лцд е боље од плазма ако не ги мрдаш пикселите ;) и од телевизори па се до компјутери ке ти кажувам се постепено како функционира

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
eпа на сите ни е за во соба де :D
kaко бре нема wifi кога има ...
добар е телевизорот само нема DTS
Ама не, сакав да кажам за во соба, ваква големина да е, ништо повеќе зошто на тераса ќе треба да го изнесам креветот и од таму да гледам. За во дневна имам поголем TV :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Значи добиваш Burn-In на плазма (3-4 логоа од телевизии) и после неколку дена ќе ги снема? Или?

Побарав во лексикон: “Привремен Burn-in кај плазма телевизори“ и нема ништо такво. Затоа, те молам објасни...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ама не, сакав да кажам за во соба, ваква големина да е, ништо повеќе зошто на тераса ќе треба да го изнесам креветот и од таму да гледам. За во дневна имам поголем TV :)
Мој совет, земи си LG.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Значи добиваш Burn-In на плазма (3-4 логоа од телевизии) и после неколку дена ќе ги снема? Или?

Побарав во лексикон: “Привремен Burn-in кај плазма телевизори“ и нема ништо такво. Затоа, те молам објасни...
најчесто бурн-ин се јавува во почетните работни 100 часови на плазмите (али не ме држи за збор за часовите како што хакерот што го прави тоа)
препорачливо е во тие часови да гледаш слика каде што нема фиксна слика
значи логоата ке ги избегнеш гледајки телевизија со зум малце додека да се "разработат или разбудат" пикселите
али ова не е морално да се прави бидејки како што споменав плазмите имаат опција за тоа
ако добиеш такво "запечување" на сликата со менење на канал се губи тоа
ова запечување на сликата е старост и плазмите страдале од тоа порано ама сега не претставува проблем

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Еве уште дополнување, привремен burn-in може да се појави кај постарите плазми и тоа на гледање на ист канал подолго од 3-4 часа, односно ако има фиксно лого или сл. кај новите плазма телевизори (нормално) дека тоа е 95% решено, И доколку се случи нешто такво има самиот телевизор опција за washout и др. слични опции односно целиот екран се бои најчесто бел и со тоа се прави сите логоа или нешто сл АКО има на телевизорот да исчезне. Друга работа е што новите плазма телевизори ја имаат и опцијата на "движење на пикселитe" ако се гледа на ист канал подолго време, самиот телевизор ги движи пикселите ( се разбира неможе да се примети тоа) и што е најважно за плазма телевизор е почетните 200 часа треба да бидат на фабрички Cinema мод со да се разработи гасот и да се избегнува гледање на иста телевизија со фиксно лого повеќе од 3 часа, после тие 200 часа правете што сакате со боите контрастите и сл.
Сега има и некои DVD-a односно снимки од неколку минути кои што многу брзо ги разработуваат плазмите така да нема потреба од тоа 200 часа гледање, пушташ DVD и одиш на спиење и така неколку дена додека не поминат тие 200 работни часа после уживајте во гледањето...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве уште дополнување, привремен burn-in може да се појави кај постарите плазми и тоа на гледање на ист канал подолго од 3-4 часа, односно ако има фиксно лого или сл. кај новите плазма телевизори (нормално) дека тоа е 95% решено, И доколку се случи нешто такво има самиот телевизор опција за washout и др. слични опции односно целиот екран се бои најчесто бел и со тоа се прави сите логоа или нешто сл АКО има на телевизорот да исчезне. Друга работа е што новите плазма телевизори ја имаат и опцијата на "движење на пикселитe" ако се гледа на ист канал подолго време, самиот телевизор ги движи пикселите ( се разбира неможе да се примети тоа) и што е најважно за плазма телевизор е почетните 200 часа треба да бидат на фабрички Cinema мод со да се разработи гасот и да се избегнува гледање на иста телевизија со фиксно лого повеќе од 3 часа, после тие 200 часа правете што сакате со боите контрастите и сл.
Сега има и некои DVD-a односно снимки од неколку минути кои што многу брзо ги разработуваат плазмите така да нема потреба од тоа 200 часа гледање, пушташ DVD и одиш на спиење и така неколку дена додека не поминат тие 200 работни часа после уживајте во гледањето...
Ништо од горенаведеново не треба на LCD.

Купуваш - уклучуваш - уживаш.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кажете ми каде има поквалитетни ЛЦД Телевизори, во Нептун или Техномаркет?

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
1. Од кај знаеш каква слика имам?
2. Што и фали на сликата?
на сликата ништо не и фали, ама на брзите сцени и движења има таков блур што ми иде да си го избришам гзот со лцдто, и да одам да се купам плазма

Kajgana Shop

На врв Bottom