Албанија ги избриша Македонците!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Како и секогаш , кога не ви оди водата во вашиот мљин , почнувате со лична дисквалификација , де сум бил ваков и онаков.

Секој даде свој одговор за темата , покажавте дека ништо не знаете за состојбата на македонците во Албанија , но покажавте знаење за Арачиново , какви дивјаци биле , смрделе и со искривени фаци, толку знаете толку пишувате , не ви се лутам.
Ако не беа моите одговори немаше да знаете дека во Пустец патоказите се и на македонски јазик , дека имаат релативно добри услови за живот , дури подобри од некои големи албански села во Македонија итн итн итн

Се покажавте неблагодарни , вакви права македонците немаат никаде во соседството , и нема да имаат иако ги имало повише во бројност , а не 4000 како во Албанија.

Во Македонија бошњаците ги има 17.000 , но немаат своја општина.

Ромите се 54.000 (според мене повише) , но имаат само една општина , а во 90% од случаите , приморани се да се запишат на македонски паралелки и да учат на македонски јазик. Ова исто така има влијание и врз економската состојба на ромите , наместо да се вработат учители роми , се вработуваат учители македонци во паралелки полни со роми.

Власите ги има 9.700 (па и повише) , немаат своја општина.

Еден дел на албанците во Скопје (150,000 албанци) , Битола , Велес , Охрид , Прилеп , приморани се да се запишат во македонски паралелки во средно образование.

Прифатете ја вистината иако не ви се допаѓа.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Сме биле дел од нас во Пустец, сме виделе.Ако го прајш толку розе Пустец, биди свесен дека сме виделе дека е поинаку.

Сме биле неблагодарни? За шо бе? Вие сте отсекогаш неблагодарни за се.Како мали деца сте бре.И 3-4 прашања уште ми немаш одговорено.Толку ти е силата за расправа, ко ќе изгубиш аргументи магично исчезнуваш.

Која е потребата секое малцинство своја општина во Македонија?Ќе ја подобрат економијата така?Пошто меѓуетнички односи сигурно нема да подобрат.

А за малцинството во Битола (< 2%), Охрид ( 4 %), Прилеп (18 души од 80.000 жители) бараш образование на нивни јазик?

Прво, прифатите од 1 до 4 одд.вашите деца да го учат јазикот на земјата во која живеат за да можат да се разберат ко луѓе со припадници на други заедници, па барајте други работи.За разлика од вас овие горе набројани прилично добро го зборат јазикот на земјата во која живеат.И Власи и Роми и Турци и Срби и Босанци и Хрвати и сите ,освен вас.Покажале почит за ова земја и зато се попочитувани од вас.
За срамење сте.

Не очекувам одговор на постов, пошо немаш аргументи.Изненади ме.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
ФАИЛ.
Ти, неписмен кој себеси се нарекуваш Македонец не знаеш да пишуваш како што треба на Македонски јазик, ги критикуваш лочките дека не ја познавале македонската абука? На лочките јас можам да им простам зошто не ја знаат Македонската азбука, но што правиме со вас(некои), кои јадете трици за Албанците демек некултурни, глупи, неписмени и незнам што, кога вие сте и по бетер од нив?
Кога веќе се фати за македонската азбука, само да ти кажам дека во твојот пост погоре имаш огромни граматички грешки, што се учат во прво оделение. Кога ќе ги искритикуваш другите за азбуката и македонскиот јазик, за момент застани и види се себеси, што си што знаеш и дали вредиш нешто.
Водоводот е обврска на државата а не на граѓаните. Со ова завршивме бидејќи сме надовор од темава.
Еј ало си зборувам чисто прилепски и уствари како сакам јас че зборувам оти сум македонец од пра пра пра пра ......... дедовци.И Љочките се глупи неписмени а не албанците.Читај малце.И колку за информација твоја ДА вредам во моето опшество почитуван сум од цел Прилеп.Јасно!!!!!!!!!!
А за водовод дајте си пари ако сакате да бидите чисти и несмрдени,а не од државата да барате то че ви биди инвестиција за цел живот а не за мене!

V

viktora

Гостин
Кои права им се загрозени на македонците во Албанија , ако тие можат да ја негуват нивната култура , да се организираат во политички партии и во друштва.
Да имаат своја општина , во грбот на општината да имаат Сонце на Вергина , да го употребат Државното знаме на Македонија пред државните институции , да имаат образование на мајчин јазик ...

Да , македонците во Албанија (4000) , имаат исти права како албанците во Македонија (509.000) , овие последните кренаа оружје за овие права , додека Владата на Албанија им ги гарантираше овие права на македонците иако се во мал број.

