Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Лампард не може да издрува веќе жустро темпо. Ќе мора да прави паузи, поголеми или помали.
А за Дрогба, веќе мислам дека и на дербињата го снемува. Порано можеше да трча со два бека на грбот и да му го шибне на голманот низ уши. Сега ја нема таа негова снага, се одбива речиси од секого и паѓа на трева.
За Торес навистина не знам што да пишам... валда си заслужи да седи на клупа... искрено не знам што да се прави.
Мислам дека треба да се направи некоја промена за со Тотенхем, но све ми иде дека пак ќе иде со истиот состав како со Сити.
So taa razlika sto Torres treba da igra mesto Drogba.Ova go rekov za deneska ama nisto
Inace koj ke ceka sega do Cetvrtok duri za natprevarot.Ajde bar drugite ke igraat pred nas i ke znaeme na sto sme

A

Auditore

Гостин
Што да си правам екскурзии на мозок со потенцијални засилувања, некоа остане тоа на Боаш.
Но дека треба да се форсираат млади играчи, треба, уствари не треба него мора, кај Боаш гледам светлост на крајот од тунелот што се однесува до ова, но ќе видиме што ќе излезе.

А Торес, нејќам очите да му ги видам, а не пак во тимот, се понаша како некоја крвопија, вампир, цица плати, а нејќе никако да се наметне на Боаш, ебате лешперот, клоца у лето под хитно.

В

Вори

Гостин
Што да си правам екскурзии на мозок со потенцијални засилувања, некоа остане тоа на Боаш.
Но дека треба да се форсираат млади играчи, треба, уствари не треба него мора, кај Боаш гледам светлост на крајот од тунелот што се однесува до ова, но ќе видиме што ќе излезе.

А Торес, нејќам очите да му ги видам, а не пак во тимот, се понаша како некоја крвопија, вампир, цица плати, а нејќе никако да се наметне на Боаш, ебате лешперот, клоца у лето под хитно.
Брат,а како треба да се наметне?Да му го испуши на Фереира или да спие со жена му на Микел?
Ни јас ни ти не знаеме како се понаша Торес на тренинг,нели?
Плус,не може да се наметне,кога нема минутажа.Не влегува во игра,а кога го прави тоа тогаш игра по 10 минути максимум.

A

Auditore

Гостин
Брат,а како треба да се наметне?Да му го испуши на Фереира или да спие со жена му на Микел?
Ни јас ни ти не знаеме како се понаша Торес на тренинг,нели?
Плус,не може да се наметне,кога нема минутажа.Не влегува во игра,а кога го прави тоа тогаш игра по 10 минути максимум.
Зборам за замени, затоа што првите 11на веќе се стандард неколку утакмици.
Кога збориме за замени, па сигурно Боаш ги бира според тоа како тренираат, и како се однесуваат на тренинг, а кога Андре дава изјава во која вели дека Торес треба да учи од Дрогба, преку таквото, значи ни на тренинг не се форсира ниту труди.
Те разбирам дека имаш разбирање и стпрлив си, но јас Торес го веќе имам маркирано, и објаснето за каков го сметам, тоа е.

В

Вори

Гостин
Зборам за замени, затоа што првите 11на веќе се стандард неколку утакмици.
Кога збориме за замени, па сигурно Боаш ги бира според тоа како тренираат, и како се однесуваат на тренинг, а кога Андре дава изјава во која вели дека Торес треба да учи од Дрогба, преку таквото, значи ни на тренинг не се форсира ниту труди.
Те разбирам дека имаш разбирање и стпрлив си, но јас Торес го веќе имам маркирано, и објаснето за каков го сметам, тоа е.
Има во човекот уште нешто,не го докажал последниот збор.И во никој случај,не можат Малуда и Калу да бидат пред Торес,ниту да бидат подобри на терен и на тренинг.
Торес без едно око,со скршени две раце и една нога,е подобар две класи од нив.
А не здрав,пу пу да не го урочам.

A

Auditore

Гостин
Можеби, но не ме интересира како играл во Ливерпул, во Челзи, и Калу и Малимуда се две класи над него, факт.

В

Вори

Гостин
Можеби, но не ме интересира како играл во Ливерпул, во Челзи, и Калу и Малимуда се две класи над него, факт.
Не се,така мислиш.И преку кур ти е од него,како и на 90 посто од фановите на Челзи низ светот.Мене не ми е,барем не засега.

Ти реков,тој не може од клупа да дава голови,ако тоа го мисли Боас тогаш греши.Би се осмелил да речам дека Торес и не го играат како што треба.Себичат намерно колку да не му дадат топка.

Еве,пет пати сезонава ако влегол во гол шанса.Напаѓач е,да.Но некој треба да работи за него,да му дава топки,да му асистира.
Ја ти тврдам дека на почеток од сезонава,запамтив 5 ситуации каде што само Малуда можеше да го проигра,а не го направи тоа.Да не зборам за останатите.

A

Auditore

Гостин
Во право си, не викам не, но и кога имаше шанса да се покаже ја засра, освен некои мечеви(Стоук, Јунајтед..), можеби и му треба игра, не знам, голема загатка е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се самоцитирам тука зошто Вори ми нареди :)

Ќе напишам нешто, да не испадне во фан клуб Челзи дека провоцирам еве тука. На кој не му се свиѓа или ќе го навредам се извинувам однапред и нека ме стави на игнор.

Зошто толку ви смета АВБ? Па не поминаа 4 дена откако го величевте, сега одма повеќето го линчувате. Сфатете дека на човекот ова му е прва сезона во Премиер Лига. Значи се соочува со 20 противници од кои некаде 15 не ги ни гледал на телевизија можеби. Знам дека беше заменик на Мурињо ама сменета е Премиер Лигата од тогаш а и друго е кога си менаџер, друго е кога си замена. Доаѓа со свои идеи и се соочува со играчи кои биле желба на минимум 5 тренери во минатото + Абрамович, кои најверојатно не му одговараат нему. Еднаш ќе победи - Боаш цар, еднаш ќе киксне - Боаш сељак. Мислам стварно, дајте му шанса на човекот, тоа што направи со Порто сигурно не е на среќа, туку е знаење. Со менување на тренери само ќе поминувате низ почеток секоја сезона, нови филозофии, нови помошници и пак истото та истото. Само убаво некој пиша одамна на форумов, изглеа се множат инстант фановите кои сакаат инстант играчи и инстант успеси. Си треба време за се. Фергусон знаете колку време беше без ПЛ трофеј? Ама за тие години го реорганизираше клубот, воведе скаути по негов избор, тој одреди каде и кои првенства и играчи ќе се скаутираат. Потоа почна да прави генерациски јазли во тимот за помладите играчи да има на кого да му се осврнат и почнаа да доаѓаат успесите.

И ако освои Челзи требл за едно 5 години со АВБ повеќето ќе треба да шетаат со главата во торба од срам ко едни тројца лузери фанови на Манчестер што барале отказ од Фергусон во 1992 и до ден денес се предмет на исмевање.

Фала на вниманието

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Се самоцитирам тука зошто Вори ми нареди :)
Tие што сакаат АВБ да си оди и сами не знаат што сакаат.
Тоа се истите луѓе што викаа АВБ под итно да си оди кога губевме од Арсенал,Леверкузен итн. а го величеа АВБ кога ги победивме Сити,Валенсија...
За една сезона АВБ не може многу да направи.Искрено не ми се верува некој трофеј да освои.Сакам но не ми се верува дека ќе успее да освои трофеј сезонава

F

fantomX

Гостин
Пак очај на физички план. Па добро бе, ни во Серија А не поминува толку физички лабав тим, ко Победа ко ја гледав последна ебаго, од 50та минута до крај ко доодени.
И шо беше тоа бедно кружење и пимплање во прво полувреме? Аман, колку треба да се едноставни работите за сфаќање, само идиот би пробувал да игра ко Барселона. Оти? Оти ќе стани многу лоша копија на то шо беше (е) Арсенал.

Друга бедна работа, ова од тие шо овде пишуваат како за (не)трпението со тренерите на Челзи. Точно, луѓе грешки прават. Ама кој не учи од грешките, лета. А вчерашното прво полувреме и физичката (не)спременост на тимот воопшто покажуваат дека АВБ не покажува дека нешто учи од неговите лични грешки. Челзи прај грешка шо дава долги договори на тренерите, дај му договор за 1+1 година, па тогаш да видиме шо е и како е.
И особено споредбата со Фергусон погоре во контекст на ова, за која ќе употребам најблаг израз шо можам како би ја опишал = тоа е бајка, мечтаење. АВБ попрво би бил Дејвид Мојс отколку Фергусон, ако одиме со такви споредби.

В

Вори

Гостин
Многу интересен феномен си ти.Кога Челзи победува,еве изминативе утакмици со Сити,Њукасл и Валенсија,те нема никаде да пишеш.
Одма кога Челзи ќе киксне некоја утакмица,ете си прв.Да збориш за второкласни крила,за физичката неспремност и тако даље.

F

fantomX

Гостин
Многу интересен феномен си ти.Кога Челзи победува,еве изминативе утакмици со Сити,Њукасл и Валенсија,те нема никаде да пишеш.
Одма кога Челзи ќе киксне некоја утакмица,ете си прв.Да збориш за второкласни крила,за физичката неспремност и тако даље.
Прилично сум убеден дека пишав после дуелот со Сити, го коментирав само второто полувреме пошто првото не го гледав. Шо сум пишал, барај наназад.
Исто сум прилично убеден и дека пишав нешто барем после еден од дуелите со Валенсија или Њукасл, ама после кој не ми текнува, се сеќавам само дека главно коментирав оти работите се многу поедноставни отколку шо Челзи то го прај, крајно комплицирано; и дека Рамирес и Ориол ја држеле средината ко шо треба.

Сепак да прашам, шо ти е поентата? Како моето пишување или непишување овде ќе го смени тоа шо вчера Челзи во прво полувреме пробуваше да изиграва алабарселона (пак ко претходно, а таман прекинаа со тие глупости претходниве неколку натпревари), а во второ полувреме личеа на Победа Прилеп од последните деној во наша прва лига со нивната очигледна физичка неспремност?
Јас, ете ко шо викаш, зборам за второкласни крила, физикчка неспремност и тако даље. Не гледам ти да ми покажиш зошто грешам. Оти е то така? Оти не грешам.
Работите се очигледни и едноставни. Тоа шо оваа група луѓе која моментално ги брани боите на Челзи се ванаби уметници и комплицираат работи непотребно е голем проблем, ама не е наше да го решаваме.

И патем, браво Ман Сити, овај резултат од тој дуел ни е појќе од добредојден.

A

Auditore

Гостин
Пак почнаа шпекулации околу засилувања, и зимава, како и летово не планирам да ги следам детално и да губам живци.
Но очигледно е дека ќе има многу заминувања, а богами и засилувања, е сега какви, останува да видиме, но читам дека Нејмар бил број.1 на листата и ќе се направело се за да се доведе, што е грешка у самиот старт, пичето ќе не ебе цело лето и на крај ќе потпише за Реал.
Исто и за Геце има, но некако не верувам, управата е превише глупа за да донесе таков играч.

Kajgana Shop

На врв Bottom