Прашања за Исламот II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Секој треба да се облекува како сака! Жената не е слава на мажот, ниту пак обратно. Бог секој го сака и не суди според облеката. Само сите се толку заблудени што ако се покриваат мислат дека се вистински верници во Бога иако не ни помислиле на него веќе подолго време...

п.с Престанете да се фалите со такви извадоци од било која религиозна книшка што алудира на омаловажување на жените. Срамно е за целиот човечки род ...

Секој треба да се облекува како сака! Жената не е слава на мажот, ниту пак обратно. Бог секој го сака и не суди според облеката. Само сите се толку заблудени што ако се покриваат мислат дека се вистински верници во Бога иако не ни помислиле на него веќе подолго време...

п.с Престанете да се фалите со такви извадоци од било која религиозна книшка што алудира на омаловажување на жените. Срамно е за целиот човечки род ...
da sekoj treba da se oblekuva kako saka no zosto cesto, ne vi vikam vam no od mnogu drugi zosto ze mesaat vo oblekata na zenata muslimanka .t.e pokrivkata na zenata, muslimanka koja kako saka neka se oblekuva, zarem ne,
joan ni iznese biblski tekst, i tuka jasno govori i jas nego go prasav ne vas ,, sekako sekoj se oblekuva kako saka ,, no zboruvame od religiski aspekt ,, kako mozes da kazis deka zenata ne e salava na mazot koga vo biblijata pisuva taka ,, jas ne dodavam tuku toa taka go pisuva, znaci sakas da kazis deka tie bibliski tekstovi se lazni,,

da sekoj treba da se oblekuva kako saka no zosto cesto, ne vi vikam vam no od mnogu drugi zosto ze mesaat vo oblekata na zenata muslimanka .t.e pokrivkata na zenata, muslimanka koja kako saka neka se oblekuva, zarem ne,
joan ni iznese biblski tekst, i tuka jasno govori i jas nego go prasav ne vas ,, sekako sekoj se oblekuva kako saka ,, no zboruvame od religiski aspekt ,, kako mozes da kazis deka zenata ne e salava na mazot koga vo biblijata pisuva taka ,, jas ne dodavam tuku toa taka go pisuva, znaci sakas da kazis deka tie bibliski tekstovi se lazni,,
Библијата како и сите религиски книшки е напишана од луѓе (кои немале попаметна работа). Далеку од тоа да е лажна, постои физичи :), но не значи се што е напишано некаде треба слепо да се верува во него ...

A zosto site ako se polrivaat mislat deka so prisilba se pokrieni ?

Библијата како и сите религиски книшки е напишана од луѓе (кои немале попаметна работа). Далеку од тоа да е лажна, постои физичи :), но не значи се што е напишано некаде треба слепо да се верува во него ...
znaci spored tebe biblijata e apsurd ,,, ok togas nekoj religiozen hristijanin ke ni objasni zosto zenata e slava na mazot,, .. i dali pokrivkata vazi samo za kalugerkite ili za site hristijanki vernicki ,

Тие што мислат така, ништо не знаат. :) Јас кажав секој има слобода (барем во денешно време) да верува и да ја покажува својата почит кон Бог на кој начин сака. Ако тоа е преку облеката, нека е преку облеката. (Тоа е исто и со носењето крст кај Христијаните, или аврамова звезда кај Евреите, незнам кој е вашиот симбол кој сте го присвоиле и го носите како накит сори ...)
Единствено нешто што влегува во очи на многу верници/неверници и тоа го земаат како одбивно и несовремено, е тоа што е запишано во религиозните книшки. Дека покривањето на жената претставува почит кон Бог (Алах, Јахве како сакаш кажи го исто ти се фаќа ...)
Ако некој ме праша мене како треба да изгледа молење, јас би кажала дека не би требало никакво покривање. Само ти и Бог, како од мајка родени.

Тие што мислат така, ништо не знаат. :) Јас кажав секој има слобода (барем во денешно време) да верува и да ја покажува својата почит кон Бог на кој начин сака. Ако тоа е преку облеката, нека е преку облеката. (Тоа е исто и со носењето крст кај Христијаните, или аврамова звезда кај Евреите, незнам кој е вашиот симбол кој сте го присвоиле и го носите како накит сори ...)
Единствено нешто што влегува во очи на многу верници/неверници и тоа го земаат како одбивно и несовремено, е тоа што е запишано во религиозните книшки. Дека покривањето на жената претставува почит кон Бог (Алах, Јахве како сакаш кажи го исто ти се фаќа ...)
Ако некој ме праша мене како треба да изгледа молење, јас би кажала дека не би требало никакво покривање. Само ти и Бог, како од мајка родени.
porkrivkata na edna zena vernicka e zaradi zastita, na samata sebe i zaradi sprecuvanje na pregolemo bludnostvo i preljubi , procitsuvanje na srceto od nemoralni misli i iskusenija na mazite, mazot e slabicok vo ubavinata na zenata koja vo nego se pobuduva svoite sex strasti ... ,,,, sto ima tolku loso ako nekoj odi propisno oblecena i nosi pokrivka na glavata ,

Se soglasuvam so tebe.
Sekoj treba prvo vnatresno da se izgradi kvalitetno,eticki,verski i svetski da se obrazuva,primer da stane pa potoa da ja stavi etiketata Hidzab ili Bradata. Inaku e samo grda i losa reklama za svojata religija. Zena koja ne obavuva namaz,nema opsta kultura,bludnica e,ne gi vaspituva svoite deca,,,, 10 Hidzabi da stavi dzaba i e. Kako i Maz da pusta brada do kolena dzaba mu e.
Nitu bradata nitu samijata te pravat vernik.

