Фан Клуб: Јувентус

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.161
Како може да ги споредубаш Денис које прв стрелец во италија и Бориело кој грее клупа во тим кој е 10 ти во италија ?
И Ди Натале е најдобар стрелец две години во Италија ама има 100 години и е создаден за екипа ко Удинезе. Тоа ми беше муабетот. Некои играчи се едноставно создадени за таму каде што се и не ги бива за ни една друга екипа. Чист пример ти е Бориело кој газеше во Џенова, а се испосра откога Милан го врати од позајмица.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
И Ди Натале е најдобар стрелец две години во Италија ама има 100 години и е создаден за екипа ко Удинезе. Тоа ми беше муабетот. Некои играчи се едноставно создадени за таму каде што се и не ги бива за ни една друга екипа. Чист пример ти е Бориело кој газеше во Џенова, а се испосра откога Милан го врати од позајмица.
Сега одам на Милан страната и читам како ги бараат тевез а алтернатива му е Торес .
Кога одам на нашата што ке видам (n)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.161
Наместо другите екипи да имаат комплекс од Јуве, ние самите си набивме комплекс. Челниците на Јуве се убедени дека Јуве е просечна екипа и дека аналогно на тоа треба да се носат просечни засилувања. Ај ние од тука што пиздиме па не можеме ништо да направиме ама не ги сваќам навивачите кои се во Торино како се воздржуваат без да дупнат нечија глава за сета гомнарија која се случува во и околу клубот.
Според мене ќе биде најдобро да си остане постоечкиот играчки кадар и што биде нека биде, отколку да се бламираат со Бориело и на него сличните полуфудбалери.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Изненаден сум со овој потег, не ми е јасен уопште, која е целта да се донесе вакво дрво. Се молам ова да е некаква игра,шпекулација или било шо само ова теле да не облече црно бел дрес. Досега го немам критикувано Марота нити пак целосната моментална управата. Но овде ќе се направи тотален самоубиствен потег. Не дај боже ова да се оствари.....

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Аман бе Бориело !?

Како и да е да кажам збор два.
Пепе, не треба Конте да го игра како втор напаѓач, Пепе е измислен за крило и по ефект има кога игра крило. За со Удинезе изигравме цврство во одбрана, но Пепе да играше крило да бевме со старава формација можеше да беше по друго.
Е сега за Матри, имаше многу по друга задача, тој сите топки ги примаше, незнам друга ни беше поставена формацијата ама и со нерешено во Удине сум задоволен, сепак дома кога ке играме нема да дозволиме нерешено.

Овој потег што го прават со Бориело е катастрофален, незнам зошто, Тони е класа подобар од него, и многу подобро знае да одигра.

Што стана со Красиќ? Официјално ке си оди, или неговиот менаџер ли само така лупоти?

Одбраната морам да го пофалам Барзаљи кој одлично работи засега, и нема направено никаков кикс, браво за него, мислам дека може да се каже најдобар до оваа полусезона. Дечково од никаде, со работа стигна прв тим во Јуве и тоа сосема заслужен. Браво!!

Се надевам на титула да, јако играме против подобрите екипи, а Конте треба да ги мотивира повеќе за послабите екипи, барем засега добро одиме, а и реализацијата да ни се подобри супер ќе биде, не се плашам од Милан, само се како пички, секој натпревар пенал и судат, ах брее.

Форза Јуве!!

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Аман бе Бориело !?

Како и да е да кажам збор два.
Пепе, не треба Конте да го игра како втор напаѓач, Пепе е измислен за крило и по ефект има кога игра крило. За со Удинезе изигравме цврство во одбрана, но Пепе да играше крило да бевме со старава формација можеше да беше по друго.
Е сега за Матри, имаше многу по друга задача, тој сите топки ги примаше, незнам друга ни беше поставена формацијата ама и со нерешено во Удине сум задоволен, сепак дома кога ке играме нема да дозволиме нерешено.

Овој потег што го прават со Бориело е катастрофален, незнам зошто, Тони е класа подобар од него, и многу подобро знае да одигра.

Што стана со Красиќ? Официјално ке си оди, или неговиот менаџер ли само така лупоти?

Одбраната морам да го пофалам Барзаљи кој одлично работи засега, и нема направено никаков кикс, браво за него, мислам дека може да се каже најдобар до оваа полусезона. Дечково од никаде, со работа стигна прв тим во Јуве и тоа сосема заслужен. Браво!!

Се надевам на титула да, јако играме против подобрите екипи, а Конте треба да ги мотивира повеќе за послабите екипи, барем засега добро одиме, а и реализацијата да ни се подобри супер ќе биде, не се плашам од Милан, само се како пички, секој натпревар пенал и судат, ах брее.

Форза Јуве!!
Красич... клубот веќе му одреди цена, 12 милиончиња. Така да, веројатно си оди во Јануари.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.354
Поени од реакции
2.248
Красич... клубот веќе му одреди цена, 12 милиончиња. Така да, веројатно си оди во Јануари.
Јасно е дека нема место за него во тимот дека Пепе игре во извонредна форма, но незнам зошто нема трпение човекот и не работи на тренинзите, кога ке се сетам кога си плакал сам авион за да дојде на тренингот на Јувентус ќе ми стане јасно, лани од калта не влечеше какви слаломи правеше сега не е во форма а и не очекувам брзо да се врати, само се демотивира и тој неговиот агент се прави многу паметен па затоа и го притиска. Не дај боже повреда на Пепе или некое друго крило, Красиќ ќе биде одлична солуција, сепак тој си знае и неговиот агент, јас да сум не би го продал.

П.С - Бориело ќе дојде а остануваат Амаури, Јакинта, лејјјјјј. Зошто барат овие бре? Абе ајдееее.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.672
Поени од реакции
88.580
Амаури 100% ќе си заминува зимава, мислам дека Тотенхем го бараа.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.325
Поени од реакции
6.004
Нема да го платат сега 8, на позајмица за 1 милион, иначе сме купиле некој млад голман Леали од Бреша за 5 милиони а роден 93 , ако добро се сеќавам Марота за Пиазон не сакаше да даде 1 милион (дечково растура за младинците на Челзи) а сега дава 5 милиони за голман.
Марота за Пиазон даде 7 милиони на Сао Паоло, но Пиазон бараше годишна плата од 1 милион.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Марота за Пиазон даде 7 милиони на Сао Паоло, но Пиазон бараше годишна плата од 1 милион.
Е добро де, кој не рискира не добива. Мало потсетување дека Амаури веќе две сезони зема плата од около 4 милиони а си одмара, можда е млад за таква плата Пиазон, но има голем потенцијал во момчето. Како и да е навикнавме на потезите на Марота, да не набројувам сега колку утки има, а ова со Бориело ако е вистина е капак на се. Погледни ги само платите на играчите и ќе ти стане јасно колку е капацитетот на Марота ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom