Имаш малку рам и ПРЕМНОГУ СРАЊЕ процесор, не можат да постигнат ни едно клипче да пуштат ко што треба рамот и процесорот. 90% ти е ова.Имам неколку пати пишано за овој проблем тука но никој да ми помогне.. да ја оправиме работата. Имам проблем кога гледам некои видеа на интернет или играм игри на фб.. видеата ми сецкат. И да се исполни целосно видеото на youtube кога ке вклучам play исто како слики да гледам а не видео. Ја инсталирав најновата верзија на FlashPlayer, го форматирав комп и пак истиот проблем.. Можно ли е да е до драјверите на графичката? Инсталирав Device Doctor и Driver Detective ама на првата не ги пронаоѓа драјверите а на втората програма ми треба сериал.. Не ми е стар премногу комп.. го купив пред 4год.. барем за тие работи не би требало да има проблеми.. За подетални информации конфигурацијата ми е..
Mb ASRock 775v88+/LGA
CPU INTEL CeleronD 3060MHz LGA
Ram 512mb PQI DDR400 (PC3200)
VGA Palit FX6200 256DDR2 64bit
Друже Целерон е шпорет процесор, само за греење го бива Ослободи се од него и стави барем уште 512 рам.Имам неколку пати пишано за овој проблем тука но никој да ми помогне.. да ја оправиме работата. Имам проблем кога гледам некои видеа на интернет или играм игри на фб.. видеата ми сецкат. И да се исполни целосно видеото на youtube кога ке вклучам play исто како слики да гледам а не видео. Ја инсталирав најновата верзија на FlashPlayer, го форматирав комп и пак истиот проблем.. Можно ли е да е до драјверите на графичката? Инсталирав Device Doctor и Driver Detective ама на првата не ги пронаоѓа драјверите а на втората програма ми треба сериал.. Не ми е стар премногу комп.. го купив пред 4год.. барем за тие работи не би требало да има проблеми.. За подетални информации конфигурацијата ми е..
Mb ASRock 775v88+/LGA
CPU INTEL CeleronD 3060MHz LGA
Ram 512mb PQI DDR400 (PC3200)
VGA Palit FX6200 256DDR2 64bit
Western DIgital MyPassportКој екстерен хард диск би го препорачале?
Перформанси, капацитет=цена?
Од 500 gb па натаму ме интересираат.
Друг мониторНа екранот од мониторот имам минимална гребнатинка. Дали постои некаков начин да ја одстранам?
Знаеш ли што ќе направиш со пастата? Нема да знаеш дали е монитор дали тепсија.Дали има друго решение? Читав полирање со паста за заби ќе завршело работа но гребнатинката е толку мала и површна што незнам дали да ризикувам. Некој искуство со ваков проблем?
Паста за заби да, ако имаш ЛАДА па да пробаш да ја „полираш“ со бабини деветтини! хаххахаха ме изнасмеа со пастава =)))))Дали има друго решение? Читав полирање со паста за заби ќе завршело работа но гребнатинката е толку мала и површна што незнам дали да ризикувам. Некој искуство со ваков проблем?
Ме буни причината поради која е поставено прашањево.... БУКВАЛНО секаде каде што се продаваат такви работи (Техномаркет, Нептун, продавници за аудио-видео опрема.....).Kade vo makedonijava nasa moze da se najde home theater system (so pleer + saraund) so audio optical output?
Kade potocno ima poskapi od 500 evra vo Mkd? Mozebi jas ne go postaviv ubavo prasanjevo prviot patЕптен не ти се даваат пари за лаптоп?
Двата се ептен срање, ама од двата, за нијанса посрање е AMD C50
Ме буни причината поради која е поставено прашањево.... БУКВАЛНО секаде каде што се продаваат такви работи (Техномаркет, Нептун, продавници за аудио-видео опрема.....).