Македонците во Албанија имаат најмногу загарантирани права во споредба со македонците во Србија , Бугарија и Грција , и сепак трн во око ви е Албанија, која покрај се , ја признава Македонија целовита , не ја оспорува ни во етничката припадност , ни црквата или името.
Ајде бе па ако се 4.000 зашто не пуштат графа Македонци во пописот а?А ако вие сте 509.000 зашто и живи и мртви попишувавте и зашто баравте овие од швицарска и немачка да дојдат да се попиш-ат-???**Па на* крај и бојкотиравте зошто цифрата која би испаднала нема да ви се свиѓа???
Абе а зините лажете ама кога тогаш вистината на виделина ќе ипадне.
Патем официјална Тирана се уште не именува под ФИРОМ,провери на нивниот владин сајт.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Еј ало си зборувам чисто прилепски и уствари како сакам јас че зборувам оти сум македонец од пра пра пра пра ......... дедовци.И Љочките се глупи неписмени а не албанците.Читај малце.И колку за информација твоја ДА вредам во моето опшество почитуван сум од цел Прилеп.Јасно!!!!!!!!!!
А за водовод дајте си пари ако сакате да бидите чисти и несмрдени,а не од државата да барате то че ви биди инвестиција за цел живот а не за мене!
Еј АЛО, не си на нива тука, па да збориш прилепски или како што сакаш ти. И што ме боли мене од кај си? Ова е форум, и потруди се да пишуваш на македонски јазик, а не на РЕМИКС од бугарски-српски-македонски, бидејќи ќе треба да побарам помош од некој тука да ми преведе,за да те разберам што имаше да ми кажеш за лочките.

И за инфомација има само еден јазик кој е дозволен да го пишуваме тука на форум, а тоа е Македонскиот Литературен Јазик, ја не сум знаел дека имал и Прилепски? Немој да те научат(лочките) на основни работи за твојот мајчин јазик, бидејќи срамота е навистина срамота е. Потоа јас незнам ти колку вредиш во твоето опшество ПРИЛЕП, али колку што ги гледам твоите способности да не можеш правилно да пишуваш едно мислење од 2 реда, без да направиш граматички грешки(најмалку 10, грешки), не верувам да вредиш повеќе од една смрдена пиперка(прилепска).

За водовод ти кажав еднаш, ќе ти повторам уште еднаш, тоа е обврска на државата, а не на самите граѓаните. Тој лоч од Арачиново со задоволство ќе си даде пари за водовод кога државата барем еден член од негова фамилија ќе го вработи, или ќе и даде субвенции како што им дава во Прилеп и цела Источна Македонија.

Ајде бе па ако се 4.000 зашто не пуштат графа Македонци во пописот а?А ако вие сте 509.000 зашто и живи и мртви попишувавте и зашто баравте овие од швицарска и немачка да дојдат да се попиш-ат-???**Па на* крај и бојкотиравте зошто цифрата која би испаднала нема да ви се свиѓа???
Абе а зините лажете ама кога тогаш вистината на виделина ќе ипадне.
Патем официјална Тирана се уште не именува под ФИРОМ,провери на нивниот владин сајт.
Немој да се брукаш и да изглумиш лудило. Јас кажав и претходно дека Македонците во Албанија се мала бројка, и затоа ова одлука на судот не е насочено против Македонците туку против грците кои сакаат со секакви можни методи да ја напумпат бројката на лажни грци во Албанија. Ти реков не глуми лудило бидејќи и да се пушта графа македонци нема да има повеќе од 4000. Ај да речеме дека ќе бидат 40.000? Што ќе биде тогаш?

Албанците од првиот собраниски состав на Независна Македонија имале над 18 пратеници, па сега осмели се ти да не споредиш со македонците од Албанија, кои немат ниеден.

Пратениците се тие, кои треба да се борат за едно етничко население да ги добие правата што им следуват. Нема сигурно некој пратеник Албанец тоа да го стори. Така да кога македонците во Албанија ќе имат најмалку 18 пратеници тогаш можеш да не споредиш со нив, до тогаш збор да не ти чујам.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Еј АЛО, не си на нива тука, па да збориш прилепски или како што сакаш ти. И што ме боли мене од кај си? Ова е форум, и потруди се да пишуваш на македонски јазик, а не на РЕМИКС од бугарски-српски-македонски, бидејќи ќе треба да побарам помош од некој тука да ми преведе,за да те разберам што имаше да ми кажеш за лочките.

