Ѓорѓе Балашевиќ

Член од
24 април 2008
Мислења
10.941
Поени од реакции
12.340

Nedostaje mi naša ljubav, mila... Bez nje uz moje vene puže stud...
Nedostaješ mi ti, kakva si bila... Nedostajem mi ja... Onako lud...
Ja znam da vreme uvek uzme svoje... I ne znam što bi nas poštedelo?
Al meni, eto, ništa sem nas dvoje nije vredelo...

Повели народе:

На секои 2 недели, на хрватското радио Луд Брег, од 21:00 до 22:00 часот, Дневник старог момка, цели 60 минути уживанција со Џоле, на секои 2 недели.

Четвртата емисија беше вчера, четврток, 20 октомври 2011, што значи дека петтата емисија треба да биде на 3 ноември 2011.

Програмата на радиото можете да ја следите во живо преку Интернет:

http://www.radio-ludbreg.hr/content/view/119/72/

Интернет сигналот им е многу слаб, првите 100 кои ќе се закачат, ќе уживаат во најквалитетен сигнал, останатите ќе трпат послаб сигнал, па дури и губење на сигналот одвреме навреме, посигурно е да ја следите програмата на радиото преку Интернет преку некоја од плејлистите закачени на сајтот кои работат со Winamp, iTunes, Windows Media Player или RealPlayer, сепак ќе се губи сигналот одвреме навреме, но сепак посигурно е отколку со следење на програмата на радиото преку Интернет директно преку самиот веб сајт на радиото.

Во меѓувреме, можете да испраќате предлози до водителите на емисијата на официјалната e-mail адреса на емисијата:

dnevnikstarogmomka@gmail.com

Член од
24 април 2008
Мислења
10.941
Поени од реакции
12.340
Слушаноста на Дневник старог момка на радио Луд Брег полека, но сигурно расте, до тој степен што, повеќе нема да се емитува на секои 2 недели, туку ќе се емитува на секои недела дена, односно секој четврток, на радио Луд Брег, од 21:00 до 22:00 часот.

Денешната емисија беше со стабилен и непрекинат Интернет сигнал, барем преку Windows Media Player.

http://www.radio-ludbreg.hr/index.php/2011-10-04-09-15-58/live-stream

Наредната емисија на Дневник старог момка треба да биде на 10 ноември 2011, од 21:00 до 22:00 часот.

Во меѓувреме, можете да праќате коментари, предлози и да посветите песна од Џоле кон некој сакан и/или близок на официјалната e-mail адреса на емисијата:

dnevnikstarogmomka@gmail.com

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691

Јас има шанси да си заминам ова некој да ми го направи ама во секој случај, Џоле имал емотивен концерт во Сараево. :)

И морам да кажам по она што успеав да го видам до сега, најлоша публика сме, после Црногорците...:)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Добро, може го има некаде тука не разлистив, но да прашам.
Филмот на Балашевиќ може ли некако да се најде, зборам за Као рани мраз, неговиот филм што е, го барав низ секаде го нема, да прашам некој тука да не го најдел под некој камен или дрво ?:)

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Odlutas ponekad i sanjam sam prizanem neide ali pokusavam i uvek dodze d mol

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Добро, може го има некаде тука не разлистив, но да прашам.
Филмот на Балашевиќ може ли некако да се најде, зборам за Као рани мраз, неговиот филм што е, го барав низ секаде го нема, да прашам некој тука да не го најдел под некој камен или дрво ?:)
не си ни прв ни последен шо го барат филмот ама еве наидов на еден коментар на јутуб :)
Film se ne moze kupiti u formi DVD jer ga familija Balasevic nosi sa sobom i prikazuje u bioskopima.Koliko je meni poznato jedan film ima ogranicen bioskopski zivot i posle toga ide na dalju eksploataciju kroz dvd i tv.Ovaj film izgleda da nece doziveti dvd izdanje jer ce ga Balasevici dok su zivi nositi okolo po bioskopima u strahu da im ga neko ne piratizuje.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
не си ни прв ни последен шо го барат филмот ама еве наидов на еден коментар на јутуб :)
Film se ne moze kupiti u formi DVD jer ga familija Balasevic nosi sa sobom i prikazuje u bioskopima.Koliko je meni poznato jedan film ima ogranicen bioskopski zivot i posle toga ide na dalju eksploataciju kroz dvd i tv.Ovaj film izgleda da nece doziveti dvd izdanje jer ce ga Balasevici dok su zivi nositi okolo po bioskopima u strahu da im ga neko ne piratizuje.
Се скапав терајки, ццц.

Штом не го дава, океј. =)

Член од
24 април 2008
Мислења
10.941
Поени од реакции
12.340
Се скапав терајки, ццц.

Штом не го дава, океј. =)
Јас слушнав дека се појавил филмот на торент, но не сум го нашол досега.

Но никој не успева да ја избегне пиратеријата, ако Панкот не е мртов, кој се снимаше долги години веќе го има на приватни торент тракери, со тек на време ќе се појави и Као рани мраз на Џоле.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Една исправка, не е Џорџе, туку Ѓорѓе Балашевиќ. DJ ili poispravno Đ е буквата Ѓ. Исто како што грешат за Новак Џокович, не е Џокович, туку е Ѓоковиќ

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Ова не е обичен смртник... и ова не е музика... Ова е поезија и шепот на срцето и душата на еден гениј.
Израснав со песните на човеков. Мајка ми ми подари компилација од негови песни на мои 10тина години. Тогаш, не разбирајќи ја суштината, ми беа интересни. А потоа се претворија во приказни од мојот живот. Секој период од мојот живот носи наслов на негова песна.
Од „Свирајте ми јесен стиже“, „Не ломите ми багрење“, „Не волим јануар“, „Лепа протина кчи“, па „Менует“ и „Портрет Живота мог“...
Најновото поглавје од мојата зависност од Балашевиќ, а и слика за мене, е неговата „Луњо“.

Lunjo

Lunjo, moj stari kofer
opet mirise na sive ceste
a tvoja soba na mandarine
i przen kesten
i toplo je tu,
tu ispod tvog krova
o, dobro je tu,
u zamku iz snova,
pa sretna ti Nova

Lunjo, sad cu ti reci
i vise nikom i vise nikad