Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ок, не е една, 2-3 са. Извините :(

Целиов муабет беше за “комплексот“ што смо го имале од вас. Јак комплекс нема што :pos:

Иначе морам да му реплицирам на експертов погоре, за тоа што кажа дека лани 3-1 ка заврши судиете ни помогнале и пак не смо тепале.
Ало бе Љепотану, па судиете да беа како што треба утакмицата ќе беше прекината и ќе беше доделена на Тетекс со службени 3-0. Со таков состав со кој освоивте титула, против еден мизерен Тетекс у тој период, едвај тепавте бе! Кого пробуеш да излжеш? На 1-1 почнавте да гаѓате со све и свешто од публика, да го гурате судијата и да се закануете. Свекој нормален судија у тој момент би ја прекинал утакмицата. И ти најде да збориш?? Да се потсетимо и на последната утакмица, 2-0 за Тетекс. Го погодивте помошниот судија во глава, му ја оцепивте главата, главниот судија постојано беше туркан од играчите на Шкендија. И у тој случај свекој нормален судија би ја прекинал утакмицата. Затоа немојте вие да зборите за судие, федерацие и слични работе. Да беше све како што треба, вие одамна ќе се натпреваруевте у 3-та лига запад, или па ќе ви беше забрането играње у секој ранг.

A

Ali Pasha

Гостин
Се гледа колку ти знаеш да читаш...Еве уште еднаш (повторувањето е мајка на знаењето, можеби ќе те бидува):
.... а другите победи неколку пати сум ги објаснил и со постигнати голови во предходни постови...ама толку ти сече, само да пишуваш нешто....
Да си го коригирам мојот пост!
НЕМА ДА ТЕ БИДУВА!!!:tapp:

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Ок, не е една, 2-3 са. Извините :(

Целиов муабет беше за “комплексот“ што смо го имале од вас. Јак комплекс нема што :pos:

Иначе морам да му реплицирам на експертов погоре, за тоа што кажа дека лани 3-1 ка заврши судиете ни помогнале и пак не смо тепале.
Ало бе Љепотану, па судиете да беа како што треба утакмицата ќе беше прекината и ќе беше доделена на Тетекс со службени 3-0. Со таков состав со кој освоивте титула, против еден мизерен Тетекс у тој период, едвај тепавте бе! Кого пробуеш да излжеш? На 1-1 почнавте да гаѓате со све и свешто од публика, да го гурате судијата и да се закануете. Свекој нормален судија у тој момент би ја прекинал утакмицата. И ти најде да збориш?? Да се потсетимо и на последната утакмица, 2-0 за Тетекс. Го погодивте помошниот судија во глава, му ја оцепивте главата, главниот судија постојано беше туркан од играчите на Шкендија. И у тој случај свекој нормален судија би ја прекинал утакмицата. Затоа немојте вие да зборите за судие, федерацие и слични работе. Да беше све како што треба, вие одамна ќе се натпреваруевте у 3-та лига запад, или па ќе ви беше забрането играње у секој ранг.
Komplex :) definicija za isfrustrirana licnost,koj mesto da se pozanimava so svojot tim pisuva pola strana za drug tim obiduvajki se da se isprazni so treskanje na gluposti ..
Komplex -zatoa sto nie sme aktuelni sampioni,imame titula,vie ni titula ni nisto..
Komplex-zatoa sto vo ist stadion igrame a publika e 1:1000 proporcionalno,se znae vo cija korist
Komplex-zatoa sto nie samo eden tim bodrime e vie 3,covek ne moze da ve sfakja(Tetex,Luboten,Vardar)...itnn itnn....i tropaj sa sudii ,samo pogledni tabela na Crveni Kartoni i kaznii od ffm kazuva see...aj lepotane pozz i cuvaj si zdravje,,sepak e sport :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Убаво што му се случило на Буба, навистина е ЧУДО некој да се продаде за 700к од таква ТИЊА лига како што е нашата. Тоа е нешто слично како да земеш дете од некоја плажа во Бразил.
Но сепак јас не би рипал многу кога е во прашање кариерата на дечкото. Како прво и основно Бундес Лигата е една од најаките лиги во Европа каде Физичката подготвеност е критериум број еден.
Втора и многу опасна работа е тоа што Фолгсбург е екипа која од кога се врати Магат за тренер има сменето едно 40 тина фудбалери, шо ќе каже многу брзо може да се случи да го снема од кадарод на Фолсбург.
Како и да е му посакувам на момчето се најубаво и успех во бундес лигата и незнам зошто се палите толку, кога ваквите трансфери се добри воопшто за нашиот фудбал

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Komplex :) definicija za isfrustrirana licnost,koj mesto da se pozanimava so svojot tim pisuva pola strana za drug tim obiduvajki se da se isprazni so treskanje na gluposti ..
Komplex -zatoa sto nie sme aktuelni sampioni,imame titula,vie ni titula ni nisto..
Komplex-zatoa sto vo ist stadion igrame a publika e 1:1000 proporcionalno,se znae vo cija korist
Komplex-zatoa sto nie samo eden tim bodrime e vie 3,covek ne moze da ve sfakja(Tetex,Luboten,Vardar)...itnn itnn....i tropaj sa sudii ,samo pogledni tabela na Crveni Kartoni i kaznii od ffm kazuva see...aj lepotane pozz i cuvaj si zdravje,,sepak e sport :)
1. Од свекоа страна постои по некој таков, што го интересира све и за све коментира.
2. Имамо титула у куп, имамо играно у ПРВА ЈУГОСЛОВЕНСКА лига. Немој да ми збориш дека смо имале комплекс што сте освиле една бедна Македонска лига, голем к*р. Ако мислиш дека имам комплекс од тоа, само слатко ќе се насмеем.
3. Види го соодносот во градот, и после преиспитај се за бројката на стадион. Уште да смо појќе од вас на стадион, и утепајте се свите до еден.
4. Мие смо навивале за 3 тима, а вие за еден. :pos::pos::pos::pos: Чуек да незнае дали да се смее или да плаче. Војводи навиваа за ТЕТЕКС. На Вардар ида некои поединци (кога имаат можност, посебно тоа е на дерби утакмице што ги игра Вардар), затоа што и самиот го знаеш братството на Војводи и Комити.
За Љуботен навиваа претежно постари, што уште од мали иделе да го гледаа Љуботен, а не Тетекс. Затоа немој да трескаш глупости, те молим. Вие сте тиа што навиваа за Ренова, Шкендија и свекој клуб што игра против Тетекс у Тетово. Немој да ми речеш не, можеш да ги лажеш тие од страна, нас овде не. Зошто ве има на секоја утакмица на Тетекс. А кога играмо со Ренова, вие се радуете на секој гол на Ренова како да игра шкендија. И сега ти ли најде да збориш за тоа кој за колку тима навива?? :tapp:
5. Имате казне, тоа е точно. Ама секоја казна што ја добивате за секој инцидент, е минималната која може да ви се даде. Реков, да е федерацијава како што треба и фудбалов да е на некое ниво погоре, вие одамна ќе бевте искључени од секакво такмичење у Македонија.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Znaci prvo Ibraimi (400.000 e) sega Buba (400.000e) ..Tetovo Grad na Futballot-Sigurno e vo vrska so famozniot Tunel :) BUBO legendo se najdobrooo
Се пишува ФУДБАЛОТ! :)

Инаку со 2 продадени играчи го нарекуваш Тетово град на фудбалот ? :)

Струмица: Пандев Горан. (Интер-Италија) ,Пандев Сашко. (Д.Загреб) Балдовалиев Зоран. (Публикум Словенија),Попов Горан. ( Аек -Грција/Звезда- Србија),Попов Роберт.(Литекс Бугарија/Оксер Франција) Дени Масев(Металург Запорожје) Горан Мазнов (Спартак Москва) Игор Ѓузелов (Хајдук/Шахтјор И Металург Доњецк), Стојков Ацо (Интер Италија).

И да .. тетово "е град на фудбалот" ;)

B

Beck's

Гостин

5. Имате казне, тоа е точно. Ама секоја казна што ја добивате за секој инцидент, е минималната која може да ви се даде. Реков, да е федерацијава како што треба и фудбалов да е на некое ниво погоре, вие одамна ќе бевте искључени од секакво такмичење у Македонија.
mora da se soglasam so boldiranoto (y)

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Се пишува ФУДБАЛОТ! :)

Инаку со 2 продадени играчи го нарекуваш Тетово град на фудбалот ? :)

Струмица: Пандев Горан. (Интер-Италија) ,Пандев Сашко. (Д.Загреб) Балдовалиев Зоран. (Публикум Словенија),Попов Горан. ( Аек -Грција/Звезда- Србија),Попов Роберт.(Литекс Бугарија/Оксер Франција) Дени Масев(Металург Запорожје) Горан Мазнов (Спартак Москва) Игор Ѓузелов (Хајдук/Шахтјор И Металург Доњецк), Стојков Ацо (Интер Италија).

И да .. тетово "е град на фудбалот" ;)
FOOTBALL-decko zborot e na angliski prevedeno foot-noga,ni osnovno znaenje se gleda deka nemas..mozebi taka e za tebe,a za hrvatite nogomet..soccer-SAD...ne e bitno toa mnogu,sekoj si ima svoe sfakanje i govorenje...sega on topic :
Dobro so gi spomna site ovie transferi..i sega kazi mi koja od ovie ekipi e na ramniste na Bundesligasite( Pandev vo Ancona pocna vo B liga prvo a Stojkov nema oblecen dres na Inter)...i vo odnos na transfer cenata uste 10 da gi najdes nema da stigne 1 eu od transferi..imas Transfermarkt.de pred da pocnes da me demantiras citaj prvo ok :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Дечко ептен почна да рипаш со тој твојот буба. Види ги марктвредностите на Пандев и Горан Попов и после прави муабет со други зборови само Пандев Вреди како 35 Ибраимовци и Хисниовци. Значи спушти се малку на земја и гледај во реалноста кога во Прилеп, Струмица, Битола, Штип и Скопје се играше фудбал во Тетово освен Тетекс немаше друг клуб. А тоа што станавте еднаш прваци на една смрдена и нацело упропастена лига не ев прави јаки туку покажува колку ниско паднала нашата лига.
Инаку во една нормална Македонска Лига успех за Шкендија би била Втора лига.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Дечко ептен почна да рипаш со тој твојот буба. Види ги марктвредностите на Пандев и Горан Попов и после прави муабет со други зборови само Пандев Вреди како 35 Ибраимовци и Хисниовци. Значи спушти се малку на земја и гледај во реалноста кога во Прилеп, Струмица, Битола, Штип и Скопје се играше фудбал во Тетово освен Тетекс немаше друг клуб. А тоа што станавте еднаш прваци на една смрдена и нацело упропастена лига не ев прави јаки туку покажува колку ниско паднала нашата лига.
Инаку во една нормална Македонска Лига успех за Шкендија би била Втора лига.
Ocigledno ne ti se dopagat faktite pa tropas...jas ti kazav visina na transfer i ekipa kade odi !!!!!!!! jas mnogu dobro znam kade se pandev i popov ama tie od belasica za kolku PARI otidoa vo stranstvo i kade!!!???
ahaaa samo togas se igralo futbal,samo togas zemjava bese mnogu unapredena fudbalski !!! od toj kvalitet Pobeda dobi dozivotno od UEFA a Belasica se sprema kon Treta-juzna :)
p.s PUKNI OD MAKA , protiv site i pak uspeavme ,neka ve peceeee bas mi e gajle ,za aktuelen sampion i pobednik na superkupot zborime :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Јас кажав секоја чест за дечекото , а ти шо си имаш комплекс и мислиш дека ми е мака тоа е твоја работа. Јас само ти викам да не леташ многу бидејки уште е рано.
Што се однесува до МАК фудбалот да многу ми е мака и ќе пукнам од мака што моментално ја имаме најслабата лига во Европа. Кога Турново игра во Прва лига а Беласица во трета, и кога екипа како Шкендија го освојува првенството и кога на натпреварите освен хулигани нема други гледачи и кога терените се како пасилишта за овци слободно од моја страна може да се стави клуч на лигата и тоа со подебел катанец. А што Шкендија во таква МИЗЕРИЈА се наоѓа на врвот воопшто не ми е криво тоа е само показател во кој правец се движел фудбалот во Македонија во последните години.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Јас кажав секоја чест за дечекото , а ти шо си имаш комплекс и мислиш дека ми е мака тоа е твоја работа. Јас само ти викам да не леташ многу бидејки уште е рано.
Што се однесува до МАК фудбалот да многу ми е мака и ќе пукнам од мака што моментално ја имаме најслабата лига во Европа. Кога Турново игра во Прва лига а Беласица во трета, и кога екипа како Шкендија го освојува првенството и кога на натпреварите освен хулигани нема други гледачи и кога терените се како пасилишта за овци слободно од моја страна може да се стави клуч на лигата и тоа со подебел катанец. А што Шкендија во таква МИЗЕРИЈА се наоѓа на врвот воопшто не ми е криво тоа е само показател во кој правец се движел фудбалот во Македонија во последните години.
bas i zatoa dojdoa germancite so polna vreka neli,700.000 eu :) ili ne se tie ko nas pa da prepoznavat kvalitet !!!!!! :icon_mrgr::icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Што се замарате со амебава бе? :icon_mrgr:
Како прво Ибраими е далеку од продукт на Тетовски тим, како второ за Хасани допрва
ќе видиме во што ќе прерасне.
Дај боже да успее, ама не му давам некоја светла иднина во Германското првенство.
Мислам дека многу подобро ќе му беше да отидеше во некој тим од Холандија на пример...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Добро бе сте продале еден фудалер или двајца секоја чест. Но тоа ниту го прави Тетово фудбалски град ниту пак го поправа фактот и моето мисење за состојбата на Македонскиот фудбал и македонската лига.
Инаку кога сме веќе кај трансферите би требало особено играчите на Шкендија и Ренова да им се благодарат на луѓето кои живеат во Германија и со чии контакти воопшто доаѓат во ситуација да бидат видени. Значи и тука не е во прашање квалитетот на Шкендија туку врските кои ги имат во Германија.
Не ти е малку чудно што сите (читај сите два) фудбалери ги продадовте во Германија???

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Заборавив да споменам и дека цифрите за трансферов реално си немаат врска. Дале 700 000 евра жими патлаков...
Шкендија да добила максимум 350-400 000 другите пари по џебови на менаџерите.
А и во денешно време сто пати повеќе пари се даваат за играчи, него ли во времето кога подобри играчи излегуваа од лигава скоро за без пари...
Пример Васоски. Васоски беше доста успешен уште кога излезе од Вардар, и одма заигра за прв тим, ама далеку од тоа дека Вардар добил таква цифра.
Хасани се сомневам дека воопшто ќе заигра, а камоли да добива некоја поголема минутажа.
Ќе видиме, времето ќе покаже :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom