Фан Клуб: Арсенал

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ама таа "сенка" e 10 пати подобра од Ремзи или Фримпонг моментално, незнам како можеш да кажеш дека нема што да бара у прв тим. Дечкото сезонава нема еден лош настап за Арсенал.. Зарем подобро е да игра "талент" кој моментално не е во никаква форма, кој неможе да ја напраи основната работа од него што се бара, да даде прецизен пас пред искусен играч што знае добро и во дефанзива да изигра, да креира да знае да загради, задржи топка?
Се согласувам дека Ремзи треба да биде седнат на клупа неколку утакмици, ама мислам дека Бенајун е подобра опција од Росицки.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Росицки не е тој истиот уште од 2008-ма по повредата кога цела сезона паузираше.
Овој Росицки е бледа сенка на Росицки од Борусија Дортмунд и Арсенал 2007-2008.
Има 31 година, неговата кариера во Арсенал е завршена. Нема што да бара во прв тим.
Дали се читаш, шо пишиш жити се ? Кога беа златните години на Зидан бе ? Или на Дел Пиеро ? Раул колку има па хет тризи дава во Германија. Не трескај глупости. Росицки има уште минимум 2 до 3 сезони на највисоко ниво. Да не почнувам да ти набројувам кој се има освоено Златна топка на 30-31 год !

Иначе, она што Росицки го направи во тие 25 мин. Ремзи не го направи во предходните 4 меча. Факт ! Додаваше прецизно, влегуваше во поле на шут, влечеше играчи. Дури згреши и си ја врати топката во негов посед. Ремзи правеше пасови во аут, и со 4 метри непрецизност. Исто така, додава со „полна“, мислиш играчот на кој сака да му додај игра на Хауторнс. И да, јас просто се чудам зошто Бенајун не добива повеќе мечеви во ПЛ. Па и замена да е, ама да е прв избор, а не Аршавин да влегува место него. Бенајун е добар техничар, знае да дрибла, да додаде, да шутне.

Друго, можеби не се забележува, но досега после Ван Перси, во текот на сезоната, јас би го издовоил Артета. Вистински војник на терен, и командант во средината. Браво !

За Волкот и Жервињо немам зборови. Двајцата денес беа под нивото. Можеби не заслуживме да победиме, ама сигурно пак имаше пенал над Ван Перси. Не знам каде онај судијата пак виде и симулација, кога со тело го покоси. Дин би судел !
--- надополнето: 21 декември 2011 во 23:31 ---
[quote="Факе, post: 4644905, member: 38202"]Браво!Ич не треба да сме незадоволни.И ние кога играме лошо треба да победувам,тоа е одлика на голем тим..А еве корпус-деликти дека сме ! :)
Ремзи како ме има накурчано тоа е страшно нешто ејјј,нервози страшни !Играта нешто се дигна на нивоу по влегувањето на Росицки,но по влегувањето на Бенајун,уфф мераци :P
РВП одличен пенал шутна,мислам дека требаше да даде уште еден гол.Волкот :cuc:

Епа нека ни е честита победата и утре да си гледаме едно нерешено на Вајт Харт Лејн :))[/quote]

Точно ! За тоа мене ми е најпоќе кеЈф :))))

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
За Волкот и Жервињо немам зборови. Двајцата денес беа под нивото. Можеби не заслуживме да победиме, ама сигурно пак имаше пенал над Ван Перси. Не знам каде онај судијата пак виде и симулација, кога со тело го покоси. Дин би судел !
Грешка си, немаше кој да ги разигра, ја не видов еден добар пас за Волкот во простор освен оној на Ван Перси при што излезе сам. Денес средината дефинитивно најслаба, Фримпонг неможеше топка да изнесе.. Друг е муабетот со Сонг кога играме...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Грешка си, немаше кој да ги разигра, ја не видов еден добар пас за Волкот во простор освен оној на Ван Перси при што излезе сам. Денес средината дефинитивно најслаба, Фримпонг неможеше топка да изнесе.. Друг е муабетот со Сонг кога играме...
Е така де, само во пас во простор е добар, и ко ке ја темелиш играта само врз тоа, се случува ова. Да те нема на теренот. Како денес.

Венгер за рекордот на Ван Перси :

on approaching Alan Shearer's record…
Now I will start to rest him!
--- надополнето: 21 декември 2011 во 23:54 ---
Едит: Шо се случува со Дијаби !? Најсвежата информација од Венгер е оваа

Abou missed the Everton game. Speaking ahead of the match on November 28, Arsene Wenger said: "It is a slight muscular problem, he'll be out for around 10 days."

Помина скоро месец.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.506
Поени од реакции
10.262
Едит: Шо се случува со Дијаби !? Најсвежата информација од Венгер е оваа

Abou missed the Everton game. Speaking ahead of the match on November 28, Arsene Wenger said: "It is a slight muscular problem, he'll be out for around 10 days."

Помина скоро месец.
E Чекај де,рано е уште.Да почекаме уште 5 месеци.(превод од 10 дена враќане на Венгер :D )

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Добро е се извадивме некако, Вила со никаква игра можеа и да ни скинат два поена, не дека бевме поарни, ама вакви победи се потребни, вака и со Фулам да си победевме...

Иначе играчи како Диаби и Гибс, само не залажуваат дека имаме опции за измени и ротација, па мајка му стара, ја не знам играч како Диаби до толку да е распаднат, настрана цел талент што го има.

Да си ја вратиме сега добрата серија победи во овој згуснат распоред до Нова Година.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Ај и ја да коментирам.

Значи прво, се виде колку многу ни фалеше Сонг денес, едноставно моментално е незаменлив, ќути среќа што нема да иде на афрички куп.
Второ Ремзи под итно одмор 2-3 натпрвари, нема душа човече, после 55та минута едвај се движеше на терен.
Трето, Фримпонг под итно на позајмица цела полусезона, му требаат ПЛ натпревари во нозете.

И да, мое мислење е дека Бенајун треба да добива повеќе шанса, од кога влезе бевме по конкретни напред, заедно со Росицки убаво играа. Треба да ротира Венгер меѓу нив двајца и Ремзи, цел товар на Ремзи не иде.

Волкот шупелка, Жервињо второ полувреме не пипна топка. Мертесакер лошо издание. И судијана каков жут му даде на РВП боже сачувај :D

Се на се тешки 3 бода, сега следуваат два дома, од кои едната против копилето Бартон.
Би сакал да ги добиеме (веројатно планираните) 6 бода па после ќе видиме што ќе биде идната година.

Него знае некој кога точно одат Жервињо и Шамак?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Да де, и Венгер го кажа тоа, но ете да и да не биди на првиот меч со Милан. Мислам дека до реваншот на Емирати, ќе биди во силна форма. Вилшир и тоа како фали во тимот. Добри сме со ваков состав, победуваме, а кога губиме, губиме тешко и тоа со, квалитативно подобри противници (Ман. Сити).

Уште па кога ке се вратат Сантош и Сања (почнал да трча :) ), потпомогнати од Вилшир, би било топ ! Артета ќе добие повеќе слобода во играта, за понапаѓачка, а Ремзи би бил супер замена. Аххх едвај го чекам овај Арсенал.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Таман од средина јануари имаме тешки натпревари, ако се вратат повредените ќе биде топ тимот. Патем, со сити одигравме одлично со оглед на тоа што судијата поништи чист гол а и не досуди пенал. Резултатот не секогаш ја рефлектира вистинската игра на екипите.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Да де, и Венгер го кажа тоа, но ете да и да не биди на првиот меч со Милан. Мислам дека до реваншот на Емирати, ќе биди во силна форма. Вилшир и тоа како фали во тимот. Добри сме со ваков состав, победуваме, а кога губиме, губиме тешко и тоа со, квалитативно подобри противници (Ман. Сити).

Уште па кога ке се вратат Сантош и Сања (почнал да трча :) ), потпомогнати од Вилшир, би било топ ! Артета ќе добие повеќе слобода во играта, за понапаѓачка, а Ремзи би бил супер замена. Аххх едвај го чекам овај Арсенал.
Чекај не те сфатив, ти озбилно мислиш дека кога би се вратил Вилшир, Артета би имал понапаѓачка функција? И би играле Сонг и Вилшир поназад и Артета понапред?

Се лажеш, 102.5% сум убеден дека Вилшир ќе биде "полушпицот" и креативецот, пошто еднотсавно е покретаивен од сите останати а башка стартната брзина или првиот чекор е нешто што е многу битно нешто што Росицки го имаше на времето кога со леснотија си поминуваше помеѓу противниците а нешто што сега Вилшир исто го прави со леснотија :)

Значи или ќе играме со формација Сонг Вилшир Ремзи а Артета на клупа (што воопшто не ми се свиѓа) или Сонг Артета и Вилшир што ептен ми се свиѓа :D

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Чекај не те сфатив, ти озбилно мислиш дека кога би се вратил Вилшир, Артета би имал понапаѓачка функција? И би играле Сонг и Вилшир поназад и Артета понапред?

Се лажеш, 102.5% сум убеден дека Вилшир ќе биде "полушпицот" и креативецот, пошто еднотсавно е покретаивен од сите останати а башка стартната брзина или првиот чекор е нешто што е многу битно нешто што Росицки го имаше на времето кога со леснотија си поминуваше помеѓу противниците а нешто што сега Вилшир исто го прави со леснотија :)

Значи или ќе играме со формација Сонг Вилшир Ремзи а Артета на клупа (што воопшто не ми се свиѓа) или Сонг Артета и Вилшир што ептен ми се свиѓа :D
Во секој случај ќе има доста ротации ако се биде океј, ама стартните тројца би требало да бидат Сонг, Артета и Вилшир што и мене ептен ми се свиѓа. Во овие тројца има повеќе искуство што ќе биде и те како важно во вториот дел на сезоната, а и нема зошто Артета да се исфрли кога на оваа позиција е еден од најдобрите поединци сезонава. И Ремзи игра во добра форма (иако ако беше попрецизен ќе беше рамо до рамо со Ван Перси во голови :D), ама премногу утакмици ќе му се фатат, а сезонава не треба толкав притисок да се става на него.

Kajgana Shop

На врв Bottom