Ако постои закон со кој се наложува покривање, тогаш тоа е присила по дефиниција. Особено ако казната за прекршување е каменување.

Ако постои закон со кој се наложува покривање, тогаш тоа е присила по дефиниција. Особено ако казната за прекршување е каменување.
A dali vo makedonija postoi takov zakon ?
--- надополнето: 14 декември 2011 во 21:49 ---

porkrivkata na edna zena vernicka e zaradi zastita, na samata sebe i zaradi sprecuvanje na pregolemo bludnostvo i preljubi , procitsuvanje na srceto od nemoralni misli i iskusenija na mazite, mazot e slabicok vo ubavinata na zenata koja vo nego se pobuduva svoite sex strasti ... ,,,, sto ima tolku loso ako nekoj odi propisno oblecena i nosi pokrivka na glavata ,
Значи заклучок! Бидејќи мажите неможат да ги контролираат своите скриени страсти и мислат се што оди на две или четири нозе е нивно да го „секснат“, затоа решение, Покриј ја жената! Абре ајде ве се молам ...

Значи заклучок! Бидејќи мажите неможат да ги контролираат своите скриени страсти и мислат се што оди на две или четири нозе е нивно да го „секснат“, затоа решение, Покриј ја жената! Абре ајде ве се молам ...
jas sto zboruvam a taa sto zboruva,, , a zenata zosto se soblekuva i ja pokazuva ubavinata za da ja seksnat ,, ,, jas poftorno ke naglasam pokrivkata na zenata e zastita na samata sebe ,,pa koja kako sto saka neka se oblekuva skromnoto oblekuvanje t.e pokrivkata e zastita od bludot i takvite preljubi .

--- надополнето: 14 декември 2011 во 21:49 ---

Sosem e nebitno za indoktriniraniot vernik dali postoi svetoven zakon. Za nego/nea postrashna e prisilata od fiktivniot avoritet, vo konkretniot slucaj - Alah.

Bilite nasi makedonski ne bulat radi Grujo. Bulat radi Alah, pod prisila na debilen, ekstramno diskriminirachki, shovinisticki zakon, cie pocituvanje se osiguruva so zakana za vecni maki vo najuzasniot pekol. Toa e pedersko I podlo.

Mislam... Daj I' na bula dve nedeli poln pansion na Ibica so tri drugarki, pa (ako se vrati) posle prasaj ja kaj saka da ja nosis na shoping za Ramazan. ;)

jas sto zboruvam a taa sto zboruva,, , a zenata zosto se soblekuva i ja pokazuva ubavinata za da ja seksnat ,, ,, jas poftorno ke naglasam pokrivkata na zenata e zastita na samata sebe ,,pa koja kako sto saka neka se oblekuva skromnoto oblekuvanje t.e pokrivkata e zastita od bludot i takvite preljubi .
Да де како што кажав јас. Жената треба да се покрива и да се штити од мажите кои по некое право им е дозволено кога ќе видат жена да чуствуваат страст, блуд и помисла на прељуба. Ако сме толку еднакви според вашите религии тогаш истото ќе важи и за мажите. Нека се покриваат мажите (еве на пример според мојата религија нека носат шлемови ..) бидејќи како што мажите чуствуваат страст, така и жените чуствуваат страс кога ќе видат маж. Зошто само едната страна да се крие, а другата не?

Pa ti ipsissimus poveke veruvas od mene vo Boga i vo negovata Se'mok i se'znajnost. Ti si ist kako i sejtanot,zatoa si satanista.... veruvate mnogu poubavo i svesniste za Boga i negovata MOK ama svesno rabotite sprotivno toa.
Ti veruvas deka e semoken i seznaen ama go optuzuvas zosto go dopusta seto ova.
Pricina ima i za se' ova sto se slucuva a sto tebe vo glava ne ti ide.

Zlatko,na primerite sto gi davam samo mozete da verglate be drugar. Cista logika e toa.

Ti kazav zosto e dopusteno zloto na zemjata,zaradi toa da se ima slast vo dobroto,grdoto e da go spoznaeme i da uzivame vo dobroto. Bolesta e da znaeme za sdravjeto.Aramilakot e da znaeme za postenosta. Temninata e za Mesecinata da moze sjajot i ubavinata da si ja pokaze.
Незнам дали стварно си толку ограничен или со сила се правиш, ама во случајов е небитно.
Ако јас те прашувам како објаснуваш однесување кое треба да биде семоќно, незначи дека верувам во тоа!:tapp:
Исто како и што незначи дека јас практикувам секс со животни, ако не се залагам тие што практикуваат да бидат убиени.
Инаку ти и логиката имате врска колку и магаре и квантна физика.
Постирање километарски текстови, спремени однапред од вашиот исламски центар, не е решение! Фалични ти се аргумнтите! Ако за се има причина, како го објаснуваш крајниот суд? Можно ли е да си до толку ограничен, за да не го разбереш прашањево? Што ми повторуваш по милионити пат за месечини, болести, тенџериња и што ти незнам друго?!
Аргументите со човечки споредби се фалични аргументи! Луѓето немаат семоќни и сезнајни карактеристики! Затоа вашиот бог како што го преставувате кога би постоел како таков би бил или садист, или не би бил ниту семоќен ниту сезнаен!
Значи да ти нацртам: Ако некој е семоќен и сезнаен, и тврди дека за се што постои и се случува има причина, нема логика да суди и казнува! Ако ова не го сватиш, ти си безнадежен случај! И секоја понатамошна дискусија е еднаква на дискусија со зеленчук.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom