stormspeaker
Бекрија
ептен животиња куцање беше еј, иначе за леброн не ми се сфиѓа што е премногу не-скромен, за пример земи го неговиот соиграч Вејд.. Околу него не се дигаше фама а дечкото си зема прстен и мвп. Мене лично Вејд ми е многу по фаворит од Џејмс, од неколку причини : многу подобар техничар,поскромен, за мене по атрактивен (знам дека сите ќе изрипате али мене поинтересно ми е да го гледам вејд) и по употреблив.. Имам гледано натпревари кога буквално не му иде на Џејмс а овој форсира ли фосрира со тоа главата во земја и на влез или шут 20%.. Не кажувам дека е лош играч али вејд да беше малце повисок ќе го метеше комотно .. Вејд![]()
Вејд пред Џејмс у секое време.

Вејд ми е омилен играч надвор од Лејкерс, баш поради тоа down to earth понашање иако е ѕвер играч. Вистински лидер на тимот, човек на одлука, за разлика од неговиот соиграч кој баш кога најмногу треба, се губи. Лани знам му поставија прашање дали он ќе го има решавачкиот шут на утакмиците или тоа ќе биде Леброн, овој културно си изјави дека тоа не е битно и дека зависи од самиот момент, битно е тимот да победува. Али факт е дека му се скрати лидерската улога од претходно. И тоа можеби им беше најголема грешка на Мајами, наместо да го искористат веќе докажаното лидерство на Вејд, тие ја поделуваат одговорноста.
Многу јака атмосфера правеа навивачите на Мајами кога играа со Бостон у плејофот предминатата сезона, кога сеуште не се знаеше дали ќе останува или не Вејд во тимот. И оддавање почит и жал и среќа у ист момент. За нивна среќа го задржаа лидерот, ама затоа во Кливленд се палеа дресови.

џејмс кога има влегувано во конфликт со некој играч (единствено ако некој го испровоцира, како артест, ноа и некои други гзловци), а вејд лани сигурно се сеќавате во регуларната сезона ќе се тепаше прво со гарнет, после у плејофот со пирс ќе се тепаше (пирс ни крив ни дужен заработи си втора техничка по што мораше надвор од утакмицата). и дека тука гледате скромност кај вејд
како играч го поштујем, страшен играч е, ама како карактер ми е многу голем гад