Зошто македонските момци не фаќаат албанки за девојки?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не ја следам дискусијата од почеток, но бев сведок на нешто слично кога на еден дечко му забраниле од дома да ја вери девојката од Босна која исто така беше муслиманка. Имав приликата да се познавам и со двајцата и кога разбрав дека се случило тоа не можев да поверувам дека на човек во доцни 20ти години кој живее во метропола му го диктираат животот родителите од некое забаталено село во Косово.
Такви барем беа гласините во моментот, после имаше и некој други гласини дека тој едноставно не сакал да ја земе за жена па барал изговор што мене ми изгледа малку пологично зошто го познавав дечкото како еманципирана личност ми изгледаше, ама тоа е небитно.
Ме интересира дали кај Албанците преставувава проблем не само релегиозната разлика, туку и националната како во случајот наведен.
Инаку работев со Косовари/ки еден период и мене не ми оставија впечаток на некој големи моралисти, дури Косоварките се швркаа со секој втор Амер што ќе вети дека ќе ги земе за жена.
Овде кај нас се немам многу дружено со нашиве, ама како што го читам Дарди гледам дека се припростички.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ај да отклучам јас сега

Има и бракови македонец-албанка, зависи кој колку е снаодлив , за цивилизација не ми зборуј , има “цивилизиран“ над цивилизиран , широк поим ти е тоа, а ти со другарите подоле не ми изгледате такви.

Има некои што се спремни да премлатат старец на 60 години само заради тоа што е албанец , а камо ли да знаат дека им ја обработува сосетката. (се пронаоѓаат некои тука).

Ти кажав причи како малолетник што ми се десило , и среќен сум што не ги извалкав рацете.
Тие к*рви биле со албанци , а не затоа што стигнале и до македонците.
А кај македонците на пример полесно се простува врска со 50 македонци , него ли врска со еден албанец.

А цивилизираните германци се срамат од неандрерталците Скопјани кои тепале хомосексуалец и кои сакајќи да навредат некого го викаат Педер, се срамат и на србите кои уништиле геј парада.

Затоа ти велам дека има цивилизирани над цивилизираните , во очите на германецот можеби личиш на човек од камено време.

Да.

Тоа и се случува , најголемиот дел бираат сами. Не ми лепи етикети , никогаш не сум применил сила. ( од 14 години навака)

Во ова прилика би те прашал тебе и другарите:

- Дали ги одобрувате врските македонка-албанец ?

Навистина ги одобрувате или не можете да ги спречите. (како што велиш ти : Те отераат у к**ац, ништо не им можеш, не дека ти се допаѓа тоа што се случува наоколу тебе).

пример:

Ти велиш: Види ја бе к*рвата со албанец се *** , да земеш да ја обесиш среде плоштад.

Другарот твој: Остај бе , така е кога нема семејство да ја средат.

Ако ги почитуваш вистинските муслимани , тогаш го почитуваш тоа што јас го пишувам, ако те интересира вистината.

Кои методи?
Дали 56.5% од членовите на овој форум се заостанати , затоа што им пречи геј клуб во близина на нивниот дом. ( што би рекол холанѓанецот : овие македонците се неандерталци).

Нели има македонци кои не одобруваат брак меѓу самите македонци заради верата.
Кај албанците полесно би прошло брак/врска со некој бразилец него ли со македонец, сето ова заради состојбата во државата.
Етикетите сам си ги залепи, и тоа со супер лепак. На прашањето: да, одобрувам врска Албанец-Македонка. Одобрувам и врска Македонец-Албанка (таа комбинација шо тебе не ти се свиѓа). Всушност, нема што јас да одобрувам, тоа е нивен избор (барем би требало да биде, ако не ги сретнат твоиве другарчиња со хебли).

Не се бутај во дружината вистински муслимани. Ти си само еден шовинистички и националистички нафуран тип. Само констатирам.

Не ја шири дискусијата на геј брак, атомска бомба и потекло на видовите. Башка сум се изјаснил за геј бракови и хомосексуалност. Толерирам се`, па и сексуална ориентација (за разлика од тебе).

Во мене нема да најдеш непријател на Албанците ниту на исламот. Немам причина за омраза. Само реагирав на твоите европски визии и методи на делување.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ми се гади што ги гледам а не па уште девојки да ми бидат...
И не подржувам ич нашиве скапани дрољи што идам со сеченине,од толку многу македонци да се фатиш со некој небањат ради пари треба да си јако глупа ..

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
ЗОШТО?
албанкиве не само што редко се мешаат него и овие нашиве се плашат вообшто да ги погледнат,тоа го знам од многу примери што лично сум ги видел!

имам видено како македонци завршуваат во градска заради идење со македонки кои им се свиѓале на албанци,а за евентуално заебавање со албанка ќе те снема тебе и цела фамилија до трето колено...

тоа е,македонче

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ЗОШТО?
албанкиве не само што редко се мешаат него и овие нашиве се плашат вообшто да ги погледнат,тоа го знам од многу примери што лично сум ги видел!

имам видено како македонци завршуваат во градска заради идење со македонки кои им се свиѓале на албанци,а за евентуално заебавање со албанка ќе те снема тебе и цела фамилија до трето колено...

тоа е,македонче
Глупости. Тешки глупости. Ако ти живееш во Влае (не мора некое воинствено маало) ќе ти дојдат албанци да те зачукаат зашто идеш со македонка што му се свиѓа на албанец?! Какви глупости. Ако и се свиѓа на Агим Красниќи да, ама истото може да ти се деси ако се погодиш и да му се свиѓа некоја албанка на Урко. Така што, тоа е работа на случаен избор, а не на националност. Ја знам дека македонците историски гледано се пички, ама волку пички никад не сум ги видел. Бар на форум едно време јаки беа, сеа и тука пички. ПИЧКИ!

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Јас сум против брак ...Се ќе биде во ред , се додека не се родат децата. Значи нешто најлошо е детето да го одгледаш во таква хармонија, каде што 90% некој од родителите ке посака да го привлече детето кој својата вера.Јес да има и супер фамилии кои функционираат добро и во такви ситуации , ама сепак не би сакал детето да страда заради тоа во иднината.

Јас не сум албанец, ама можам да ви кажам дека имате создадена чудна слика за албанките.Постојат албанки кои се во тек со модата и се прекрасни.А за повиените , тоа е дел од религијата , и немојте глупости да зборите немиени,вакви,такви ... Тоа е стереотип кој им е наметнат , иначе може од нив некои да бидат почисти од сите македонки (без навреда) ...
П.С

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Глупости. Тешки глупости. Ако ти живееш во Влае (не мора некое воинствено маало) ќе ти дојдат албанци да те зачукаат зашто идеш со македонка што му се свиѓа на албанец?! Какви глупости. Ако и се свиѓа на Агим Красниќи да, ама истото може да ти се деси ако се погодиш и да му се свиѓа некоја албанка на Урко. Така што, тоа е работа на случаен избор, а не на националност. Ја знам дека македонците историски гледано се пички, ама волку пички никад не сум ги видел. Бар на форум едно време јаки беа, сеа и тука пички. ПИЧКИ!
биди храбар ти и иди фати некоја..никој не ти брани..Кој се изгорел еднаш не пробува пак сигорно.Не се пички македонците,неам страв ќутек да изедам..али кај што играат ножеви и калаши не се мешај..не вреди толку проблеми за ништо,ко да нема убави македонки па ке испробуваш што би било коа би идел со албанка.

?

..........

Гостин
Големи ебачи сме имале на форумов хихи.

Ако ако, само ве предупредам да бидете внимателни, можете да го јадете немиен, најискрено.
Има, да. Почнаа албанките да се отварат во модерното општество, и мислам дека крајно време е да се помирите со тој факт....

--- надополнето: 21 декември 2011 во 15:33 ---
Во Пакистан убиени најмалку 675 жени заради нарушување на угледот на семејството
среда, 21 декември 2011, 10:06
Во првите девет месеци од оваа година во Пакистан се убиени најмалку 675 жени и девојки заради тоа што го нарушиле угледот на семејството, соопштија водечките пакистански групи за заштита на човековите права.

Иако во последно време е видлив напредок во заштитата на правата на жените, активистите укажуваат дека владата мора да направи неспоредливо повеќе во случаите на убиства, што полицијата и правосудството најчести ги карактеризира како решавање приватни, семејни проблеми.

-Од јануари до септември вкупно 675 жени и девојки се убиени заради одбрана на честа, изјави висок претставник на пакистанската Комисија за човекови права.

Според него, 71 жртва била помлада од 18 години.

Податоците за цела година ќе бидат објавени во февруари следната година, а сосема е сигурно дека тие ќе бидат попоразителни отколку во 2010 година, кога заради одбрана на честа беа убиени 791 жена.

Околу 450 од убиените жени биле обвинети за „недозволени сексуални односи“, а 129 настрадале заради тоа што се омажиле без дозвола од семејството. Некои од жртвите пред убиството биле силувани.

Најмалку 19 жени биле убиени од нивите синови, 49 ги убиле татковците, а 169 биле убиени од сопругот.

http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=45&eventId=43997

Муслиманите се многу исплашен народ, во тој дел од светот времето застанало некаде во средниот век... албанците кај нас се во најголем број муслимани...религијат игра голема улога, во тој свет слободоумните се „зло“ :notworthy:

Член од
2 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
28
Како прво .... грди се .(точка) како второ смрдат .(точка) како трето Нејќам батињата и да ми дојдат на врата и да ме истребат се со стрина вујна баба и тако даље

Ја знаете песната од Арчи - Да пукнеш леле што ми направи

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Ми се гади што ги гледам а не па уште девојки да ми бидат...
И не подржувам ич нашиве скапани дрољи што идам со сеченине,од толку многу македонци да се фатиш со некој небањат ради пари треба да си јако глупа ..
Не мојш да фатиш Албанка, зато вака викаш.
Страв ти е! :ROFLMAO:
--- надополнето: 21 декември 2011 во 20:41 ---
Како прво .... грди се .(точка) како второ смрдат .(точка) како трето Нејќам батињата и да ми дојдат на врата и да ме истребат се со стрина вујна баба и тако даље

Ја знаете песната од Арчи - Да пукнеш леле што ми направи
Тоа болдот валда не ќе да е.

Тоа црвеното, јест батка.. (y)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Ауууууууу не, ако и го скршам срцето после цел бит пазар ќе ми дојде пред вратата :pos:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Најверојатно си од источниов дел од државава.....во спротивно прва и втора точка не би ги тврдел.
Убавината и хигиенските навики не завист од националната етикета која општеството ќе ти ја наметне.

Kajgana Shop

На врв Bottom