Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Незнам колку е за тука прашањево но се надевам дека ќе ми одговорите.
Го уклучувам компјутеров и си работи најнормално за по 10-15мин да се укочи и мора да се рестартира.Вчера правев и формат мислејќи дека има некој вирус што го кочи ама очигледно но е тоа.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Го уклучувам компјутеров и си работи најнормално за по 10-15мин да се укочи и мора да се рестартира.Вчера правев и формат мислејќи дека има некој вирус што го кочи ама очигледно но е тоа.
Можно е да е до HDD или до рамот. Симни memtest x86 првин и тестирај го рамот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И провери си температури на процесор и графичка, да не ти загрева многу?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Да ве прашам, имам една канта лап топ пентиум 2 на 333MHz и 128мб сд рам, 4бг хдд на иде, дали можам да го појачам нешто да му додадам, барем малку појак да го направам ? Не знам сд рамот до колку го има зошто еден слот има па за тоа ако е 256 највеќе до таму ќе можам да одам, ако има 512 супер ке биде за тоа ми е потребна ваша помош, и за процесорот дали можам да го сменам ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да ве прашам, имам една канта лап топ пентиум 2 на 333MHz и 128мб сд рам, 4бг хдд на иде, дали можам да го појачам нешто да му додадам, барем малку појак да го направам ? Не знам сд рамот до колку го има зошто еден слот има па за тоа ако е 256 највеќе до таму ќе можам да одам, ако има 512 супер ке биде за тоа ми е потребна ваша помош, и за процесорот дали можам да го сменам ?
Рам можеш да му додадеш, најверојатно имаш 2 слота за рам. Би можел некаде 2х256 или 2х512 само има една финта.... ќе ти треба Чак Норис за да најдеш таков рам :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Рам можеш да му додадеш, најверојатно имаш 2 слота за рам. Би можел некаде 2х256 или 2х512 само има една финта.... ќе ти треба Чак Норис за да најдеш таков рам :)
:pos: ќе побарам сд рам :) само процесорот не знам дали може да му се замени или му нема спас ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
:pos: ќе побарам сд рам :) само процесорот не знам дали може да му се замени или му нема спас ?
На твое место јас би го дал лаптопов на некој бездомник или на деца без родители.
Купи си нов.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
На твое место јас би го дал лаптопов на некој бездомник или на деца без родители.
Купи си нов.
Абе јас си имам лап топ него ми е дали може овој да го досредам да работи подобро :) нема јас да работам на овој

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе јас си имам лап топ него ми е дали може овој да го досредам да работи подобро :) нема јас да работам на овој
Максимум на тој ти е рам и хард диск. Само без Чак Норис, ништо не праиш :)

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
А тој што ке работи на него многу ли го мрзиш?

Член од
19 декември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ќе ве молам, ако некој познава човек кој врши вградување на камини да ми пише тука или контакт по лп.
Значи каминот гусан, со стакло, го имам, треба само да се вгради, па после ќе се обложува со гипс картон.
Стварно ми е потребно и итно, ако некој знае добар мајстор нека пише.

Член од
9 септември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Здаво,

Одамна колекционирам филмови и сега некое време симнувам HD / MKV фајлови ама не можам на ЦРТ ТВ да ги гледам а пред компјутер не ми се гледа.

Сакам да купам HD player или Bluray player ама не знам дали ќе може со пинови или скарт да се врзе на ЦРТ ТВ и дали ако се поврзе ќе може компатибилно да ја репродуцира сликата, нормално дека нема да ја репродуцира во хд резолуција и квалитет но кога го уклучив компјутерот на тв и пуштив мкв некако боите измешани на зелено, знам дека графичката ме дупи па реков дали е до графичката или и да купам хд или блуреј плеер ќе е џабе???

Благодарам...

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
А тој што ке работи на него многу ли го мрзиш?
Види вака да ти појаснам никој не мразам, Јас си имам лаптоп со i7 2630qm, gt540m, 6gb ram, 640 hdd плус дома си имам и PC со intel e2140, ati x1550, 2gb ram, 160 hdd значи сите се задоволени јас лаптоп моите дома со PC а тој лаптопот ми е онака за курчење значи пошто немам друга работа сакам да се замарам со негово појачување, не дека некој ќе работи на него и ќе го користи туку чисто онака сакам да му извадам максимум и никој не мразам па да му го дадам тој да го работи.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здаво,

Одамна колекционирам филмови и сега некое време симнувам HD / MKV фајлови ама не можам на ЦРТ ТВ да ги гледам а пред компјутер не ми се гледа.

Сакам да купам HD player или Bluray player ама не знам дали ќе може со пинови или скарт да се врзе на ЦРТ ТВ и дали ако се поврзе ќе може компатибилно да ја репродуцира сликата, нормално дека нема да ја репродуцира во хд резолуција и квалитет но кога го уклучив компјутерот на тв и пуштив мкв некако боите измешани на зелено, знам дека графичката ме дупи па реков дали е до графичката или и да купам хд или блуреј плеер ќе е џабе???

Благодарам...
Ќе можеш да поврзеш со скарт ама сликата ќе ти е квалитетна колку што ти е сега СИТЕЛ :) (може малку поубава).
Што графичка имаш и како го поврзуваш РС со ТВ? За да не купуваш за џабе плеери, многу е полесно преку РС.

Kajgana Shop

На врв Bottom