Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Мишел мори, бејб, гледам ти пишува локација Париз (ја се мислев Риад), така да сакала-неќела ќе мора да ги покажеш г’зинјата и цицињата, зошто хиџабот е сега со закон забранет таму. И закачи некоја сликичка на форумов, да видиме и малку халал цициња тука. Алах, навистина, сака добра сиса. (Сура Al-boob 69:69)
Ако хиџабот во Париз е забранет со закон, не значи дека сите вернички одма ќе се покажат. Не трескај молим те не си интересн (иако со сила се трудиш да бидеш).:tapp:
Иначе толку ти сечит тебе, седнат тука на форумов да бараш слики од цициња и г’зови да гледаш, пошо како што гледам во живо изгорен си да видиш.
Немој Савле немој Павле, нема ајр од гледање сликички само. :(
Кутриот ти!

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
zdravo priatelce,,, spored tekstot, i spored toa sto ti go zboruvas toa zosto zenata da e slava na mazot ?
dali pokrivanjeto na zenata e zaradi da se pokaze vlasta na mazot , vrz zenata ili pokrivkata e nesto sosema drugo? zosto mazot da e obraz i slava na boga a zenata da e slava na mazot? kratko i jasno zarem taka nee tekstot ? jas taka go podrazbiram mozebi gresam,,, mozes da se obides da mi odgovoris?
i uste nesto kako ti ja podrazbiras pokrivkata na zenata vo hristijanstvoto , dali samo kalugerkite treba taka da se oblekuvaat ili sekoja hristijanka? kratko i jasno da ili ne?pozdrav
Не, не грешиш, само не го разбираш затоа што не си христијанин. Затоа секое толкување на христијанската наука од нехристијани е погрешо толкување. Кога не сте навлезени во верата христијанска, не можете и да ја разберете. Затоа и науката на Христа криво ја толкувате.
Според тоа не труди се да толкуваш христијанска наука, а уште помалку христијанската вера да ја сфатиш.
Еден ден, и тоа многу брзо, кога Господ Исус Христос ќе го испрати својот ангел да ја земе твојата душа, ќе ти биде појасно, но ќе немаш време. Таму не постои време, и затоа она што си го понел со себе, само тоа ти е, не постои време за друго, за преобраќање.

Да ти одговорам на твоето прашање, иако веќе многу добро го знаеш одговорот. Но ти одговарам за да знаеш дека и јас го знам.
Жената кога се МОЛИ во Црква треба да ја покрива главата. Калугерките, монахињите и другите жени кои се заветувале на свет живот во Господа, и при тоа живеат во заедница, имаат „униформа“. Во Католичката Црква постојат неколку стотици редови на калугерки и монахињи кои се заветувале во Бога, и секој ред по нешто се разликува од другите редови. Некои се молитвени, каде калугерките по цел ден во манастирите молат и не излегуват никаде, а други се повеќе поврзани со луѓето, па за нив градат сиропиталишта, мензи, преноќишта, школи итн. Тие сите се заветни во Господа. Оние кои пак Бог ги повикал на свет христијански брак, имаат друга задача во животот, а тоа е да живеејќи го христијанскиот брак, сведочат во светот за Господ Исус Христос.

После ова, секоја дискусија од твоја страна е излишна. Можеш да постираш, но тоа веќе е инат, не е разумена дискусија.

Туку ти кажи, зошто СИТЕ ЖЕНИ муслиманки треба да се покриени. Не зборувај за искривени страсти или желби на некој манијаци да ги вознемирават жените. Сите мажи не се манијаци да се пуштат по жена (жени) која не е нивна сопруга. Има и нормални мажи. Сега одговори, за оние неколку манијаци кои трчат по жените, треба СИТЕ ЖЕНИ да се покриват, за тие неколку манијаци да не трчат по нив? Така?[/quote]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
zdravo priatelce,
velis zenata koga se moli vcrkva trebalo da ja pokriva glavata ,,,no kalugerkata i koga odi vo carsija e pokriena ,?zosto? i koga ne se moli onaa e pokriena,zosto?
vo toj ciat sto go navede ne veli kalugerkata samo da se pokriva , jas kako sto razbiram vazi za site onie koi go prifatile hristijanstvoto,zarem samo vo crkva se moli?
znaci spored tebe kalugerkite koi se odlucile da se zamosat se zavetile na gospoda , a drugite sto odlucile da ziveat vo hristijanski brak , imale druga zadaca. koja e taa zadaca?zarem za niv koi ziveeat vo sklop na brak ne vazi pokrivkata?navistina interesno od tvoja strana,sto e poveke vernik kalugerkata ili onaa koja nee kalugerka?

razlikata na zenata muslimanka koja se pokriva i zenata hrstijanka koja se pokriva e vo toa sto zenata hristijanka vo biblijata e postavena kako gordost na mazot , slava na mazot dodeka mazot slava na boga , a muslimankata koja se pokriva e zaradi zastita nejzina i zaradi pravicno opstestvo zaradi nemoralani misli i iskusenija ,,
spored biblijata , vlasta e na mazot vrs zenata zatoa sto on e slava na boga a ona slava na mazot, i spored toa sto zenata go izmamila i stanala gresnica,, dodeka kuranot zenata ne ja smeta za bitie koe e sozdadeno so pomala vrednost od mazot, ne ja smeta kako element na grevot, vo islamot mazot i zenata se tretira ednakvo zenata ima prava silicni na pravata na mazot, koja ima odgovornost koi odgovaraat na nivnite psihicki i fizicki kvaliteti, kuran kerim naveduva primeri na zeni koi bile povozviseni od mazite vo svoto vreme , se spomnuva merjem(marija,)koja bila povozvisena i d bozjiot verovesnik zekerija,zenite vo islamot se ramnopravni so mazot no ne i istoveteni.onoj koj pravi dobro bilo masko ili zensko a e vernik mu pripaga dzennet.(en nisa,124,)
i zenata i mazot se eden od drug, zozdadeni od boga pa so koe pravo biblijata govori za gordost na zenata vrs mazot ,zenata da e slava na mazot, , nema logika,
evego celiot biblski tekst,

И така: ако жената не се покрива - нека се истриже! Но ако е срамно за жената да се стриже или да се бричи; нека се покрива!
7 Мажот пак не треба да ја покрива главата, зашто е слика и слава Божја, а жената е слава на мажот.
8 Зашто мажот не е од жената, туку жената од мажот;
9 бидејќи мажот не е создаден заради жената, туку жената заради мажот.
10 Затоа жената треба да има власт на главата, заради ангелите.
Жената да се учи во тишина и во секаква покорност!
12 А на жената не и дозволувам да поучува,(zosto?) ниту да господари над мажот, туку да биде мирна.
13 Зашто, прво беше создаден Адам, потоа Ева.
14 И Адам не беше измамен, туку жената беше измамена, и падна во престап.
15 Но таа ќе биде сочувана со раѓање на деца; ако останат во верата и љубовта и во светоста со умереност
zarem zenata i mazot ne se sozdadeni od boga, bez razlika sto mazot doaga od zenata a zenata doaga od mazot.zarem greskata sto ja napravila eva , i poradi toj grev site luge se ragaat so grev?

--- надополнето: 17 декември 2011 во 21:30 ---
Според ова, алах ве создал фалични, да не можете да се воздржувате кон туѓите жени, па создавате фиктивна ситуација како нивните тела да не постојат и така се осеќате полесно? За мене ова е себеомаловажување, спуштање на ниско ниво и целосна дисквалификација на моќта на богот за кој тврдите дека е семоќен.
ako jas sum falicen ti si poveke od falicen vie dali mozete da se vozdrzete da poglednete vo druga zena ako ona e oblecena provokativno ,, islamskata dogma e toa da go socuvame nasiot pogled,,, da se spustat pogledite ,, no maskoto vo vrska so toa e slabicok ne zboruvam samo za mene tuku i za tebe i za bilo koe drugo ,i sluhot i vidot i razumot za se toa ke se odgovara...

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Не, не грешиш, само не го разбираш затоа што не си христијанин. Затоа секое толкување на христијанската наука од нехристијани е погрешо толкување. Кога не сте навлезени во верата христијанска, не можете и да ја разберете. Затоа и науката на Христа криво ја толкувате.
Според тоа не труди се да толкуваш христијанска наука, а уште помалку христијанската вера да ја сфатиш.
Еден ден, и тоа многу брзо, кога Господ Исус Христос ќе го испрати својот ангел да ја земе твојата душа, ќе ти биде појасно, но ќе немаш време. Таму не постои време, и затоа она што си го понел со себе, само тоа ти е, не постои време за друго, за преобраќање.

Да ти одговорам на твоето прашање, иако веќе многу добро го знаеш одговорот. Но ти одговарам за да знаеш дека и јас го знам.
Жената кога се МОЛИ во Црква треба да ја покрива главата. Калугерките, монахињите и другите жени кои се заветувале на свет живот во Господа, и при тоа живеат во заедница, имаат „униформа“. Во Католичката Црква постојат неколку стотици редови на калугерки и монахињи кои се заветувале во Бога, и секој ред по нешто се разликува од другите редови. Некои се молитвени, каде калугерките по цел ден во манастирите молат и не излегуват никаде, а други се повеќе поврзани со луѓето, па за нив градат сиропиталишта, мензи, преноќишта, школи итн. Тие сите се заветни во Господа. Оние кои пак Бог ги повикал на свет христијански брак, имаат друга задача во животот, а тоа е да живеејќи го христијанскиот брак, сведочат во светот за Господ Исус Христос.

После ова, секоја дискусија од твоја страна е излишна. Можеш да постираш, но тоа веќе е инат, не е разумена дискусија.

Туку ти кажи, зошто СИТЕ ЖЕНИ муслиманки треба да се покриени. Не зборувај за искривени страсти или желби на некој манијаци да ги вознемирават жените. Сите мажи не се манијаци да се пуштат по жена (жени) која не е нивна сопруга. Има и нормални мажи. Сега одговори, за оние неколку манијаци кои трчат по жените, треба СИТЕ ЖЕНИ да се покриват, за тие неколку манијаци да не трчат по нив? Така?
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
zdravo priatelce,
velis zenata koga se moli vcrkva trebalo da ja pokriva glavata ,,,no kalugerkata i koga odi vo carsija e pokriena ,?zosto? i koga ne se moli onaa e pokriena,zosto?
vo toj ciat sto go navede ne veli kalugerkata samo da se pokriva , jas kako sto razbiram vazi za site onie koi go prifatile hristijanstvoto,zarem samo vo crkva se moli?
znaci spored tebe kalugerkite koi se odlucile da se zamosat se zavetile na gospoda , a drugite sto odlucile da ziveat vo hristijanski brak , imale druga zadaca. koja e taa zadaca?zarem za niv koi ziveeat vo sklop na brak ne vazi pokrivkata?navistina interesno od tvoja strana,sto e poveke vernik kalugerkata ili onaa koja nee kalugerka?

razlikata na zenata muslimanka koja se pokriva i zenata hrstijanka koja se pokriva e vo toa sto zenata hristijanka vo biblijata e postavena kako gordost na mazot , slava na mazot dodeka mazot slava na boga , a muslimankata koja se pokriva e zaradi zastita nejzina i zaradi pravicno opstestvo zaradi nemoralani misli i iskusenija ,,
spored biblijata , vlasta e na mazot vrs zenata zatoa sto on e slava na boga a ona slava na mazot, i spored toa sto zenata go izmamila i stanala gresnica,, dodeka kuranot zenata ne ja smeta za bitie koe e sozdadeno so pomala vrednost od mazot, ne ja smeta kako element na grevot, vo islamot mazot i zenata se tretira ednakvo zenata ima prava silicni na pravata na mazot, koja ima odgovornost koi odgovaraat na nivnite psihicki i fizicki kvaliteti, kuran kerim naveduva primeri na zeni koi bile povozviseni od mazite vo svoto vreme , se spomnuva merjem(marija,)koja bila povozvisena i d bozjiot verovesnik zekerija,zenite vo islamot se ramnopravni so mazot no ne i istoveteni.onoj koj pravi dobro bilo masko ili zensko a e vernik mu pripaga dzennet.(en nisa,124,)
i zenata i mazot se eden od drug, zozdadeni od boga pa so koe pravo biblijata govori za gordost na zenata vrs mazot ,zenata da e slava na mazot, , nema logika,
evego celiot biblski tekst,

И така: ако жената не се покрива - нека се истриже! Но ако е срамно за жената да се стриже или да се бричи; нека се покрива!
7 Мажот пак не треба да ја покрива главата, зашто е слика и слава Божја, а жената е слава на мажот.
8 Зашто мажот не е од жената, туку жената од мажот;
9 бидејќи мажот не е создаден заради жената, туку жената заради мажот.
10 Затоа жената треба да има власт на главата, заради ангелите.
Жената да се учи во тишина и во секаква покорност!
12 А на жената не и дозволувам да поучува,(zosto?) ниту да господари над мажот, туку да биде мирна.
13 Зашто, прво беше создаден Адам, потоа Ева.
14 И Адам не беше измамен, туку жената беше измамена, и падна во престап.
15 Но таа ќе биде сочувана со раѓање на деца; ако останат во верата и љубовта и во светоста со умереност
zarem zenata i mazot ne se sozdadeni od boga, bez razlika sto mazot doaga od zenata a zenata doaga od mazot.zarem greskata sto ja napravila eva , i poradi toj grev site luge se ragaat so grev?.............

[/quote]

„..........zarem zenata i mazot ne se sozdadeni od boga, bez razlika sto mazot doaga od zenata a zenata doaga od mazot.zarem greskata sto ja napravila eva , i poradi toj grev site luge se ragaat so grev?.............“

За овој дел сакаш да дискутираме овде или на прашања за христијаните?
--- надополнето: 17 декември 2011 во 22:39 ---
Јоан, ај олади, нели и жените христијанки треба да се покриваат ?
Што дудлаш тука на темава? Ако толку знаеш за Христијанството нема да зборуваш вака.

Многу си наивна.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.994
ЕлКесвер и Соул-оф Спејс, на вашите жени, сестри, мајки, вие им ги сечете краставиците, бананите, кобасиците или им дозволувате да самите тоа да го прават?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Vaka ne se dokazuva deka Ateistite se poznaeni,po kulturni,podobronamerni,po razbrani,popametni...itn.

Kako i da e,toa e nas privaten,intimen zivot. Znaete koja e sprotivnosta na prasanjeto ? I jas istoto bi te prasal tebe.
Ti na sestrati,majkati,soprugata,im gi seces bananite,krastavicite,kolbasicite.... ili i vibrator i kupuvate ? Pruzeteim go i toa zadovolstvo. Jas,neka bide po vasa pretpostavka,ne im dozvoluvam da gi lupat,jas im gi lupam. A vie,im dozvoluvate da vrsat orgazmi so niv.Im kupivte i vibrator za 8 mart na Majkati,sestrati,Soprugata ? Ako mislite deka nie do tolku preteruvame vo strogost i ljubomora.Jas mislam deka vie do tolku preteruvate vo razvrat i nemoral.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
ЕлКесвер и Соул-оф Спејс, на вашите жени, сестри, мајки, вие им ги сечете краставиците, бананите, кобасиците или им дозволувате да самите тоа да го прават?
Колку треба да бидеш беден и ниско да се спуштиш за да поставиш вакво прашање ?
Едно е што проповеда исламот а сосема друго што некој ќе предложи да се прави или што самите муслимани ќе прават.
Се прашувам како не ти е воопшто срам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.994
Vaka ne se dokazuva deka Ateistite se poznaeni,po kulturni,podobronamerni,po razbrani,popametni...itn.

Kako i da e,toa e nas privaten,intimen zivot. Znaete koja e sprotivnosta na prasanjeto ? I jas istoto bi te prasal tebe.
Ti na sestrati,majkati,soprugata,im gi seces bananite,krastavicite,kolbasicite.... ili i vibrator i kupuvate ? Pruzeteim go i toa zadovolstvo. Jas,neka bide po vasa pretpostavka,ne im dozvoluvam da gi lupat,jas im gi lupam. A vie,im dozvoluvate da vrsat orgazmi so niv.Im kupivte i vibrator za 8 mart na Majkati,sestrati,Soprugata ? Ako mislite deka nie do tolku preteruvame vo strogost i ljubomora.Jas mislam deka vie do tolku preteruvate vo razvrat i nemoral.
Со оф-топик стил на самоодбрана, можеш да се одбраниш кај дечињата од улица, ако те сардисаат со незгодни прашања.
-Какви се атеистите не ме интересира.
Ако сакаш постави и такво прашање.
-Исто така ова нема врска со тоа дали атеистите или Христијаните им ги љупат и сечат бананите на нивните жени. Никаков авторитет не постои што на атеистите би им наредил да им ги љупат и сечат бананите или краставиците на нивните жени. Црквата исто така не издала до сега никаква одредба за такво нешто на Христијаните или каурите (како сакаш).

Станува збор за директно прашање до Муслиманите, подтикнато од упатствата на верскиот великодостојник. Дали ги почитувате упатствата или не?
Ти си одговори дека ги почитуваш и толку беше.
Благодарам на одговорот,
ехмулидулијах or whatever

Нема потреба да се браниш со оф-топици. Можеш, откога ќе одговориш на прашањето, да си ги поставиш (на соодветни места) дилемите за тоа, какви
се атеистите и дали на жените им купуваат вибратори. ОК?
--- надополнето: 18 декември 2011 во 16:58 ---
Колку треба да бидеш беден и ниско да се спуштиш за да поставиш вакво прашање ?
Едно е што проповеда исламот а сосема друго што некој ќе предложи да се прави или што самите муслимани ќе прават.
Се прашувам како не ти е воопшто срам.
Ова е тема за верски прашања.
Јас не го измислив ова туку тие напатствија ги издаде религијски великодостојник од религијата за која се зборува на темава.
Прашав дали Муслиманите ги почитуваат неговите напатствија и толку.Прашање за оваа тема.
Нешто не ти е јасно, сеуште?

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Со оф-топик стил на самоодбрана, можеш да се одбраниш кај дечињата од улица, ако те сардисаат со незгодни прашања.
-Какви се атеистите не ме интересира.
Ако сакаш постави и такво прашање.
-Исто така ова нема врска со тоа дали атеистите или Христијаните им ги љупат и сечат бананите на нивните жени. Никаков авторитет не постои што на атеистите би им наредил да им ги љупат и сечат бананите или краставиците на нивните жени. Црквата исто така не издала до сега никаква одредба за такво нешто на Христијаните или каурите (како сакаш).

Станува збор за директно прашање до Муслиманите, подтикнато од упатствата на верскиот великодостојник. Дали ги почитувате упатствата или не?
Ти си одговори дека ги почитуваш и толку беше.
Благодарам на одговорот,
ехмулидулијах or whatever

Нема потреба да се браниш со оф-топици. Можеш, откога ќе одговориш на прашањето, да си ги поставиш (на соодветни места) дилемите за тоа, какви
се атеистите и дали на жените им купуваат вибратори. ОК?
--- надополнето: 18 декември 2011 во 16:58 ---

Ова е тема за верски прашања.
Јас не го измислив ова туку тие напатствија ги издаде религијски великодостојник од религијата за која се зборува на темава.
Прашав дали Муслиманите ги почитуваат неговите напатствија и толку.Прашање за оваа тема.
Нешто не ти е јасно, сеуште?
Јас колку што гледам оваа тема е прашања за исламот, а исламот не го прават религиските великодостојници и никакви свети лица. Исламот не го проповеда ова што погоре го спомна, што значи е новотарија или измислица.
Ако имаш некакви лични прашања за животот на муслиманите, ти препорачувам да си отвориш таква тема и таму еден по еден да ги прашуваш што прават нивните сестри, мајки, братучеди, жени, комшивки ако до толку ти држи акалот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.994
Јас колку што гледам оваа тема е прашања за исламот, а исламот не го прават религиските великодостојници и никакви свети лица. Исламот не го проповеда ова што погоре го спомна, што значи е новотарија или измислица.
Ако имаш некакви лични прашања за животот на муслиманите, ти препорачувам да си отвориш таква тема и таму еден по еден да ги прашуваш што прават нивните сестри, мајки, братучеди, жени, комшивки ако до толку ти држи акалот.
Дури и редарственичката толеранција на подфорумов да беше на ниво на другите подфоруми, дури и тогаш прашањево ќе беше на место.
Пријави лошо мислење. Ако го тргнат и/или ме казнат заради оф-топик, тогаш си во право.
Ако си Муслиман одговори!

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Што да ти о
Дури и редарственичката толеранција на подфорумов да беше на ниво на другите подфоруми, дури и тогаш прашањево ќе беше на место.
Пријави лошо мислење. Ако го тргнат и/или ме казнат заради оф-топик, тогаш си во право.
Ако си Муслиман одговори!
Што да ти одговорам ?
Нема потреба од пријавување на мислењето, нека остане, нека се гледа до каде може да дојде човечката некултура и фрустрација.
Темата е прашања за исламот и се поставуваат прашања за религијата, не се поставуваат прашања за приватниот живот на членовите тука на форум или што проповедаат верските фанатици зашто тоа нема врска со исламот.
Исламот е тој што е, како што го оставил пратеникот а.с а се друго после него е новотарија и измислица.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.994
Темата е прашања за исламот и се поставуваат прашања за религијата, не се поставуваат прашања за приватниот живот на членовите тука на форум или што проповедаат верските фанатици зашто тоа нема врска со исламот.
Се вртиме во круг...
Апсолутно не ме интересира приватниот живот на Муслиманите. Ме интересира нивниот став околу почитувањето на упатствата на свештеното лице.
Соул-оф Спејс, си кажа - почитува, ти кажа - не почитуваш. и тоа е.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Се вртиме во круг...
Апсолутно не ме интересира приватниот живот на Муслиманите. Ме интересира нивниот став околу почитувањето на упатствата на свештеното лице.
Е гледаш како може да се постави едно културно прашање.
Свештеното лице не е никакво свето лице во исламот, неговите совети никој не мора да ги почитува.
Еве јас сум против тоа, зашто го сметам за голема глупост. Сметам дека се работи за фанатик.
Муслиманот не мора да слуша наредби од никакви оџи и имами, нека прави она што смета дека е исправно сам.
Човекот излегол дал совет, ниту јас ниту некој друг муслиман е должен да го послуша.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
eh priatelce navistina loso od tvoja strana ,,,mnogu loso,,,,
bideiki vaka pocna ke ti se vrati so ista mera,vasite sestri majki zeni namerno li gi prakate vcrkva sami? jas bi ti sovetuval vasite zeni sestri majki nemojte sami da gi pustate vcrkva zs mozi ova da im se desi.ili im go dozolvuvate, samite toa da go pravat?

kako ova svesteno lice ,,, izrazi zelbaa i pronajdisigo video snimkata za da si vidis podobro,, da ne go postiram ovde., sramota e .:pos:

POP SNIMIO PORNIĆ S MLAĐOM ŽENOM! (VIDEO)

(238)
Utorak, 14. Septembar, 2010.| Autor: Ekipa Kurira
Jagodinski sveštenik Ivan J. snimao se dok „obrađuje“ zgodnu i umešnu ženu, i to otpozadi. Vladika dao epitimiju, crkvenu kaznu, „junaku“ filma
JAGODINA - Nije Raspućin, niti otac Makarije, već mlađani sveštenik Ivan iz Jagodine.
Hit snimak koji ovih dana kruži Jagodinom je porno video-klip na kojem mladi gradski sveštenik Ivan J. „obrađuje“ otpozadi veoma zgodnu i umešnu ženu. Jagodinci, čak i oni ispod 18 godina, vrlo rado razmenjuju ovaj pornografski snimak, na kome se u akciji jasno vidi sveštenik
Ivan koji služi u crkvi svetog Petra i Pavla.
Kako je snimak vrlo lošeg kvaliteta, moguće je zaključiti da ga je načinio i sam sveštenik i da mu je ruka bila vrlo nesigurna, jer je bio zauzet drugim stvarima, a ne kvalitetom video-klipa. Pored slike ima i zvuka, pa se može čuti kako pop pevuši, a u jednom trenutku čak priziva Boga rečima „ Gospode“.
Na nesreću sveštenikovih mladih sugrađana koji su videli snimak, lice devojke se ne prepoznaje, ali svi se slažu u komentaru da je vrlo dobra u krevetu.
Međutim, sveštenik Ivan za Kurir tvrdi da mu je sve ovo neko smestio.
- Naravno da na snimku nisam ja! Sve je to deo zavere i ucena kojima sam izložen još od Velikog petka. Podneću krivičnu prijavu i ceo slučaj završiće na sudu - tvrdi on.
Kako objašnjava famozni snimak je stigao i do vladike šumadijskog i da je zbog toga dobio epitimiju (crkvenu kaznu) dok se ne sazna cela istina.
- O glavi mi radi jagodinska mafija, koja je nedodirljiva. Najpre su pokušali da me ucene, tražili su novac da video-snimak ne bi pustili u javnost. Sve sam prijavio policiji, ali ucenjivači su bili anonimni i do sada nisu otkriveni. Sve je počelo nekom šalom, pojavila se žena iz sela Striče i tvrdila da ima vanbračnu kćerku sa mnom. Istina je da sam je poznavao još kao dečko, ali nisam je video 20 godina. Onda je priča kulminirala i život mi se pretvorio u haos. Toliko su me oklevetali da mogu samo da se obesim!
Sveštenik navodi da se povukao u molitvu i da čeka da državni organi reše njegov slučaj. Navodno, po Jagodini kola priča da je svoj mobilni telefon zamenio s nekim, pa se video-snimak tako našao „u prometu

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.994
eh priatelce navistina l...
Не сум ја пријател со некој кој сака да ме нема, така да задржи си ги твоите неискрени слаткоречивости спакувани во наводна учтивост, за друг некој, кој ќе цени учтивост, макар и неискрена.

Изглеа сите вие користите иста тактика, со глупави оф-топици го избегнувате одговорот. Сфатете дека не зборувате со десет-годишни деца...

Прашањето е дали ги почитуваш напатствијата на свештеното лице или не?
Толку.
Прашањето за Христијаните постави го таму кај што треба.

Не ми се лигавете мене.
Ја не ги измислив ниту забраните за играње фудбал (освен ако, нели, играњето не е во функција на подготовка за џихад), ниту забраната за убави очи кај жените, ниту забраната за децата да си ги спасат животите од пожарот (затоа што не биле прописно покриени :tapp: ), ниту пак упатствата за недопирање на цели банани, краставици, кобасици и слично. Све е тоа дело на муслимански верски достојници.

Ако ве навредуваат нивните упатства кажете (како оној Шизофреник по горе), ако сметате дека се во право - пак кажете, како Соул-оф-Спејс.
Јас само го поставив прашањето, не ги измислив причините. Напротив, Вие Муслиманите сами си ги донесувате тие одлуки.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Не сум ја пријател со некој кој сака да ме нема, така да задржи си ги твоите неискрени слаткоречивости спакувани во наводна учтивост, за друг некој, кој ќе цени учтивост, макар и неискрена.

Изглеа сите вие користите иста тактика, со глупави оф-топици го избегнувате одговорот. Сфатете дека не зборувате со десет-годишни деца...

Прашањето е дали ги почитуваш напатствијата на свештеното лице или не?
Толку.
Прашањето за Христијаните постави го таму кај што треба.

Не ми се лигавете мене.
Ја не ги измислив ниту забраните за играње фудбал (освен ако, нели, играњето не е во функција на подготовка за џихад), ниту забраната за убави очи кај жените, ниту забраната за децата да си ги спасат животите од пожарот (затоа што не биле прописно покриени :tapp: ), ниту пак упатствата за недопирање на цели банани, краставици, кобасици и слично. Све е тоа дело на муслимански верски достојници.

Ако ве навредуваат нивните упатства кажете (како оној Шизофреник по горе), ако сметате дека се во право - пак кажете, како Соул-оф-Спејс.
Јас само го поставив прашањето, не ги измислив причините. Напротив, Вие Муслиманите сами си ги донесувате тие одлуки.

eh kolku e taa losa tvoja dvolicnost i sto ti govori srceto ,,,zosto jas da sakam da te nema ,,, vie ste osoba koja brzo izbuvnuvate i preteruvate ,, znaci sega te boli toa ,, pa pred da izneses sekakvi gluposti razmisli ,,, ako toj svestenik rekol taka ne znaci deka e taka , pred da go postavis toa prasanje zs ne razmisli deka mozes da ne navredis ,, istoto e i so toj svestenik ako go rekol toa ,,
prasanjeto ti bese vakvo...

zosto ti postavuvas vakvo prasanje
zaradi koja cel?
i zosto mene i na Соул-оф Спејс, ni upatuvas direktno prasanje i ni gi spomnuvas zenata sestrite majkite,, koga mozese uctivo prasanje da postavis

na primer dali islamot go veli ova kako sto go rekol ovoj svestenik? dalie vo sklop so islamot.. i.t.n
no tiiiiiiiiii sto napravi,,,?

priatelce jas te narekuvam priatel kako i na sekoj drug bes raz;lika koj e i na sekogo mu posakuvam se najdobro i ne se zalazuvajj ne mie mene svojstveno za da jas posakam da te nema ,,,
coveckite dusi se custvitelni i zatoa bidi mnogu vnimatelen so lugeto koj i da e.
nemoj da sudis i tebe nema da ti sudat,i bidi vozdrzan vo iznesuvanjeto zabeleski, i vnimavaj kako postavuvas prasanje...
se nadevam me razbiras ,, bidimi pozdraven a jas se izvinuvam,ako te navrediv so ona pogore, ,, no toa go storiv so cel da ja uvidis relanosta ,, i da vidis kakoe. pa sekoj kon svojot pat .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom