Умре Ким Јонг-Ил - што по неговата смрт?

Член од
5 февруари 2011
Мислења
167
Поени од реакции
94
Mnogu dobra emisija od HRT za Severna Koreja, poglednete pa komentirajte.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Kim Jong Il is dead!
In unrelated news, Guile returns from his trip to North Korea!:D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Знајте што е најдобра работа од сето ова? Цел свет е експерт за НДР Кореја. Икао малкумина знаат воопшто, што било за НДР Кореја. Сите знаат дека 99 проценти од работите што ги знаат се дејсто на пропаганда од „појакиот“. Овој пат, од оној што ја има геополитичката „карта“. И пак, и пак се верува на тоа.

Немојте да се лутите кога некој од белиот свет ќе рече дека Александар е Грк и дека Македонија нема право во спорот со Грција. Бидејќи, останатиот свет, верува на пропагандите, и како што вие и верувате на ропагандата на Северна Кореја, така останатите и веруваат на пропагандата на Грција.

Што значи тоа?
Како што вие експерти по геополитика би рекле дека најдобро за НДР Кореја било да се спои со Ј. Кореја, за да види бел ден народот, иако воопшто не знаете зошто нема видено бел ден народот, освен сувопарна историја, така и многумина мислат дека Македонија треба да го смени името, или пак, да постане грчка провинција, за да види бел ден.
Clear enough?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133

--- надополнето: 20 декември 2011 во 01:49 ---
Знајте што е најдобра работа од сето ова? Цел свет е експерт за НДР Кореја. Икао малкумина знаат воопшто, што било за НДР Кореја. Сите знаат дека 99 проценти од работите што ги знаат се дејсто на пропаганда од „појакиот“. Овој пат, од оној што ја има геополитичката „карта“. И пак, и пак се верува на тоа.

Немојте да се лутите кога некој од белиот свет ќе рече дека Александар е Грк и дека Македонија нема право во спорот со Грција. Бидејќи, останатиот свет, верува на пропагандите, и како што вие и верувате на ропагандата на Северна Кореја, така останатите и веруваат на пропагандата на Грција.

Што значи тоа?
Како што вие експерти по геополитика би рекле дека најдобро за НДР Кореја било да се спои со Ј. Кореја, за да види бел ден народот, иако воопшто не знаете зошто нема видено бел ден народот, освен сувопарна историја, така и многумина мислат дека Македонија треба да го смени името, или пак, да постане грчка провинција, за да види бел ден.
Clear enough?
Оди бе легни си.Уште вонземјани ти фалат во текстот горе.:facepalm:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Гледајте на CNN, даваат како ја пренесле веста на северно корејската национална телевизија(само таа им е):) и реакцијата на луѓето низ улиците. Леле плачење човече што ти е brainwashing... R.I.P
Воопшто не сум во политиката.. Може некој да ми објасни што се потресле сите толку?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940

Што значи тоа?
Clear enough?
Pogolemo tresenje zeleni ne se slucilo zadnje vreme

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Harlots веќе сфативме дека за многу работи си ептен неинформиран (општо на форумот) и јас мислам дека си само детиште.
Но, без оглед на тоа, прво научи што е тоа комунизам и што е тоа комунист, научи што е тоа слобода на движење, слобода на говор, и по ѓаволите, Американецот (а и ти исто така) кога сакате, кај сакате ќе одите, додека северно-кореецот, не смее да мрдне до друг град без да побара дозвола за тоа и да има доволно силна потреба. Можеш само да лелекаш тука како ќе си се снашол во такво општество, но ти реално, да бидеме искрени, ниту ,,сувопарната,, историја не си ја прочитал.

Рече дека народот леб барем имал, епа немал, тоа е проблемот, СК е лична сопственост на една династија, едно семејство, и останатото население живее и работи само и само за нивна корист.

Ајде еден другарски совет - прогуглај малце, таму не е ,,сувопарна историја,, и ,,филтрирани вести,, ;)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Pogolemo tresenje zeleni ne se slucilo zadnje vreme
Можеби. Ама биди искрен кон себе си. Без да видиш на википедија, ако знаеш колку жители има НДР Кореја, јас глава ќе ја пресечам.

Harlots веќе сфативме дека за многу работи си ептен неинформиран (општо на форумот) и јас мислам дека си само детиште.
Но, без оглед на тоа, прво научи што е тоа комунизам и што е тоа комунист, научи што е тоа слобода на движење, слобода на говор, и по ѓаволите, Американецот (а и ти исто така) кога сакате, кај сакате ќе одите, додека северно-кореецот, не смее да мрдне до друг град без да побара дозвола за тоа и да има доволно силна потреба. Можеш само да лелекаш тука како ќе си се снашол во такво општество, но ти реално, да бидеме искрени, ниту ,,сувопарната,, историја не си ја прочитал.

Рече дека народот леб барем имал, епа немал, тоа е проблемот, СК е лична сопственост на една династија, едно семејство, и останатото население живее и работи само и само за нивна корист.

Ајде еден другарски совет - прогуглај малце, таму не е ,,сувопарна историја,, и ,,филтрирани вести,, ;)
Дозволи ми да ги зачукаму уста, за да видиш дек не сум детиште. :)

(кога се работи за земја која е „членка“ на оската на злото, ми препорачуваш да изгуглам? :S )

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Можеби. Ама биди искрен кон себе си. Без да видиш на википедија, ако знаеш колку жители има НДР Кореја, јас глава ќе ја пресечам.

Дозволи ми да ги закучам у уста, за да видиш дек не сум детиште.

(кога се работи за земја која е „членка“ на оската на злото, ми препорачуваш да изгуглам? :S )

Можеби не си детиште ама си крајно невоспитан. И неписмен.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Можеби не си детиште ама си крајно невоспитан. И неписмен.
Неписмен? Можеби. Печатни грешки што американците ги викаат „тајпо“ можат да бидат резултат на многу работи. Како ракија на пример. Не го знаеш тоа.
А бидејќи не знаеш зошто правам печатни грешки, а ме нарекуваш неписмен - значи си невоспитана. Што те прави еднаква на мојата невоспитаност. уствари, за тоа се борите = за еднаквост во светот. Рака под рака со американската демократија и... слично.
Is it so?

Kajgana Shop

На врв Bottom