DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Еден јавен вегетаријански лајк!
Еден јавен вегетаријански лајк!
Ne mu se losi namerite na Soul of Space...Незнам дали стварно си толку ограничен или со сила се правиш, ама во случајов е небитно.
Ако јас те прашувам како објаснуваш однесување кое треба да биде семоќно, незначи дека верувам во тоа!
Исто како и што незначи дека јас практикувам секс со животни, ако не се залагам тие што практикуваат да бидат убиени.
Инаку ти и логиката имате врска колку и магаре и квантна физика.
Постирање километарски текстови, спремени однапред од вашиот исламски центар, не е решение! Фалични ти се аргумнтите! Ако за се има причина, како го објаснуваш крајниот суд? Можно ли е да си до толку ограничен, за да не го разбереш прашањево? Што ми повторуваш по милионити пат за месечини, болести, тенџериња и што ти незнам друго?!
Аргументите со човечки споредби се фалични аргументи! Луѓето немаат семоќни и сезнајни карактеристики! Затоа вашиот бог како што го преставувате кога би постоел како таков би бил или садист, или не би бил ниту семоќен ниту сезнаен!
Значи да ти нацртам: Ако некој е семоќен и сезнаен, и тврди дека за се што постои и се случува има причина, нема логика да суди и казнува! Ако ова не го сватиш, ти си безнадежен случај! И секоја понатамошна дискусија е еднаква на дискусија со зеленчук.
Според ова, алах ве создал фалични, да не можете да се воздржувате кон туѓите жени, па создавате фиктивна ситуација како нивните тела да не постојат и така се осеќате полесно? За мене ова е себеомаловажување, спуштање на ниско ниво и целосна дисквалификација на моќта на богот за кој тврдите дека е семоќен.jas sto zboruvam a taa sto zboruva,, , a zenata zosto se soblekuva i ja pokazuva ubavinata za da ja seksnat ,, ,, jas poftorno ke naglasam pokrivkata na zenata e zastita na samata sebe ,,pa koja kako sto saka neka se oblekuva skromnoto oblekuvanje t.e pokrivkata e zastita od bludot i takvite preljubi .
i maskite treba da e oblekuvaat pristojno, zabraneto e da izgledat kako zeni zabraneto im e da nosat obleka na svila i zlato dodeka na zenata im e dozvoleno,,,oblekata na mazot ne sme da bide tesna i provokativna,hidzabot na maskoto e da go sobori pogledot, znaci nee samo do zenata,,i za mazite i za zenite potrebite vo oblekuvanjeto ne se nameneti da bidat ristrikcija,tuku poveke nacin na koj opsetstvoto bi funkcioniralo na islamski nacin i mazot i zenata spored islamot se ednakvi ,Islamot ja istaknuva ednakvosta na mazot i zenata kako covecki sustestva. Ovaa ednakvost ne vlijae vrz razlicnosta na nivnite poedinecni ulogi i funkcii vo drustvoto. Razlicnosta na ulogata na deluvanje ne podrazbira razlicnost vo osnovnata polozba kako covecki sustestva.zenata muslimanka koja nosi hidzab , e pocestena,,cesna ,slobodna,, ne mu robuva nikomu osven na boga,zastitena i pocituvanana, gledana kako biser a ne kako prstituktka,Да де како што кажав јас. Жената треба да се покрива и да се штити од мажите кои по некое право им е дозволено кога ќе видат жена да чуствуваат страст, блуд и помисла на прељуба. Ако сме толку еднакви според вашите религии тогаш истото ќе важи и за мажите. Нека се покриваат мажите (еве на пример според мојата религија нека носат шлемови ..) бидејќи како што мажите чуствуваат страст, така и жените чуствуваат страс кога ќе видат маж. Зошто само едната страна да се крие, а другата не?
se citas li sto zboruvasСпоред ова, алах ве создал фалични, да не можете да се воздржувате кон туѓите жени, па создавате фиктивна ситуација како нивните тела да не постојат и така се осеќате полесно? За мене ова е себеомаловажување, спуштање на ниско ниво и целосна дисквалификација на моќта на богот за кој тврдите дека е семоќен.
zdravo priatelce,,, spored tekstot, i spored toa sto ti go zboruvas toa zosto zenata da e slava na mazot ?Најмалку од сите кои ја искривуват вистината тоа треба да бидат верниците. Не доликува на верник да вадејќи еден дел од целината ги обмамува другите дека тоа е целата вистина. Не ти доликува.
Еве го целиот дел во кој се зборува за жената и нејзиниот изглед:
„...
3. Сакам уште да знаете дека глава *на секој маж е Христос; а на жена глава е мажот; на Христа, пак, глава е +Бог.
*Ефес.5,23; +1.Кор.3,23;
4. Секој маж, кој се моли или *пророкува со покриена глава, ја срамоти својата глава;
*1.Кор.12,10; 14,1;
5. и секоја жена, која се моли или пророкува гологлава, ја срамоти главата своја, зашто сеедно е - како да е истрижена.
6. Ако жената не сака да се покрива, тогаш нека се стриже; ако, пак, е срамно жена да се стриже или бричи, тогаш нека се покрива.
7. И така, мажот не треба да ја покрива главата своја, зашто и *образ и слава Божја, а жената е слава на мажот.“
Ова е толку јасно што не треба толкување. Само некој кој е слепо заведен не може да види при очи.
Кој дел не го разбираш?se citas li sto zboruvas
Христијанска наука не постои. Постојат десетици илјади христијански учења. Наука - не.Не, не грешиш, само не го разбираш затоа што не си христијанин. Затоа секое толкување на христијанската наука од нехристијани е погрешо толкување. Кога не сте навлезени во верата христијанска, не можете и да ја разберете. Затоа и науката на Христа криво ја толкувате.
Според тоа не труди се да толкуваш христијанска наука, а уште помалку христијанската вера да ја сфатиш.
Христијанска наука не постои. Постојат десетици илјади христијански учења. Наука - не.
Ова ти е одговорот, кој ако го прочиташе немаше ни да го постуваш тоа што го постуваше:...
Што дудлаш тука на темава? Ако толку знаеш за Христијанството нема да зборуваш вака.
Не, не грешиш, само не го разбираш затоа што не си христијанин. Затоа секое толкување на христијанската наука од нехристијани е погрешо толкување. Кога не сте навлезени во верата христијанска, не можете и да ја разберете. Затоа и науката на Христа криво ја толкувате.
Според тоа не труди се да толкуваш христијанска наука, а уште помалку христијанската вера да ја сфатиш.
Не ме цитирај ти.Ова ти е одговорот, кој ако го прочиташе немаше ни да го постуваш тоа што го постуваше:
Да? И во Куранот не пишува така, ама сепак има жени кои сакаат да се покажатСи знаете сите убо дека во Библијата не пишува „покажувај ги твоите украси, г’зинјата и цицињата“.
Па поентата ми е да им дадам до знаење на христијаниве дека и кај нив е забрането тоа.Да? И во Куранот не пишува така, ама сепак има жени кои сакаат да се покажат
Клик за сликите на Tahmeena Afzal![]()
Во продолжение, едно видео.
окПа поентата ми е да им дадам до знаење на христијаниве дека и кај нив е забрането тоа.
Зборуваме што проповедаат религиите.
А тоа дали некој ќе го почитува тоа или не е негов проблем.
окНЕ МЕ ЦИТИРАЈТЕ !
Мишел мори, бејб, гледам ти пишува локација Париз (ја се мислев Риад), така да сакала-неќела ќе мора да ги покажеш г’зинјата и цицињата, зошто хиџабот е сега со закон забранет таму. И закачи некоја сликичка на форумов, да видиме и малку халал цициња тука. Алах, навистина, сака добра сиса. (Сура Al-boob 69:69)Не ме цитирај ти.
Си знаете сите убо дека во Библијата не пишува „покажувај ги твоите украси, г’зинјата и цицињата“.