LCD телевизори

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Уште еднаш, и јас STRONGLY препорачувам плазма екран, ЛЦД само ако ви треба нешто помало од 42“ и неможете да го вклопите во Вашата соба и сл. За се останато ПЛАЗМА.
Плазма технологијата е мн. напредната во последните години така да ефектот Burn-in кој го имаа телевизорите од 2009 назад, е надминат преку 95% а и секако потрошувачката на енергија која за некој членови била превисока...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што мислите за LCD PHILIPS 37PFL6606H/12 ?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
привремен burn-in

АХ ДА БЕШЕ ПРИВРЕМЕН,ДОБРО КЕ БЕШЕ!
зависи од модел и од кога си ја купил плазмата и башка имаш опции со телевизорот пикселите да се движат така да никогаш да не бидат на едно место и немаш проблеми ;)

п.с пуштени се цените за некоја илјадарка од денес на technomarket
да не знае некој да даваат некаков попуст за плакање во готово или слично ?
или малце повеке детали за плакање на рати ? камата ?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Што мислите за LCD PHILIPS 37PFL6606H/12 ?
Јас сакав ваков да земам бидејќи е со добри перформанси и плус е топ за гледање филмови, ама се предомислив ради тоа што нема wireless. Такада, зависи за што ти треба.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не бе каков вајрлес, уште на тоа ми треба вајрлес :) Имав еден плазма порано и не сум баш задоволна од нив, така да ако не овој, препорачајте сличен ЛЦД/ЛЕД. Само големината да е оваа, не поголема, ограничена сум со просторот, за во соба ми е :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
eпа на сите ни е за во соба де :D
kaко бре нема wifi кога има ...
добар е телевизорот само нема DTS
Грешка. Во Нептун ми рекоа дека има wi-fi, ама има само апликации, нема броузер.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
значи ако е овој истиот телевизор тогаш има интернет функции и има брроузер
http://www.lcd-compare.com/televiseur-PHI37PFL6606H-PHILIPS-37PFL6606H.htm
јбг на француски е
броузер ти е Navigateur libre
Истиот телевизор е, ама немаше броузер. Сигурен сум бидејќи го разгледав менито на Net TV во продавницата.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Истиот телевизор е, ама немаше броузер. Сигурен сум бидејќи го разгледав менито на Net TV во продавницата.
не бе бато не е можно да нема еве и од филипс страната прочитај го ова
само не очекувај ти да ти отвара како што отвара на компјутер интернет страници :D
нема флеш подршка за телевизори ако не се лажам
предност на ова ти е што нема да фатеш вируси хахахахаха така велат прочитај лооооооооол
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GB&mid=Link_FAQs&view=aa12_view_partial.html&session=20110403042523_66.249.72.185&list=aa12_list_partial.html&slg=ENG&ctn=37PFL6606H/12&dct=FAQ&refnr=0079373&faqview=1

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
зависи од модел и од кога си ја купил плазмата и башка имаш опции со телевизорот пикселите да се движат така да никогаш да не бидат на едно место и немаш проблеми ;)

п.с пуштени се цените за некоја илјадарка од денес на technomarket
да не знае некој да даваат некаков попуст за плакање во готово или слично ?
или малце повеке детали за плакање на рати ? камата ?
Пикселите да се движат ? не трескај глупости кој изум е тоа пикселите да се движат ?

На самото упаство ти пишува на плазма телевизорот дека не смее една програмата да се гледа повеќе од 3 саати за тоа се јавува тоа burn-in (пример некое лого Sitel ,kanal 5 И други) ако се запече убаво логото на екранот не го чисти ни твоето движење на пиксели

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
не бе бато не е можно да нема еве и од филипс страната прочитај го ова
само не очекувај ти да ти отвара како што отвара на компјутер интернет страници :D
нема флеш подршка за телевизори ако не се лажам
предност на ова ти е што нема да фатеш вируси хахахахаха така велат прочитај лооооооооол
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GB&mid=Link_FAQs&view=aa12_view_partial.html&session=20110403042523_66.249.72.185&list=aa12_list_partial.html&slg=ENG&ctn=37PFL6606H/12&dct=FAQ&refnr=0079373&faqview=1
Знам, читав на интернет и поради тоа бев во Нептун, ама некои опции што ги има на интернет не секогаш соодведствуваат со опциите кои ги имаме кај нас. Не знам зошто е така, но така е, сигурно не ме прелажале. У секој случај, си зедов подобар телевизор и сум ептен задоволен. Такада, се' е во ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom