Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А кој тоа го гледа како болдираното?
Еве едно прашање до атеистите:
Дали веруваат во задгробен(предгробен) живот?
Ако се јави еден атеист ја ќе го исечам ....
Заклучок:
Не бил атеизмот не верување во богови и божества.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Еве едно прашање до атеистите:
Дали веруваат во задгробен(предгробен) живот?
Ако се јави еден атеист ја ќе го исечам ....
Заклучок:
Не бил атеизмот не верување во богови и божества.
Заклучок, ти си педер, не одговараш тоа што си прашан ни даде објазнување за твоето мрчење

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Марихуана и лоша електронска музика?
http://www.youtube.com/watch?v=7D-eOk9EOmU
+ марихуана..... може, може ќе ти помогне.....не се знае :icon_lol:
--- надополнето: 16 декември 2011 во 12:00 ---
Заклучок, ти си педер, не одговараш тоа што си прашан ни даде објазнување за твоето мрчење
Ајдееееее :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
konechno neshto i priznavatelno deka<>nema shto da se veruva vo ateizam<>i sosema tochno., a crpkata kolku tvojata tolku i mojata......a dali e provokacija ., cccc., a i znam deka nema nishto da postignam koga ., razgovaram so vakvi crpki:)
„Признавателно“ не е збор.

Не е работата колкава ти е црпката, туку што имаш во неа. Ако тебе умот не ти сече дека негирање на постоење, само по себе, не е верување, ја не знам што да ти кажам. Пример, Ако ти сметаш дека туфнести еднорози со вграден i7 процесор во копитата не постојат, тоа тебе не те прави верник во непостоење на туфнести еднорози со вграден чип. Едноставно, те прави разумен и рационален.

Понатаму, мрчењето кон двете страни во некој аргумент не те прави фраер, туку те прави хипстер или дебил. Сеа ти види што би одбрал. Јас би одбрал страна - попаметно изгледа.

И, конечно, шутрак еден, ако сакаш да имаш каква-таква позиција во разговорите би било добро да ја презентираш својата позиција. Во конкретниов случај, би било добро да се идентификуваш - веруваш или не веруваш дека на небото седи стар бел дедо со тефтер и камшик.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Типично за тебе ќе се просереш по тема и да не кажеш од каде, што како зошто. А ниту да одговориш на прашање. Сееш ветер и магла. Ништо суштинско ни веродостојно во твоите постови. А за да Ти разбереш, ќе поминат години
Не е работата за разбирање, туку за спознавање(директен контакт со вистината(стварноста))

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не е работата за разбирање, туку за спознавање(директен контакт со вистината(стварноста))
Се негираш самиот себе си? Ништо чудно, веќ виѓено......
--- надополнето: 16 декември 2011 во 12:04 ---
Мисљим да теистите ?
50 поена за мене !
ма још 100 од мење бе море

G

galaxy

Гостин
Атеистите, како и сите други, не се семоќни и сезнајни па да бидат имуни на доверба и верување.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423

Не е работата колкава ти е црпката, туку што имаш во неа. Ако тебе умот не ти сече дека негирање на постоење, само по себе, не е верување, ја не знам што да ти кажам. Пример, Ако ти сметаш дека туфнести еднорози со вграден i7 процесор во копитата не постојат, тоа тебе не те прави верник во непостоење на туфнести еднорози со вграден чип. Едноставно, те прави разумен и рационален.

Понатаму, мрчењето кон двете страни во некој аргумент не те прави фраер, туку те прави хипстер или дебил. Сеа ти види што би одбрал. Јас би одбрал страна - попаметно изгледа.

И, конечно, шутрак еден, ако сакаш да имаш каква-таква позиција во разговорите би било добро да ја презентираш својата позиција. Во конкретниов случај, би било добро да се идентификуваш - веруваш или не веруваш дека на небото седи стар бел дедо со тефтер и камшик.
.....e definitivno odsabajli si stanat na leva noga ., i zatoa

edno pivce za tvoje zhivce..........i ii iii

dokazhi go toa shto go tvrdish deka toj so belata brada ne postoi ., amaaa nauchno izdrzhano., so fakti i dokumentirano......te molam......
--- надополнето: 16 декември 2011 во 12:08 ---

.....e definitivno odsabajli si stanat na leva noga ., i zatoa

edno pivce za tvoje zhivce..........i ii iii

dokazhi go toa shto go tvrdish deka toj so belata brada ne postoi ., amaaa nauchno izdrzhano., so fakti i dokumentirano......te molam......

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не не, подобро нихилизам него крвави уши... ;)

Ова е веќе песна...
Како сакаш :)
Милијарда начини, а една цел. ;)
Ама ако треба некој да ти каже дека си слободен тогаш
е ебана работата.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мислам дека ти треба да докажеш дека постои, така оди тоа во научните кругови.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Мислам дека ти треба да докажеш дека постои, така оди тоа во научните кругови.
Ај кажи ми како би дизајнираш експеримент за тестирање на хипотезата за постоење бог како што е опишан во Библијата.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Оф мори мајко и не памтиш што пишуваш
А ако сака некој да ме разбере треба малку повеќе да се помачи.:)
--- надополнето: 16 декември 2011 во 12:18 ---
Ај кажи ми како би дизајнираш експеримент за тестирање на хипотезата за постоење бог како што е опишан во Библијата.
Тој проблем нека си го решат верниците, нивно е тврдењето дека бог постои

Kajgana Shop

На врв Bottom