Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.215
Лошо е што стариот ддр2 е скоро дупло поскап од ддр3, а ддр3 не ми пасува на плочата...ама тоа е, со стари делови толку музика.

Ми беше неопходно ваше мислење...ќе земам 4 гига. Фала на обајцата.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Имам неколку пати пишано за овој проблем тука но никој да ми помогне.. да ја оправиме работата. Имам проблем кога гледам некои видеа на интернет или играм игри на фб.. видеата ми сецкат. И да се исполни целосно видеото на youtube кога ке вклучам play исто како слики да гледам а не видео. Ја инсталирав најновата верзија на FlashPlayer, го форматирав комп и пак истиот проблем.. Можно ли е да е до драјверите на графичката? Инсталирав Device Doctor и Driver Detective ама на првата не ги пронаоѓа драјверите а на втората програма ми треба сериал.. :( Не ми е стар премногу комп.. го купив пред 4год.. барем за тие работи не би требало да има проблеми.. За подетални информации конфигурацијата ми е..
Mb ASRock 775v88+/LGA
CPU INTEL CeleronD 3060MHz LGA
Ram 512mb PQI DDR400 (PC3200)
VGA Palit FX6200 256DDR2 64bit

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам неколку пати пишано за овој проблем тука но никој да ми помогне.. да ја оправиме работата. Имам проблем кога гледам некои видеа на интернет или играм игри на фб.. видеата ми сецкат. И да се исполни целосно видеото на youtube кога ке вклучам play исто како слики да гледам а не видео. Ја инсталирав најновата верзија на FlashPlayer, го форматирав комп и пак истиот проблем.. Можно ли е да е до драјверите на графичката? Инсталирав Device Doctor и Driver Detective ама на првата не ги пронаоѓа драјверите а на втората програма ми треба сериал.. :( Не ми е стар премногу комп.. го купив пред 4год.. барем за тие работи не би требало да има проблеми.. За подетални информации конфигурацијата ми е..
Mb ASRock 775v88+/LGA
Имаш малку рам и ПРЕМНОГУ СРАЊЕ процесор, не можат да постигнат ни едно клипче да пуштат ко што треба рамот и процесорот. 90% ти е ова.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Mb ASRock 775v88+/LGA
Друже Целерон е шпорет процесор, само за греење го бива :) Ослободи се од него и стави барем уште 512 рам.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Кој екстерен хард диск би го препорачале?
Перформанси, капацитет=цена?
Од 500 gb па натаму ме интересираат.

K

kalimer0

Гостин
На екранот од мониторот имам минимална гребнатинка. Дали постои некаков начин да ја одстранам? :confused:

K

kalimer0

Гостин
Дали има друго решение? Читав полирање со паста за заби ќе завршело работа но гребнатинката е толку мала и површна што незнам дали да ризикувам. :unsure: Некој искуство со ваков проблем?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали има друго решение? Читав полирање со паста за заби ќе завршело работа но гребнатинката е толку мала и површна што незнам дали да ризикувам. :unsure: Некој искуство со ваков проблем?
Знаеш ли што ќе направиш со пастата? :pos: Нема да знаеш дали е монитор дали тепсија.

Чаре - друг монитор.

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Паста за заби да, ако имаш ЛАДА па да пробаш да ја „полираш“ со бабини деветтини! хаххахаха ме изнасмеа со пастава =)))))
пс. и да е фичо мониторот греота ќе биде да го „пастираш“ хахахахаха

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Kade vo makedonijava nasa moze da se najde home theater system (so pleer + saraund) so audio optical output?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Ептен не ти се даваат пари за лаптоп?
Двата се ептен срање, ама од двата, за нијанса посрање е AMD C50

Kade vo makedonijava nasa moze da se najde home theater system (so pleer + saraund) so audio optical output?
Ме буни причината поради која е поставено прашањево.... БУКВАЛНО секаде каде што се продаваат такви работи (Техномаркет, Нептун, продавници за аудио-видео опрема.....).

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ептен не ти се даваат пари за лаптоп?
Двата се ептен срање, ама од двата, за нијанса посрање е AMD C50

Ме буни причината поради која е поставено прашањево.... БУКВАЛНО секаде каде што се продаваат такви работи (Техномаркет, Нептун, продавници за аудио-видео опрема.....).
Kade potocno ima poskapi od 500 evra vo Mkd? Mozebi jas ne go postaviv ubavo prasanjevo prviot pat :)

Kajgana Shop

На врв Bottom