Backtrack

• Креатор на темата Креатор на темата bobibrayan
  • Време на започнување Време на започнување
мислам дека темава треба да иде во Форуми > Информатичка технологија > Оперативни системи и софтверски апликации > Linux бидејки се работи за линукс апликација која користи дел од линуксот.

а сеа дали има некој со го користи.Хмм го користам еднаш во година коа ке ми притреба да најдам некој пасворд од некоја мрежа и тоа.
За другите со незнаат backtrack 3,4,5 е направена воглавно за хакирање(пасворди од фајлови,wifi wep wpa,интернет страни итн.Еве ви ја официјалната страна иначе е бесплатен и се подигнува од CD/DVD
http://www.backtrack-linux.org/
годинава искочи backtrack 5
не сум голем стручњак,ама ако нешто треба во врска со хакирање wifi слободно прашајте

WPA си пробил?

WPA си пробил?
не сум ни пробал
за wpa ти треба Листа на пасворди и ако пасвордот не е во листата нема шанси да го дознаеш.Имам 1гб листа со пасворди ама не сум пробал уште
1во не верувам дека пасвордитот ке биде во листата(иако постојат мали можности) 2ро имам слаб процесор ке ми треба неколку дена да ја тестира цела листа

не сум ни пробал
за wpa ти треба Листа на пасворди и ако пасвордот не е во листата нема шанси да го дознаеш.Имам 1гб листа со пасворди ама не сум пробал уште
1во не верувам дека пасвордитот ке биде во листата(иако постојат мали можности) 2ро имам слаб процесор ке ми треба неколку дена да ја тестира цела листа
За WPA/WPA-2 не ти треба листа, туку проблемот е што единствен начин да се најде пасвордот е со brute force што би потраело во зависност од пасвордот, листата може малку да убрза ама ако не ти е доволно голема тоа ќе биде само изгубено време така да подобро без rainbow table прај барем нема да ти фаќа место. За да провериш колку време би ти требало од прилика: http://lastbit.com/pswcalc.asp

Што се мачите, wpa тешко се кракува и нез колку е исплатливо, ако сакаш на комшија да му користиш интернет за ништо ќе се изнамачиш. Најубаво појди му на гости, ако има виста или 7 лесно ќе му го дознаеш, па и на хп не е тешко. Oxford Cain на усб и готово.

WPA ми успеа пред некое време да пробијам, ама мојот рутер :D
Имав листа од 3-40-тина mb и знаев дека ја има лозинката во неа и за триипол минути го најде. Иначе пробував на комшиски мрежи ама нема шанса да го најди. Имав и едни листи од по 15-тина гига, ама нив им треба кураципол да ги изврти и пак голема е веројатноста да не ги најди.
--- надополнето: Nov 30, 2011 8:28 PM ---
Имав листа од 3-40-тина mb и знаев дека ја има лозинката во неа и за триипол минути го најде. Иначе пробував на комшиски мрежи ама нема шанса да го најди. Имав и едни листи од по 15-тина гига, ама нив им треба кураципол да ги изврти и пак голема е веројатноста да не ги најди.

--- надополнето: Nov 30, 2011 8:28 PM ---
Dobro, ima li nekoj dobar recnik za nasi makedonski uslovi da mi predlozi za simnuvanje ili pak za generiranje? :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom