DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Вратија се Ацееее!!!!атеизмот е заснован врз основа на демонската религија.
Добредојде назад, колега форумски, нео-адвентистички
Вратија се Ацееее!!!!атеизмот е заснован врз основа на демонската религија.
Сум го пропуштил овој... Се поврзани со spiros некако? Пошо гледам на ист принцип верглаатВратија се Ацееее!!!!
Православен сум, не сум нео адвентист.Вратија се Ацееее!!!!
Што има везе у кој круг ќе бидеш, ко си вечно таму. Не си мислел за тоа?Сатаниатите агностиците и атеистите ќе горат во пеколното јадро додека тие што веруваат барем малку во Бог а не успеале да се спасат на Божјиот суд ќе бидат во разните кругови од пеколот и се така додека тие што ќе се спасат ќе бидат во рајот.
Е, добро, де, шо има везе... нео-православен ли беше? Твојата изгфледа беше онаа Ново-православно-вистинска-македонска-православна црква, нели? Прилепско негде...Православен сум, не сум нео адвентист.
Прати го самоСум го пропуштил овој... Се поврзани со spiros некако? Пошо гледам на ист принцип верглаат
Хехе, добри ти се сликичкиве ама не ќе е лошо да дадеше извор, не ќе да е така......
Од вакви па да ти пукне пи*на жила. Верувај си во тие твои спасенија масенија и не масирај. Ни П од православие немаш. „Тоа ли е сврти го и другиот образ“?Сатаниатите агностиците и атеистите ќе горат во пеколното јадро додека тие што веруваат барем малку во Бог а не успеале да се спасат на Божјиот суд ќе бидат во разните кругови од пеколот и се така додека тие што ќе се спасат ќе бидат во рајот.
И агностици....Човекот пробува да ве извади на вистинскиот пат, а вие му се нафрливте.Ццц, шо атеисти ќе бевте...
Можеш. На прашањето дали ВЕРУВАШ дека постои или не постои БОГ одговорот е или да или не. Оттука опциите се теист или атеист.Хехе, добри ти се сликичкиве ама не ќе е лошо да дадеше извор, не ќе да е така
Го виде ли мојот претходен пост. Не можеш да сведеш се на две опции Атеист и Теист.
http://www.thefreedictionary.com/agnostic
http://mk.wikipedia.org/wiki/Агностицизам
...и будистите, шинтоистите, муслиманите, хиндусите, бактите, евреите, јанистите, зороастранистите, а верувам ќе се сложиш, и католиците, протестантите, пентакосталијанците и јеховините сведоци, се разбира.Сатаниатите агностиците и атеистите ќе горат во пеколното јадро додека тие што веруваат барем малку во Бог а не успеале да се спасат на Божјиот суд ќе бидат во разните кругови од пеколот и се така додека тие што ќе се спасат ќе бидат во рајот.
Не се фаќам само за првиот твој пост - ниту во останатите ништо немаш одговорено на моите коментари. Со сила не можам да те натерам. Нејсе...Веќе одговорив барем неколку пати прочитај ги моите постови не се многу педесетина се, не се фаќај само за првиот, кој што беше мала провокација. И не е воопшто исто дали атеист или антитеист. Штом си толку љубител на дефиниции. Ако си Антитеист, тогаш ти треба да го докажеш непостоењето на бог, кое е невозможно.
атеизмот е заснован врз основа на демонската религија.