Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Не си се возел, се гледа.не бе, ти си се возел..
Не си се возел, се гледа.не бе, ти си се возел..
тебе никој не те тера да се возиш со јсп, имаш приватен, имаш такси имаш кола, пешки, велосипед со што сакаш оди чим ти е тешко со јсп. Градскиот превоз може да го користат сите граѓани. и што викаш малцинство, постарите лица имаат бесплатно само вторник и петок, а ти имаш цела недела од понеделник до недела и па уште се бунишЕпа што ми даваш предлог да се возам со мотор или со кола кога сум малолетен? Уште не е на сила новиот закон за возачка, ама и да положам пак не сум во можност да имам сопствена кола. Такси ми е 300 денари во еден правец. Автобус ми е единствена опција и се возам од што морам не од што сакам. А старциве се возат од заебанција, од што им е доасдно дома, па заради нив ја да стојам у гужва и да каснам у школо? Не фала. И тешко ми е да поверувам дека си се возел во вторник/петок со автобус откако е донесен законот бесплатно да се возат. Пред година дена и ја им станував на старци, ама тогаш беа малцинство по автобусиве за разлика од сега.
Очигледно не си ми го прочитал постот. ЕДИНСТВЕНА ОПЦИЈА МИ Е ЈСП. Нема потреба да ти образложувам зошто, а не ни треба да те интересира (иако имам напишано во предходните постови ама очигледно не ја пратиш темава). Имај го ова на ум ако ме цитираш повторно. И сите освен оние кои се засегнати истава работа како тебе ја зборат. На сите им е розево додека не почуствуваат на своја кожа, затоа и ваква ни е државата.тебе никој не те тера да се возиш со јсп, имаш приватен, имаш такси имаш кола, пешки, велосипед со што сакаш оди чим ти е тешко со јсп. Градскиот превоз може да го користат сите граѓани. и што викаш малцинство, постарите лица имаат бесплатно само вторник и петок, а ти имаш цела недела од понеделник до недела и па уште се буниш
не верувам дека генерацијава што сме сеа 20тина години ќе прераснеме во старците што се сеамене ќенеф ми треба кога ќе слушнам млади деца како не сакаат да видат старци во нивна близина, па како се грозат, па како полека се движат па леле овие како смрдат па оваона а треба да сватат дека и тие самите еден ден ќе бидат старци.дека родителите полека им стануваат старци а нивните баби и дедовци веќе се старци.а за од пеМзијата сакате да им скубните, а? а од баба питата сакате да апните,а?велам, многу галени сте денешниве деца.
А да си се запрашаш малце у тоа главата дали јас сум разгален што немам ништо освен автобусиве или ти што си разглаен што имаш се тоа што го наброја? Сфашта ееееј, ми фалат црвенкиве на новиов форум.а да почнат градските татковци да ви купуваат на сите по ЕДЕН автобус, а? ако не ви се вози со автобус, има такси, има велосипед, има пешки, имаат родителите автомобил, имаат другарите автомобил, постојат и мотоцикли..многу бе разгалени вие мамини дечиња?
види сеа, ти не ја разбра поентата, и јас немав ништо некогаш па ниту велосипед И БЕВ БЛАГОДАРЕН на автобусите па какви и да биле тие и какви и да биле луѓето што се возат а вие денешната младина сте себични и само на себе мислите и мислите дека целиот свет околу вас треба да се врти, не ве интересира никој друг околу вас!немате благодарност кон никого и кон ништо!А да си се запрашаш малце у тоа главата дали јас сум разгален што немам ништо освен автобусиве или ти што си разглаен што имаш се тоа што го наброја? Сфашта ееееј, ми фалат црвенкиве на новиов форум.
Имам поштовање, почит и благодарност кон постарите. Ама веруј, коа ќе ти преминат преку глава нема ништо од тоа, зашто како прво тие немаат благодарност кон тоа што им го даваат па ние сме им криви. Долга е темава и нема крај, така да...види сеа, ти не ја разбра поентата, и јас немав ништо некогаш па ниту велосипед И БЕВ БЛАГОДАРЕН на автобусите па какви и да биле тие и какви и да биле луѓето што се возат а вие денешната младина сте себични и само на себе мислите и мислите дека целиот свет околу вас треба да се врти, не ве интересира никој друг околу вас!немате благодарност кон никого и кон ништо!
Абе да седиш, да ти стане лошо да паднеш од столчето, само ќе те шутнат и ќе се степаат кој да седне, до тој степен е дојдено. Жалосно и трагично.Јас петоков што измина,бев до желзничка да ја испратам женска,и од таму фатив 5-ка...ај некако издржав до градска...и таму чекав 24...али кога дојде внатре мислиш сардини....и на пола пат,негде кај симпо мислам како што седев на средина збутан кај тоа за инвалиди што е,фатен со 2-те раце за шипките и наеднаш ми се сврте и ми падна главата надоле...почна црно да ми се гледа...и ви се верува дека старциве не изреагираа??? имаше една жена,со мало детенце и она се стрча ,го зема шишенцето со вода од детенцево и ми даде да се напијам.....и стоевме може едно 5 минути така на симпо,и коа више ми дојде онака подобро,добив некој излив на нервоза и почнав да пцујам се што е над 60 години во автобус.... верувале или не,пола пензионери се симнаа,а пола со наведнати глави останаа...иначе поради таа вртоглавица,еве до денес,главава ме боли невидено...деновиве ќе идам и на лекар да видам што ме снашло....
Треба да ја пријвиш дека ти е изгубено, и секој вторник они ги добиваат сите работи што се најдени во автобусите па ќе те известат дали ти е најдена.офтопик од хејтов Изгледа ја имам посеано некаде слободната, знае некој што треба да се прави за изгубена?
Не. Што пишува?П.с. абе никој го нема видено графитот кај зелено пазарче околу петочните вожњи?