Жути*
Kévin Constant за победа !
- Член од
- 20 јули 2009
- Мислења
- 794
- Поени од реакции
- 275
Искрено воопште не ме импресионираше Арсенал во последниве неколку премиерлигашки утакмици против Виган, Фулам и Евертон ако сметаш дека Арсенал во овие натпревари имал екслозивен напад јас би бил презадоволен да го игра истово и против Милан ( знам кој ќе биде патникот ако игра така ). Мене искрено ми се виде премногу анемична играта на Арсенал во овие утакмици, можеби ти глеаш нешто друго но јас освен Волкот и Перси не глеам некој друг кој се издвојува од оваа група на играчи во Арсенал. Жервињо е страшен зицераш најслаб ќе биде во двомечов против Милан најмногу ме плашат само Волкот и Перси другото е само еден просек освен ако не им се погоди денот односно и ако Милан падне во едно бледо издание ( што не ми се верува ). Незнам зашто мислиш дека Алегри ќе паркира автобус против Арсенал, ако го напрај тоа резултатот ќе биде убиствен према него се надевам дека едно научил од ланското 1/8 финале против Тотенхем ( искрено тој Тотенхем е подобар од овој Арсенал ), тогаш скроз им ја препушти играта на Тотенхем во првиот натпревар па на реваншот Тотенхем им ја врати услугата на Милан но не успеа да издржат 0 - 0 благодарение на Робињо. Како и да е ќе биде супер интересен натпревар се надевам дека сите играчи ќе бидат фит и ќе глеаме супер два натпревари со доста голови па ќе видиме кој ќе искочи подобар на крај. Милан ако не отиде со позитивен резултат во Лондон тешко дека ќе помине но се надевам дека конечно ќе изиграат како што треба и уште во Милано ќе си го обезбедат местово во 1/4 финале.Па треба да знаеш со кого да дискутираш.
Јас мислам дека Арсенал и Милан се доста изедначени.
Милан ги има еден од најдобрите напаѓачи во Европа, додека Арсенал го има фантастичниот ван Перси кој знае сам да реши утакмица.
Во средниот ред мислам дека сме појаки од вас, додека одбраната ни е каде-каде изедначена. Вие го имате Тиаго Силва, ние Вермален.
Арсенал треба да се пази во воздушни дуели и од прекини (корнери и нафрлени слободни удари), катастрофа сме во воздух, но затоа имаме брз и експлозивен напад кој треба да е клучот против Милан.
Ќе ги оставам прогнозите за исход за Февруари, толку од мене.