Општи вело муабети, прашања, совети

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
А бе дечки, каде во Скопје да идам да испечатам налепници за после да можам да ги запелапам на бајкот и колку пари ќе ме фати се тоа одприлика?

JocikA

The red one
Член од
24 јуни 2008
Мислења
109
Поени од реакции
28
Момци си купив точак во Словенија и како Македонец имам попуст на данок ( околу 20% од цената ). Сите документи ми ги дадоја во дуќанот каде го купив точакот и сега треба да земам печат на граница, па со документите некаде во ГТЦ во Скопје треба да си ги подигнам парите ( ако излезе се како што треба ). Прашањето ми е дали можам да земам печат на хрватска граница или морам на Македонска?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Момци си купив точак во Словенија и како Македонец имам попуст на данок ( околу 20% од цената ). Сите документи ми ги дадоја во дуќанот каде го купив точакот и сега треба да земам печат на граница, па со документите некаде во ГТЦ во Скопје треба да си ги подигнам парите ( ако излезе се како што треба ). Прашањето ми е дали можам да земам печат на хрватска граница или морам на Македонска?
Каде бе во ГТЦ ќе ги зимаш парите?

Пари се зимаат на граница нивна (словенска во случајов), а за да земеш пари треба да излезеш од држава и потоа на следно влагање можеш да ги подигнеш.

Во Грција е бар така, ако излезе па следно влагање ти враќаат 18%, а ако сакаш одма на излагање (уште првиот пат) ти враќаат 10%. Нема логика некој во Македонија да ти дава пари, зар не?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Знае ли некој?:confused:
Прашај по овие продавнициве за сито графика дали можат или каде има (во Дебар маало), а кога ке ги залепиш ке мора со лак да ги поминеш за да не се гребат или одлепуваат.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Што е ова сте исполегнале сите во зимски сон никој невози точак ?
Еве едно клипче на снег пред некој ден што возевме

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
ахаха без зимска опрема (капа, шалче, нараквици за ѕиври незнам) не се вози зимно време поготово и снег да има

Член од
8 декември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
5
Уф, со колкав кејф би возел! Само, да не ја зезнев вилушката :mad:. Ајде, сабајле последен обид да ја средам, да не фрлам пари за нова :mad:. А таман го средив точакот :(!
Инаку, на поранешната дискусија за кочниците: Avid BB5 + Avid SpeedDial 7 + Jagwire = ПЕРВЕРЗИЈА. Кој не е за хидраулика, ова му е супер комбинација. Уште подобро е со BB7, ама и вака е супер. Ми понудија неколку хидраулични, за да им ги дадам овие, ама нема :cool:.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Што е ова сте исполегнале сите во зимски сон никој невози точак ?
Еве едно клипче на снег пред некој ден што возевме
Секоја чест,за вас!Ви завидувам.Јас треба да ги менувам плочките т.е гуртните.,но имав многу работа,па каде што прашував немаа никаде по скопјево.Да ги сменам и ќе пробам некој ден до Водно.Инаку бил ли некој нагоре од средно,и ако бил каков е патот?

Decki imam visok zapcanici na shimano prenos pa na nekoj ako mu treba neka pise za cena ke se dogovorime. Eve za sto stanuva zbor
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=279296
Дај те молам пиши средниот запчаник со колку заба е?бареше еден другар.Мислам дека се уште нема најдено.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Секоја чест,за вас!Ви завидувам.Јас треба да ги менувам плочките т.е гуртните.,но имав многу работа,па каде што прашував немаа никаде по скопјево.Да ги сменам и ќе пробам некој ден до Водно.Инаку бил ли некој нагоре од средно,и ако бил каков е патот?

Дај те молам пиши средниот запчаник со колку заба е?бареше еден другар.Мислам дека се уште нема најдено.
edniot e 24 drugiot e 42 za cena lesno moze da se dogovorime

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Какви плочки ти требаат?
Иначе патот нагоре има снег не го чистат ама се вози не е лошо ако имаш добри гуми нема да имаш мака.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
http://erinabikeworxonline.com/images/shimano-br-m965.jpg

Вакви брат!Не сум проверил баш во сите продавници,но кај Грчка амбасада,кај арсо и во вучко немаат.Најверојатно ако не најдам ќе му речам на братучедот кога ќе доаѓа сега да ми земе.Во секој случај доколку си видел некаде ќе те замолам да ми помогнеш,па откако ќе го средиме ќе направиме една собиранка до Водно..
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 19:01 ---
http://erinabikeworxonline.com/images/shimano-br-m965.jpg

Вакви брат!Не сум проверил баш во сите продавници,но кај Грчка амбасада,кај арсо и во вучко немаат.Најверојатно ако не најдам ќе му речам на братучедот кога ќе доаѓа сега да ми земе.Во секој случај доколку си видел некаде ќе те замолам да ми помогнеш,па откако ќе го средиме ќе направиме една собиранка до Водно..

Kajgana Shop

На врв Bottom