Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

М

Мартин`

Гостин
Дај прати ми линк кој ти нуди 100 евра,агенција или човек некој ? По некад парите не се битни за вакви настани,ако нема на друг начин карти и 100 евра ке дадам јбг:)
Човек.. ќе го прашам колку карти има оти знам 2 минимум важно има, ако има повеќе ќе ти кажам уште деновиве инфо за контакт.. ако се само 2 ќе чекам јас да видам после НГ како ќе стојам финансиски па да ги земам за мене :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Човек.. ќе го прашам колку карти има оти знам 2 минимум важно има, ако има повеќе ќе ти кажам уште деновиве инфо за контакт.. ако се само 2 ќе чекам јас да видам после НГ како ќе стојам финансиски па да ги земам за мене :D
Ај прашај па кажи ми дали има уште карти(фала на услуга како и дае):)!
--- надополнето: 19 декември 2011 во 23:32 ---
А другите 10 000 не ги кажуваш а ццц
Па со се тие сум ќар околу 20 000:)

M

Mario Gómez

Гостин
Ги разглеав составите и поголем оптимист сум дека можеме до втората фаза со две победи и тоа!!
Германците имаат слаб тим многу, од појаките играчи би ги издвоил Клајн од Кил и Хенс, секако тука се Гландорф, Шпренгер и Рогиш како поискусни ама не се ништо посебно. Го немаат ни Битер више, ни искусните крила. Иако не ги знам овие млади играчи, сигурен сум дека не се нешто посебно пошо играат во послабите тимови у бундес како Лемго, Гумесбах и остали.

Чешка е исто ко Црна Гора на европското во кошарка, исфорсирана до небо поради Јиха, другите играчи играат во екипи кои се далеку послаби од Металург. Не ми се познати ниту еден од нив, но Чешка ќе изиграт слабо првенство.

Мислам дека тој еден пораз же ни биде со Шведска, секогаш скандинавците ни биле слаба страна поради брзиот ракомет, Шведска никогаѓ не биле нешто посебно но сега имаат добри играчи у најјаките европски клубови. Шведска е убедливо најјака у нашата група.

Едвај чекам да почне првенството, се надевам барем на нешто светло у јануари покрај двата dafuq испити и ниските температури.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Тешко ке е со Шведска ги имат Ким Андерсон, Додер, Алм..
Јас најпојке се надевам на победа против Германија

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
плус првата постава наша е истата на металург само мсто Марковиќ го имаме во составот најдобриот десен бек во светот и место златко мојсовски и гоце темелков кој ме разочара со неговиот трансфер во луксмебург мн боље ќе беше да се вратеше во Македонија и да игра во вардар ,пелистер или металург а не во Луксембург
Не е баш цела постава, Борко ќе биде стартен голман,Лазаров десен бек,Темелков десно крило. пикер очекувам Стоилов да старува,замена Маркоски,и навистина многу ќе се разочарам ако биде форсиран Димовски. и немојте ве молам да играме и со него на карта на искуство,демек искуството е фактор кога Паскал Хенс или Јиха одат кон тебе со полна брзина,210 сантима двајцата,со по 120 кила,прави машини.Човекот во години,со стомак, да се бори против снажни одбрани,а во металург е втора виолина позади Млаѓо. И пробувам да дознаам за формата во која се наоѓа Темелков,но тешко се добиваат информации од аматерска лига, барем јас не гледам причина зошто не би старувал Гоце Георгиевски десно.

и момци,мој апел е да не создаваме голем притисок на тимот. Го гледам на интервју Наум,веднаш го бомбардираат со компарации со кошаркарите,па дури и барања за медал. Голем притисок е тоа врз нив,да имаат на ум дека мора да достигнат некој ултиматум. Знам дека се создава еуфорија,но да бидеме претпазливи,зошто како што ете Чесите не потценуваат,повеќе од очигледно е дека и ние нив ги потценуваме,а нивната главна ударна игла,не не потценува туку е претпазлив,а кај такви играчи,нема притисок од публика. ние таму ќе бидеме поттик за нашите,а не некое оружје против противникот.Ако зависеше се од публиката,и во Борис Трајковски немаше да изгубиме од Исланд на последниот меч од квалификациите за СП.Тогаш полни со самодоверба бидејќи на нивна сметка отидовме ние на СП во Хрватска,влеговме лежерно во мечот и загубивме.Затоа да не се залажуваме,нашите треба да изиграат машки,со срце и душа,како еден човек, сите три натпревари. Играта да биде пожртвувана само,и јас ќе бидам горд на нив па и да ги изгубат недај боже сите три.

Сеуште не сум сигурен во нашиот селектор и во неговиот авторитет,пред се врз Лазаров и Наум,но што е тука е,нема веќе муабет за тоа,останува да се надеваме на добра игра, и дека старите рани нема да излезат на виделина...Убаво пиша г-дин Трпески на ФБ,и успехот и неуспехот паѓаат на плеќи на селекторот.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не е баш цела постава, Борко ќе биде стартен голман,Лазаров десен бек,Темелков десно крило. пикер очекувам Стоилов да старува,замена Маркоски,и навистина многу ќе се разочарам ако биде форсиран Димовски. и немојте ве молам да играме и со него на карта на искуство,демек искуството е фактор кога Паскал Хенс или Јиха одат кон тебе со полна брзина,210 сантима двајцата,со по 120 кила,прави машини.Човекот во години,со стомак, да се бори против снажни одбрани,а во металург е втора виолина позади Млаѓо. И пробувам да дознаам за формата во која се наоѓа Темелков,но тешко се добиваат информации од аматерска лига, барем јас не гледам причина зошто не би старувал Гоце Георгиевски десно.

и момци,мој апел е да не создаваме голем притисок на тимот. Го гледам на интервју Наум,веднаш го бомбардираат со компарации со кошаркарите,па дури и барања за медал. Голем притисок е тоа врз нив,да имаат на ум дека мора да достигнат некој ултиматум. Знам дека се создава еуфорија,но да бидеме претпазливи,зошто како што ете Чесите не потценуваат,повеќе од очигледно е дека и ние нив ги потценуваме,а нивната главна ударна игла,не не потценува туку е претпазлив,а кај такви играчи,нема притисок од публика. ние таму ќе бидеме поттик за нашите,а не некое оружје против противникот.Ако зависеше се од публиката,и во Борис Трајковски немаше да изгубиме од Исланд на последниот меч од квалификациите за СП.Тогаш полни со самодоверба бидејќи на нивна сметка отидовме ние на СП во Хрватска,влеговме лежерно во мечот и загубивме.Затоа да не се залажуваме,нашите треба да изиграат машки,со срце и душа,како еден човек, сите три натпревари. Играта да биде пожртвувана само,и јас ќе бидам горд на нив па и да ги изгубат недај боже сите три.

Сеуште не сум сигурен во нашиот селектор и во неговиот авторитет,пред се врз Лазаров и Наум,но што е тука е,нема веќе муабет за тоа,останува да се надеваме на добра игра, и дека старите рани нема да излезат на виделина...Убаво пиша г-дин Трпески на ФБ,и успехот и неуспехот паѓаат на плеќи на селекторот.
Се сложувам со најголемиот дел дел од напишаното..
Освен со Темелков...
Точно е дека замина(одлична понуда) во аматерска лига(Луксембург)...
Но пази...тој е како прво двојно,тројно, подобар техничар од Гоцката,+игра НЕКОЛКУ КЛАСИ ПОДОБРА ОДБРАНА...
Ако играме со Гоце во одбрана ќе не попарат од таа лева страна,не знае да чува толку простор Гоце,зелен е уште за одбрана,прво гледа да оди во контра,а сеуште не завршил нападот на противникот...баш го гледав многу пати сезонава во Металург,па најслаба алка беше во цела таа зона на Металург во дефанзива....
Еден куп испади имаше.па после требаше другите да ја покриваат празнината па јадеа искучувања....:eek:
Не е крилото само кој побрзо во контра,треба и одбрана...:)
Еден куп голови прими Металург од таа лева страна...
Лино урлаше по него(и со право):D
Мислам дека не ни треба таков експеримент да пуштаме во оган непроверено(детиште)..:D
Посебно шо сите репки имаат јаки леви крила......Германија посебно.....па ако одиме со неискусно десно крило во одбрана можат да не пробушат од таму.....
Темелков и неспремен(во шо се сомневам,дечкото е неверојатен атлета,неверојатни физички предиспозиции за крило,води здрав живот(ни пие ни пуши).... уште од времето кога беше во Пелистер)...е поспремен во секој поглед од конкурентите....
+ е неверојатен техничар,брзина,има голем репертоар на удари,знае да погоди од мртов агол,нешто шо за Гоцката во моментот е недостижно...
За третото крило Козла,не ми се прај муабет...:cenzura: се е кажано за него....:нинџ:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Имам еден предлог за дечките шо ќе добијат од Скопска Пиварница дрес да го покријат делот Скопско и да залепат нешто како Македонија или старото знаме, битно да го покријат тој дел.Се сеќавате на рекламата со Скопско?Гејските газди ќе спонзорирале репрезентација на која не иг о признале името и навивачкото знаме им е покриено во реклама.Тие имале фирма во Скопје, не во Македонија...покријте го делот со Скопско.
Македонија сигурно ќе се пласира во вториот круг на ЕП
Машката репрезентација патува за да направи успех - Индира Кастратовиќ - Имаме многу тешка група, но верувам во овие момци - Пепи Манасков
НЕКОГАШНИТЕ РАКОМЕТНИ БОМБАРДЕРИ ПРОГНОЗИРААТ
Македонија ќе го помине првиот круг, како во еден глас прогнозираат македонските спортски легенди и своевремено ракометни бомбардери Индира Кастратовиќ и Пепи Манасков, во пресрет на машкото Европско првенство што од 15 до 29 јануари ќе се игра во Србија.
Црвено-жолтите се во групата Б, а натпреварите ќе ги играат во Ниш, заедно со селекциите на Шведска (меч на 15 јануари), Германија (17-ти) и на Чешка (19-ти). Првите три селекции од секоја од четирите групи одат во втората фаза од ЕП, кое ќе продолжи да се игра во Белград.
- Македонија има големи шанси, пред сé оти во Ниш ќе игра како дома. Сите веќе размислуваме кога и како ќе одиме да ја бодриме Македонија. Тоа што во составот ги имаме двајцата најдобри стрелци во Лигата на шампионите, Наум Мојсоски и Кирил Лазаров, дава сигурност дека не сме аутсајдери како што сметаат нашите противници Германија, Шведска и Чешка. Подготвени сме за многу повеќе. Само да играме како што знаеме, а тоа го покажа и Металург сезонава, кој игра перфектно во ЛШ, и кога ќе се дополнат тие играчи со другите, верувам дека ќе направиме голем успех. Но треба да се оди чекор по чекор, да ја поминеме првата фаза во Ниш. Не верувам дека и репрезентативците ќе речат дека ќе направиме ова или она, туку дека ќе одат чекор по чекор. Но сметам дека машката репрезентација патува за да направи успех - изјави Кастратовиќ, своевремено со Македонија седма на Светското првенство во 1997 година и најдобар стрелец на тој Мундијал, со 71 гол.
Слично размислува и најдобриот македонски ракометар на минатиот век, Манасков.
- Дај боже Мојсоски и Лазаров да ја потврдат голгетерската форма, па двајцата и на ЕП да бидат најдобри стрелци, како што се во ЛШ. Имаме многу тешка група, но верувам во овие момци. Искуството е на наша страна. Одигравме СП во добро светло, а сега со спортска среќа ќе победиме барем еден од противниците во групата во Ниш. Сите се надеваат на победа над Чешка, но тие имаат голем потенцијал.
Сметам дека попрво шансите ни се за триумф над Германија. Како и да е, верувам дека ќе се пласираме во вториот круг. За понатаму прогнозите се неблагодарни. Ако се пласираме понатаму, потоа сé е на инспирација и сé е отворено - смета Манасков.
Македонската репрезентација се собира денеска во 12 часот и веќе утре заминува на 10-дневни висински подготовки на Златибор (Србија).
Според најавите од националниот тим, првиот чекор е да се мине првата фаза и Македонија да се пласира во следната групна фаза, ако е можно со што повеќе бодови од групата во Ниш. Пласман во четврт-финалето ќе и овозможи на Македонија и дополнителни квалификации за ЛОИ во Лондон 2012 година, кои на програмата се во април 2012 година.
Промовиран специјален навивачки дрес „скопско“
Скопската пиварница и Ракометната федерација на Македонија вчера потпишаа договор за спонзорство на македонската репрезентација во пресрет на Европското првенство во јануари во Србија. Договорот беше официјализиран на заеднички организираната Средба на генерациите, на која беше промовиран специјален навивачки дрес „скопско“, а им беше оддадена почит на сите што во изминатите децении дале придонес за развој на ракометот во Македонија.
- Сигурни сме дека продолжувањето на повеќедецениското партнерство со македонскиот ракомет ќе придонесе за уште една успешна приказна во македонскиот спорт - изјави Дидрик Калф, комерцијален директор на скопската пиварница.
Автор: Г.М.
Веста е прочитана:
Service Unavailable
HTTP Error 503. The service is unavailable.
Оценка:
Service Unavailable
HTTP Error 503. The service is unavailable.
1 2 3 4 5
Оставете коментар
mene
Abe pivara uste nema svoja webstranica a ke izigrava sponzor hehe

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Паметни се Пивара...
Фрлија 50 К ,тие пари ќе се искористат за подготовките на репрезентацијата......
И сеа ќе почнат пред празниците со шиткање пакети на пива,гратис дрес:D ....
Совршен тајминг....:cool:Маме си ебале...:нинџ:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Паметни се Пивара...
Фрлија 50 К ,тие пари ќе се искористат за подготовките......
И сеа ќе почнат пред празниците со шиткање пакети на пива,гратис дрес....
Совршен тајминг....:cool:Маме си ебале...:нинџ:
Паметни се, во држава полна со луѓе со кратка меморија...гратис дрес = покриена нивната реклама, чисто онака да потсетиме дека не сме со 0,4 грама мозок.

Малку оф - топик , до кај е Битолска со рестартот нели пред Нова Година ќе почнеа со производство?

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Паметни се, во држава полна со луѓе со кратка меморија...гратис дрес = покриена нивната реклама, чисто онака да потсетиме дека не сме со 0,4 грама мозок.

Малку оф - топик , до кај е Битолска со рестартот нели пред Нова Година ќе почнеа со производство?
За ова е крива федерацијата,50 тисуча еура е (пре)малку за спонзорство на репка која оди на ЕП(ако не навистина толкава сумата):unsure:
п.с.
А за рестартирањето на Битолската Пивара,појма неам...немаат ништо конкретно кажано битолските медиуми...
Ќе видиме....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Имам еден предлог за дечките шо ќе добијат од Скопска Пиварница дрес да го покријат делот Скопско и да залепат нешто како Македонија или старото знаме, битно да го покријат тој дел.Се сеќавате на рекламата со Скопско?Гејските газди ќе спонзорирале репрезентација на која не иг о признале името и навивачкото знаме им е покриено во реклама.Тие имале фирма во Скопје, не во Македонија...покријте го делот со Скопско.

Галеб незнам дали примети во рекламата која сега се врти..истата онаа ..сега на шалот воопшто и го нема сонцето,ни пола краци..ништо..

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Галеб незнам дали примети во рекламата која сега се врти..истата онаа ..сега на шалот воопшто и го нема сонцето,ни пола краци..ништо..
Имам видено бледа црвена боја е, ама јас ти и уште 17 души ? Тој ми е пак муабетот за кратката меморија :tapp:

Па уште и трошки од 50.000 евра, јакото спонзорство...срамота е да спомнат и да се фалат со него и федерацијата и тие абдали од *компанијата од Република Скопиа*...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.357
Поени од реакции
8.459

абе УПМ до сега требаше да ја рестартираат ама нешто ја заебаја работата едно време и имаше оглас примаа работници и плановите биле прво со 100 да работат а потоа да си ја вратата старата бројка на работници Сега дали поради што е зиме и по малку се пиа пиво не ја отворија или нешто друго бог ги знае шо прават ама Битолска Пивара на газда од Марди не бива не е на арно дај боже да грешам
Што се однесува за предлогот е супер да се покрија скопско но исто треба и на кошаркарските дресови каде наместо Македонија стои витаминка :facepalm:

ps.вистина смета тоа што грчка фирма е спонзор ама кај се пак нашите олидарски да бидат спонзори на репрезентацијата :cenzura: амихајло кутриот за некој динар поќе и со ренова ќе направеше договор ако треба :P

Kajgana Shop

На врв Bottom