И за инфомација има само еден јазик кој е дозволен да го пишуваме тука на форум, а тоа е Македонскиот Литературен Јазик, ја не сум знаел дека имал и Прилепски? Немој да те научат(лочките) на основни работи за твојот мајчин јазик, бидејќи срамота е навистина срамота е. Потоа јас незнам ти колку вредиш во твоето опшество ПРИЛЕП, али колку што ги гледам твоите способности да не можеш правилно да пишуваш едно мислење од 2 реда, без да направиш граматички грешки(најмалку 10, грешки), не верувам да вредиш повеќе од една смрдена пиперка(прилепска).

За водовод ти кажав еднаш, ќе ти повторам уште еднаш, тоа е обврска на државата, а не на самите граѓаните. Тој лоч од Арачиново со задоволство ќе си даде пари за водовод кога државата барем еден член од негова фамилија ќе го вработи, или ќе и даде субвенции како што им дава во Прилеп и цела Источна Македонија.

Немој да се брукаш и да изглумиш лудило. Јас кажав и претходно дека Македонците во Албанија се мала бројка, и затоа ова одлука на судот не е насочено против Македонците туку против грците кои сакаат со секакви можни методи да ја напумпат бројката на лажни грци во Албанија. Ти реков не глуми лудило бидејќи и да се пушта графа македонци нема да има повеќе од 4000. Ај да речеме дека ќе бидат 40.000? Што ќе биде тогаш?

Албанците од првиот собраниски состав на Независна Македонија имале над 18 пратеници, па сега осмели се ти да не споредиш со македонците од Албанија, кои немат ниеден.

Пратениците се тие, кои треба да се борат за едно етничко население да ги добие правата што им следуват. Нема сигурно некој пратеник Албанец тоа да го стори. Така да кога македонците во Албанија ќе имат најмалку 18 пратеници тогаш можеш да не споредиш со нив, до тогаш збор да не ти чујам.
прв болд се вика дијалект друже си бегал од македонски јазик и литература часот па незнаеш што е што а за литературен веројатно е дека 99% не пишуваме така
втор болд значи знаеш како ни е на нас со вас албанците тука ;)

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617

Вака сега!Колку за твоја информација литературниот македонски јазик има најголем дел од прилепското наречје!!!
Затоа што ми кажуваш за кој сум во оптеството,ете ти кажав а ти процени си.
Граматика My way of my life!
А тие пиперките смрдени кај вас ги продаваме,оти Прилеп се јадат првата класа!
А за водовод и канализација пак ќе ти речам на времето кога се правела мојата населба во Прилеп дедо ми и комшиите си платиле околу 50% од цената за местењто на канализацијата и водоводот.
Во арачиново си викам дека од вашите е градоначалник па мајкаму стара барајте му него бе шо на државата.Платете го пола пола ако сакате водовод!
И многу оф топик заминавме затоа ПРЕКИНИ!!!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
остри реакции од гејска страна
имено во Атина отворена агенција преку која 10-ина автобуси секојдневно превезуваат претежно албански работници , некои гејски од северен епир и сосема малку туристи , на релација - Атина - неколку албански града- но рекламата на агенцијата, и она пропратното се САМО на албански напишани, ниту еден збор нема на гејски:P:pos:
веројатно ќе ја снема набргу агенцијава:ROFLMAO: нема играчки со гејците

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Јас ти кажав која е вистината. Сега ти како
сакаш свати го тоа.
се читате одма....
Општина со 5 илјади жители , што очекуваш да видиш , Бериша да направи митинг таму?
Некоја пејачка? Па и Македонските Албанци правеа митинг во секое село
Важно е дека ги има. Таблите ги поставува локалната власт , а таа ја имаат македонците.
Колку си се фатил за тие табли.....Тие имаат табли а вие овде имате универзитети, учите на мајчин јазик, Македонците не ги признавате (добар дел од вас)
Немав ништо против таблите , реакцијата ми беше заради промената на официалните топоними.
и мене ме нервира Shkup на табли во Скопје, ама тоа ви е дозволено по рамковен
Централната власт префрлува пари за разни проекти , меѓу кои и за водовод и канализација.
Општина Арачиново со 13.000 жители нема водовод и канализација , иако одалечени само 10км од плоштадот вреден 300 милиони евра.
За да не ти давам простор повторно да ме цитираш , еве ти за почеток еден доказ дека Владата гради водоводи , не им е гајле дали градоначалниците им се арамбаши:
Владата обезбеди вкупно 500.000 евра и тоа 200.000 за завршување на овој, регионален водовод и уште 300.000 за секундарна мрежа во дел од селата во општината Јегуновце.
http://www.mcms.org.mk/mk/vesti-i-javnost/vesti/948-nov-vodovod-za-11-naseleni-mesta-vo-opstina-jegunovce.html
А Општина Пустец со 4600 жители и 9 села , сите имаат водовод. Просечно едно село има 500 жители. Сакаш да се споредиш со албански села со 500 жители во Македонија ?
И тука има што да се одговори ,но да не стане главна тема Арачиново , сепак за Пустец се работи.
Ова е веќе скандалозно признавање од твоја страна. Парите на граѓаните на Македонија се злоупотребуваат за донирање во соседни држави , во време кога ,како што се знае има села кои се во потешко стање него Пустец.
Ај се правам дека не видов што напиша , ти давам шанса и тебе 3 пати да мислиш , еднаш да пишуваш. Не врши друг пат самоубојство.
Сепак главните проекти реализирани во Пустец се дело на партијата на Бериша.
И во интернет страницата на Демократската Партија има податоци за овие инвестиции во Пустец.
А и самите жители се заблагодаруват на Албанската Влада за инвестициите. (читај еден мал дел што ти преведов).
Од страна на државата Албанија све им е овозможено , им се донесе водата , главните патишта , училиштата , здравствениот дом со 15 вработени , амбулантно возило во село :)... Им останува само да се снајдат со работа , да соберат пари и да ги градат куќите , нека пробат и тие малце по Италија и Грција ако сакаат убави куќи.
Како да не, ќе ги платат дури со камата, ама сепак вода немале и нема да имаат.
значи скандалозно е кога пари на граѓани на Македонија се инвестираат во соседна земја....па тогаш за нас скандалозни се парите за некои Аљбанци од Швицарска со која се плаќаше некој данок за УЧК ако не се лажам
Само има еден мал проблем. Ние за разлика од тие 4000 во Албанија, тука сме над 400.000(читај 600.000). :) 30 пратеници, наспроти ниеден од тие во Албанија.
има неписмени и писмени и македонци и албанци, тоа е факт (не велам за луѓе од форумов, туку општо)
во Албанија биле 4000 (не се толку) вие мислам Албанија не им дава право да се изјаснат како такви
од каде ги најдовте 600000? не беа 150 милони (заедно со Русија)?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
прв болд се вика дијалект друже си бегал од македонски јазик и литература часот па незнаеш што е што а за литературен веројатно е дека 99% не пишуваме така
втор болд значи знаеш како ни е на нас со вас албанците тука ;)
ПРВ БОЛД, Никогаш не сум бегал по тој час, еден од по омилените предмети ми бил, знаеш зошто? Затоа што секогаш ми предавале згодни учителки/професорки. И да, Прилепскиот е ДИЈАЛЕКТ, но пак затоа секој тука не е способен да го разбере што има да каже он, на тој дијалект па затоа е препорачливо да се пишува на литературен јазик. Тоа е она што мора секој да го практикува кога ќе му се обрати некому што не живее блиску неговиот регион. Тоа е она што мора да се практикува и тука на форумов. Јас немам ништо тој да си збори по дома со тој прилепски дијалект но тука е форум, и неможе он да се впушти во некоја дискусија кога неможеме да се разбереме како што треба и да употребува зборови кои се непознати во литературата. Ако неможеш да пишуваш така, барем обиди се. ;)
ВТОР БОЛД, Јас не знам како ви е вас со Албанците, али јас многу добро знам како ми е мене со Македонците.

се читате одма....

има неписмени и писмени и македонци и албанци, тоа е факт (не велам за луѓе од форумов, туку општо)
во Албанија биле 4000 (не се толку) вие мислам Албанија не им дава право да се изјаснат како такви
од каде ги најдовте 600000? не беа 150 милони (заедно со Русија)?
Најтрагично е кога неписмениот го исмејува другиот дека бил неписмен.

Тие 150 милиони, чекаат пасоши од Црвенковски.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Незнам што му ја мрчите толку
македонци во Албанија има колку што гласови доби партијата на македонците од Голо Брдо-4,500

не гледам поента од драмава...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.168
македонци во Албанија има колку што гласови доби партијата на македонците од Голо Брдо-4,500
Да? Тогаш во Македонија има 236.625 Албанци. Нешто над 10%. Не знам што мрчат Албанците овде...

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Да? Тогаш во Македонија има 236.625 Албанци. Нешто над 10%. Не знам што мрчат Албанците овде...
албанците се млада популација,што значи немаат право на глас!

незнам колку пратиш статистика но за демографија јас сум експерт,и верувај ми,албанците ги јаде многу изливот на запад НО и покрај тоа тие се над 500,000!
ќе биде големо разучарување пописов што доаѓа за таквите како тебе кои ги има се повеќе и го намалуваат бројот на албанците...

албанците ќе бидат на овој попис 28%
значи запамти ми го коментарот-28%

Kajgana Shop

На врв Bottom